Virum 5, som sidste år rykkede op fra Serie2 til Serie1, vil få det meget svært at holde sig i Serie1.

Virum 6, som sidste år rykkede op fra Serie3 til Serie2, formodes at klare sig rigtigt godt i Serie2.

Virum 7, som er et helt nyt hold, regnes med at kunne klare sig fremragende i Serie4.

Kampuge: 15 ud af 18:

Virum 4: Serie 1: Holdkaptajn Jes Arder

Jes Serie1 hold (med maksimum point) skulle i torsdags spille på udebane mod holdet som ligger helt i bunden af stillingen. Team Egedal formåede indtil videre i 14 holdkampe kun at hente 1 sejr og 1 remis. Derfor var Jes hold naturligvis kæmpe favorit, og med en forventet sejr ville Virum4 lægge sig 6 point foran de nærmeste konkurrenter med kun 3 kampe tilbage (og husk en sejr giver kun 2 point). Uanset hvor stort favoritrollen var tog Jes ingen chancer og stillede op sammen med Niels Ramberg, Henrik Koch og Oscar Alsted.

Doublerne blev begge vundet og dette gav Virum som forventet en hurtig 2:0 føring (Jes/Niels i 4 sæt, og Oscar/Henrik i bare 3 sæt).

I første runde af singlerne blev alle 4 singler vundet af Virumspillerne uden at tabe et eneste sæt. Dermed var føringen skruet op til hele 6:0 nærmest før tilskurerne havde fundet deres pladser.

Den anden runde skulle nærmest vise sig at være en kopi af første runde – eneste lille forskel var at Henrik brugte 4 sæt til sin sejr. Dermed havde Virum allerede en 10:0 føring med kun 4 singler tilbage.

I den sidste runde blev det igen til 3-sæt sejre til Jes, Oscar og Niels. Henrik måtte efter 2 dage i træk med holdkampe sande et nederlag i sin sidste single. Dermed var slutresultatet en 13:1 sejr til Virum4.

Jes, Niels og Oscar vandt alle deres 3 singler (endda alle uden at tabe et eneste sæt) og Henrik tilføjede 2 single sejre til totalen.

Dermed fører Virum4 nu med 6 point og kun 3 kampe tilbage. Oprykningen er dermed faktisk en realitet – i næste uge kan så førstepladsen også matematisk sikres ved en sejr eller endda bare et uafgjort mod Furesø på kommende onsdag.

Virum 5: Serie 1: Holdkaptajn Christian Streit

I onsdags spillede kaptajn Streits Serie1 hold en svær hjemmebanekamp mod holdet som på nuværende tidspunkt ligger på 2.pladsen (Frederiksværk) – midt i en intens oprykningskamp. Dette kan ikke siges om Virum5, som dog i praksis allerede 4 kampe før slutningen af sæsonen har sikret forblivelse i Serie1 næste sæson (rent matematisk er det ikke sikret endnu men for mange urealistiske ting skulle ske for at Virum5 kommer i nedrykningsfare). Så Virum5 kunne spille helt uden nerver og bare nyde en kamp mod et af de bedste Serie1 hold. Kaptajn Streit valgte at stille op sammen med Henrik Koch, Virgil Baran og reserve Henrik Guldahl.

Begge doubler havde chance for at vinde kampen, men Virumspillerne måtte indse at man var kommet bagud 0:2 efter doublerne. Virgil/Henrik K tabte uheldigt i 5 tætte sæt, hvorimod Christian S/Henrik G tabte i 4 sæt.

I den første runde af singlerne kom Henrik G godt fra start i sin første Serie1 kamp nogensinde. Selvom han kom bagud med 0:2 i sæt, kunne Henrik vende kampen og i sidste ende sikre sig en meget tæt 5-sæt sejr. Henrik Koch vandt også sin første single for at fortsætte sit gode spil for Virum5. Dermed var stillingen 2:2. Desværre kunne Frederiksværk genetablere en 2-point føring efter sejre mod både Virgil og kaptajn Streit i bare 3 sæt. Stillingen var dermed 2:4.

I anden runde af singlerne skulle det blive endnu bedre for Virum, hvor det blev til 3 sejre ud af 4. Det var kun reserve Henrik Guldahl som måtte acceptere et nederlag i denne runde. Dermed var stillingen pludselig 5:5 med kun 4 singler tilbage. Og Virum Arenas tilskuere vejrede en sensation at Virum5 måske kunne hente 1 eller endda 2 point mod en af oprykningskandidaterne.

Henrik G tabte hurtigt i 3 sæt, og Virgil vandt en ægte 5-sæt gyser for at bringe stillingen til 6:6 med kun Henrik Koch og kaptajn Streit tilbage. Så alt var muligt nu….Desværre kunne sensationen ikke blive til realitet, da både Henrik K og kaptajn Streit tabte deres afgørende sidste matches – endda begge kun i 3 sæt. Dermed var slutstillingen 6:8. Man må sige Virum5 var meget tæt på en stor overraskelse, og de 2 tabte doubler kom i fokus igen på den obligatoriske post-match pressekonference.

