Volles side

Flemming Vollertzen (1951-2019)

Volle tabte kampen mod kræft den 27. februar 2019 – få dage efter sin 68 års fødselsdag.

Volle var et klubikon ud over det sædvanlige og fulgte klubbens ungdomsspillere samt alle klubbens hold i tykt og tyndt. I december 2018 fik Volle og familien den triste besked om at Volles kræftsygdom var uhelbredelig, men det satte ikke en stopper for Volles interesse for klubben hjemme fra sygelejet på Virum Stationsvej. Volle insisterede således på at blive fuldt opdateret på ungdoms TOP 12 i januar 2019. Og i forbindelse med en runde i danmarksturneringen skrev Volle følgende hilsen til klubben: ”vigtigt at både 2. og 3. holdet får points og såmænd også 4. holdet…”.


Volle dukkede op første gang i Barakken i 1966 og var til at begynde med et middelmådigt talent på 3. junior. Siden nåede Volle ved en stor træningsflid mange divisionskampe for klubben, Af en sproglig student at være havde Volle en usædvanlig god sans for tal, når det gjaldt resultater og statistik. Volle huskede resultater i lang tid og kunne lide at føre statistik. Onde tunger sagde ganske vist, at Volle for mange år siden ”opfandt” DT-statistikken i den form, som stadig kører på klubbens hjemmeside, ene og alene fordi Volle så mulighederne for selv at figurere højt på listen. Blandt andet i kraft af mange års dobbeltspil på både senior og veteranhold. Volle nåede i alt at spille 499 divisionskampe for klubben.

Hvis der også var en liste over flest overværende turneringskampe med en Virum-deltagelse, ville Volle være suveræn topscorer. Og dog, overværende og overværende var måske så meget sagt, i hvert fald når det gjaldt 1. holdets kampe. Når det ikke lige gik efter Volles hoved, måtte Volle ofte forlade Virumhallen for at vandre hvileløst rundt på Virum Torv, hvis det blev rigtig spændende.

Volle var VSBTK mand med stort V, og det har klubben nydt godt af i mange årtier. Så mange at det i dag kun er Niels Ramberg der har større anciennitet i klubben. Volle blev håndplukket til bestyrelsen 18 år gammel i 1969. Sidenhen er det blevet til flere perioder som formand. Volle var i mange år formand for senior-UK, og undervejs har han også været kasserer, medredaktør på klubbladet, stævnekasserer og meget andet. Volle har også gjort en stor indsats på sponsorsiden og med Pondus Cup og dermed skaffet mange rare kroner til klubben. Ellers har Volle været med i det meste i klubben i de seneste 45-50 år, og det er ikke for meget at sige, at klubben ikke havde været hvad den er i dag – og måske slet ikke havde overlevet alle årene – uden Volle.

BORDTENNIS: 30/07/05, Frederiksberg, IHI-Cup i KB-Hallen.

Uanset hvilke poster i og uden for bestyrelsen Volle har beklædt, har Volle i årtier været manden med overblikket, der suverænt har koordineret arbejdet i klubben og sørget for at ordne alle de små men vigtige detaljer.

For dette store, livsvarige og uselviske arbejde blev Volle yderst fortjent æresmedlem i klubben i 2006.

Volle har også tidligere ydet en stor indsats på unionsplan, hvilket blandt andet er belønnet med DBTU’s guldnål i 1985.

Volle gik bort alt for tidligt. Klubben kan nu ikke længere nyde godt af Volles erfaring, viden og engagement indenfor bordtennis og 60’er musik.

Vi slutter af med en af Volles sidste hilsner til klubben:

”Jeg kan forsikre om, at der ikke går så meget som en dag, uden at jeg tænker på klubben og dens ve og vel. Fortsætter fremgangen økonomisk og medlemsmæssigt osv. ? Kan noget gøres anderledes etc.”

Tusinde tak for alt Flemming.

Æret være Flemmings Vollertzens minde.