Virum4 tæt på plads i Østserien næste sæson

Morten Hasselbalch Ukategoriseret Skriv en kommentar

Serieholdene 2023/2024

Skrevet af Christian Streit

 

Pre-Season forventninger til Virums fire Seriehold

Virum 4 er Serie1-holdet med målsætning om oprykning til Østserien.

Virum 5, som sidste år rykkede op fra Serie2 til Serie1, vil få det meget svært at holde sig i Serie1.

Virum 6, som sidste år rykkede op fra Serie3 til Serie2, formodes at klare sig rigtigt godt i Serie2.

Virum 7, som er et helt nyt hold, regnes med at kunne klare sig fremragende i Serie4.

 

Kampuge: 14 ud af 18:

 

Virum 4: Serie 1: Holdkaptajn Jes Arder

Jes Serie1 hold spillede i onsdags hjemme mod København. Naturligvis var Jes hold endnu engang kæmpe favorit. Det eneste spørgsmål er hvornår Virum4 også matematisk har sikret oprykningen. Jes havde valgt at stille op sammen med Henrik Koch, Frederik Vater Sørensen og Oscar Alsted.

Både den rutinerede double med Jes/Henrik men også ungdomsdoublen Frederik/Oscar kunne hente 3-sæt sejre i land for at sikre Virum en 2:0 føring før singlerne gik igang.

I første runde af singlerne blev det så til 3 yderligere Virumsejre (Oscar, Jes og Frederik – alle i bare 3 sæt). Det var kun Henrik som desværre måtte sande et nederlag i 4 sæt. Stillingen var dermed 5:1 og Virum var godt på vej til endnu en holdsejr !

I anden runde af singlerne blev det så til et clean sweep, hvor alle 4 Virumspillere vandt deres kampe – Frederik og Henrik i 3 sæt, Jes i 4, og Oscar var ude i en spændende 5-sæt krimi mod spilleren som tidligere på aftenen havde besejret Henrik. Dermed var stillingen 9:1 før de sidste 4 singler og kampen var dermed afgjort længe før den sidste runde.

I sidste runde blev det så endnu engang til 3-sæt sejre for Frederik og Henrik. Jes valgte igen at vinde i 4 sæt, og det var igen Oscar som fik mest spilletid ved at vinde endnu en 5-sæt match. Slutresultatet var dermed 13:1.

Næste kamp er hjemmebanekampen den 21. februar mod Allerød (en kamp som er blevet rykket til denne dato) – som der kan ses på stillingen er oprykningen senest nu en realitet – for at det også bliver en matematisk realitet mangler lige omkring 2 holdsejre mere over de næste 5 kampe – men reelt set har Virum4 ikke været i fare en eneste gang denne sæson over de første 13 kampe for bare at spille uafgjort.

Virum 5: Serie 1: Holdkaptajn Christian Streit

Efter helt utrolige 7 holdkampe i træk uden nederlag, skulle Virum5 i torsdags en tur til Jægerspris mod det absolute tophold. Selv de største optimister regnede nok med at denne serie af ubesejrede kampe ville blive brudt til denne svære udebanekamp. Alligevel ville kaptajn Streit prøve at give dem ordentlig modspil. Kaptajn Streit stillede op sammen med Christian Wieth, Virgil Baran og Gunni Rode.

Christian W/Virgil doublen kunne vinde første sæt men derefter overtog Jægerspris-doublen kontrollen over kampen og vandt de efterfølgende 3 sæt. Gunni/Kaptajn Streit doublen kom hurtigt bagud 0:2 i sæt, men kæmpede så med al passion som kunne smides ind i duellerne og udlignede til 2:2 i sæt. I et meget tæt 5.sæt måtte Gunni/Streit doublen dog i sidste ende acceptere et nederlag. Dermed var Jægerspris kommet foran 2:0 før singlerne.

De 2 højst-ratede spillere fra Jægerspris startede singlerne mod kaptajn Streit og Virgil. Både Virgil og Christian S formåede at vinde 1 sæt. Men dermed var stillingen allerede 4:0 til Jægerspris. Gunni formåede at sætte Virum på tavlen med en flot 4-sæt sejr mod en 2000-rating spiller med omkring 250 point mere end Gunni. Christian Wieth var ude i en 5-sæt match mod deres lavest ratede spiller men måtte desværre sande nederlag i sidste ende. Dermed var Virum kommet bagud med 1:5,

I anden runde af singlerne skulle Streit og Virgil igen møde deres højst-ratede spillere – nu naturligvis bare på kryds af opgørene fra første runde. Kaptajn Streit tabte i 4 sæt, og Virgil spillede en 5-sæt gyser. På trods af en 10:7 føring i 5.sæt blev det til et nederlag på 15:13 i 5.sæt. Christian Wieth tabte efterfølgende i 4 sæt mod spilleren som Gunni tidligere havde vundet imod. I den sidste kamp i anden runde blev det til et 3-sæt nederlag til Gunni. Dermed var stillingen 9:1 og Jægerspris havde allerede vundet kampen.

I den sidste runde af singlerne blev det til 3-sæt nederlag til Christian Wieth, Virgil og Gunni. Dermed var stillingen 12:1 til Jægerspris før kaptajn Streit skulle spille aftenens sidste kamp. Her kunne kaptajn Streit så pynte en lille smule på slutresultatet ved at vinde kampen i 4 sæt. Dermed var slutresultatet 12:2 til Jægerspris.

Gunni og kaptajn Streit formåede at hente 1 single sejr hver ud af 3 kampe. Virgil og Christian Wieth blev uden sejr på denne aften.

Næste kamp er så mod holdet på 2.pladsen (så det bliver ikke lettere). Her møder Virum så Frederiksværk på hjemmebane d. 28. februar.

Den gode nyhed er at Virum5 nu ligger 9 point foran Hillerød med kun 4 kampe tilbage – dvs Virum5 kan ikke længere ende på een af de kritiske 2 sidste pladser i denne række. (Der er dog en særlig regel lige i denne sæson hvor en 8. plads også kan føre til nedrykning, så helt matematisk sikret er Virum5 ikke helt endnu)

Virum 6: Serie 2: Holdkaptajn Inga Merkyte

I denne uge havde Virum6 ingen kamp – Ingas næste kamp er først 21.februar hjemme mod Glostrup. Stillingen på nuværende tidspunkt ser således ud:

Virum 7: Serie 4: Holdkaptajn Peter Zimmermann

Peters Serie4 hold skulle en tur til Frederiksværk i torsdags. Situationen ligner lidt den vi kender fra Virum4 – også her er oprykningen nærmest en realitet – spørgsmålet er hvornår den også er sikret matematisk. Peter valgte følgende opstilling til denne kamp: Tue D-H, Kim W og Jan G.

Holdbeslutningen var at sende Tue/Kim ud til bordene i doublen. Det var måske ikke den bedste beslutning, da Virum 3 sæt senere lå bagud med 0:1 i denne holdkamp.

I første runde af singlerne kunne Virum7 så markere deres favortirolle, hvor det blev til 3 Virumsejre ud af 3 kampe – Jan vandt i 3 sæt, hvor Tue og Kim begge brugte 4 sæt. Dermed var stillingen vendt på hovedet og Virum førte nu 3:1.

Tue og Kim vandt efterfølgende begge deres kampe i 3 sæt og dermed var føringen nu skruet op til 5:1 og der var kun behov for 1 sejr mere ud af de sidste 4 kampe. Jan spillede på dette tidspunkt en ægte 5-sæt krimi, og med god nervestyrke kunne Jan hente sejren hjem til Virum. Dermed var stillingen 6:1 før de sidste 3 singler.

Tue sikrede sig en sikker 3-sæt sejr for en 7:1 føring. Kim måtte desværre acceptere et 4-sæt nederlag, og Jan var endnu engang ude i en 5-sætter, Denne gang desværre med negativ udgang. Alligevel blev det jo så til en fortjent 7:3 udebanesejr for Virum7.

Tue havde dermed vundet alle sine 3 single kampe. Jan og Kim tilføjede hver 2 single sejre ud af deres 3 kampe.

Dermed er føringen fortsat 4 point ned til 2.pladsen, men nu er der jo kun 4 kampe tilbage, så det begynder mere og mere at ligne både kredskampe men særdeles også oprykning for Virum7.

Næste kamp er hjemme d. 28. februar mod en af de 2 største (og eneste) konkurrenter: Fredensborg.