Virgil og Henrik K kunne begge vinde 2 ud af deres 3 singler, og Henrik G og Christian S vandt begge 1 single hver.

Som der kan ses på stillingen ser Virum5 fortsat ud til at være sikret – der er dog desværre den unikke regel i år at det dårligste 8.placerede hold ud af de 4 Serie1-kredse også rykker ned, så Virum5 satser på ud af egne kræfter på kommende mandag i Kildeskoven at hente minimum det ene point som vil garantere forblivelse i Serie1 – også matematisk.

Virum 6: Serie 2: Holdkaptajn Inga Merkyte

Ingas Serie2 hold skulle i torsdags møde topholdet i rækken (Hakoah) – en meget afgørende kamp i forhold til det resterende håb om oprykning. Med en sejr ville Virum6 stå med gode muligheder for at opnå denne oprykning. Inga havde stillet det stærkeste hold muligt til denne afgørende kamp mod rækkens stærkeste hold: Henrik Guldahl, Filip Cwiklinski samt far/søn duoen Anders og Felix Stahl Eriksen.

Far/søn kombinationen kunne desværre ikke hente en double sejr, men Filip/Henrik vandt deres 5-sæt krimi. Dermed var stillingen 1:1 før singlerne – her var der også forventet et meget tæt opgør.

Henrik fortsatte sit gode spil og hentede en klar sejr i sin første single for en 2:1 føring. Denne føring holdt ikke længe, da Filip tabte i 4 sæt. Efterfølgende vandt Anders sin kamp, men Felix kom ikke godt fra start med et nederlag. Dermed var stillingen 3:3 efter den første runde af singlerne.

I anden runde af singlerne svingede momentummodulet alvorligt over på Virums side: Det blev til et “clean sweep” for Virumspillerne i denne vigtige 2. runde. Felix med et stærkt 3-sæt comeback efter nederlaget i første kamp – Henrik og Filip begge i 4 sæt, og Anders fik revanche for sin søn med sin 5-sæt sejr. Dermed havde Virum en 7:3 føring med kun 4 singler tilbage.

Felix tillod ingen spænding mere at komme op ved at vinde sin sidste single i bare 3 sæt for det vigtige og afgørende 8. point. Så var det ikke så afgørende mere at Filip og Anders tabte deres sidste kampe mens Henrik kunne vinde aftenens sidste kamp. Slutresultatet var dermed en 9:5

sejr som giver Virum6 gode muligheder for oprykning, da de 2 hold foran dem stadig skal møde hinanden – og Virum har vundet de indbyrdes opgør mod begge.

Henrik vandt alle sine 3 singler, Anders og Felix vandt 2 hver, og Filip vandt 1 af sine 3 singler.

Næste kamp er på kommende onsdag mod Amager.

Virum 7: Serie 4: Holdkaptajn Peter Zimmermann

Og Peters Serie4 hold havde også topkamp på programmet i denne uge, hvor Peters Virum7 skulle møde Fredensborg hjemme i onsdags. Virum7 lå fortsat helt i toppen med 23 point, og de støreste konkurrenter er lige netop Fredensborg og Hillerød (begge med 19 point efter samme 12 kampe). Så en sejr på denne aften ville nærmest gøre det umuligt for disse 2 at overhale Virum7 her over de sidste kampe i sæsonen. Peter havde valgt følgende opstilling til topopgøret: Kim W, Tue D-H og Tonni H.

På trods af en ægte Virum7 dominans i deres række er der enighed blandt holdets spillere om at den dominans endnu ikke kunne etableres i doublerne, som må anses som det svagpe punkt på dette stærke nye Virumhold. Derfor var der stor debat om hvem der denne gang skulle danne doublen. Det blev så til Kim/Tonni-kombinationen. Det fungerede ganske godt og 4 sæt senere havde Virum taget en 1:0 føring i rækkens topopgør.

I første runde af singlerne var det så Kim og Tue som kunne sikre sejre – kun Tonni måtte acceptere et nederlag. Dermed havde Virum en flot 3:1 føring med kun 6 kampe tilbage.

I næste runde var resultaterene de samme med sejre igen til Tue og Kim, men desværre et nederlag til Tonni. Det så godt ud alligevel på dette tidspunkt, da Virum7 nu havde en 5:2 føring med kun 3 singler tilbage. Kunne bare 1 af de sidste 3 singler vindes, ville det betyde sejr i topopgøret, hvilket nærmest også ville betyde rækkesejr samt oprykning (dog ikke matematisk endnu).

Og den chance ville ingen af vores 3 Virumspillere risikere ikke at gribe, og det blev til 3 sejre til alle 3 Virumspillere i sidste runde. Dette medførte et slutresultat på hele 8:2 i den ultimative topkamp.

Tue og Kim havde dermed begge vundet alle deres 3 singler, og Tonni tilføjede 1 single sejr ud af sine 3 kampe til totalen.

Som der kan ses i nedenstående stilling, er der kun teoretiske muligheder tilbage nu for at Virum7 ikke ender på førstepladsen: