Seniorholdene: status og målet for foråret 2024

Morten Hasselbalch Ukategoriseret Skriv en kommentar

Virums mange seniorhold har været travlt optaget af holdkampe i løbet af efteråret. Her er status på holdene fra serie 4 til førsteholdene i Herre og Dame Bordtennisligaen, og hvad de forventer sig af anden halvsæson. 

Herre Bordtennisliga:

Ganske som forventet, så kom det ned til de små marginaler, om klubbens bedste herrehold skulle i medaljeslutspil eller nedrykningsspil. Men den helt afhørende kamp blev hjemmebanesejren over Hørning BTK, der blev sendt hjem til Jylland med en snitter på 5-1. Ikke mindst takket være 4 sejre til Theo Dyekjær og Christian Kongsgaard i 1. parkryds. Nu bliver det så slutspil om medaljer, men holdet skal nok ikke sætte næsen op efter metal. Som det eneste hold i medaljeslutspillet stiller vi op med rent dansk hold. Det svarer lidt til fodboldsverdenens fyraftensproffer mod fuldtidsprofessionelle. 

Det har været klubbens strategi i efterhånden nogle år – og så som målsætning at forsøge at fastholde sig i rækken. Nu bliver det i kampe mod B75 (Hirtshals), Næstved, Roskilde, Herlev og Hillerød, at 1. holdet skal forsøge at skabe lidt overraskelser i slutspillet. Det kræver dog, at alle 4 spillere præsterer på toppen på samme dag. Så vi håber, at Theo og Christian sammen med Henrik Vendelbo og Sofus Andreasen får skabt en overraskelse eller to i resten af sæsonen.

Generelt kan det nævnes, at det spillemæssigt havde været mere jævnbyrdige kampe vi ville få i et nedrykningsspil sammen med bundproppen BTK Viby og de 4 bedst placerede hold fra 1. division. Men man spiller jo ikke grundspillet med fokus på at tabe kampe, så man kommer i et nedrykningsspil. Så som klub vil vi blot konstatere, at vi også i sæsonen 2024/2025 er at finde i den bedste række.

Dame Bordtennisligaen

Her spiller det klart yngste hold nogensinde med om medaljer.

Maja Hansen (udlånt fra OB), Emma Vendelbo Clement og Sally Lou udgør holdet – og har en gennemsnitsalder på 16 år. Det er helt uhørt !

Spillerne er gået til opgaven med et gå på mod, der er ret fascinerende og imponerende. Efter første halvdel af sæsonen ligger holdet på 3. pladsen efter Roskilde og Hvidovre, og det tegner som minimum til endnu en kamp om medaljer.

Både Maja, Emma og Sally må forventes at blive bedre for hver uge der går henimod mesterskabsslutspillet, så hvem ved – måske kan det ovenikøbet blive til endnu en finaleplads for dameligaholdet. Uanset det endelige slutresultat for sæsonen vil der i hvert fald være en uvurderlig rutine og erfaring, der bliver lagt i spillernes rygsæk for hver kamp der spilles i ligaen.

Herre 2. division

Grundspillet er forbi for Virum 2. Desværre blev det til en placering som nummer otte og dermed en sidste plads i puljen. I anden halvdel af sæsonen skal Virum 2 derfor i nedrykningsspillet.

Virum 2 har spillet syv kampe, som alle er blevet tabt. Tættest på en sejr var Virum 2 mod Hillerød (nederlag på 6-8) og Roskilde (5-8).

Holdets grundstamme, Gustav og Christopher, har gjort det fornuftigt og begge vundet 5 singlesejre. Holdet har desuden bestået af Karsten Flemin, Thomas Ismiris, Giulio Olivero, Mikkel Feng, Morten Hasselbalch og Jesper Christensen.

Forårets kampe i nedrykningsspillet bliver spændende. To hold rykker ned. Virum 2 starter med 0 points i nedrykningsspillet. Ved at stille med et stabilt hold er håbet at få de fornødne sejre og undgå nedrykning.

Herre 3. division

Da der blev mulighed for en ledig plads i 3. division for året 2023/24, ansøgte Virum. Ansøgningen blev modtaget og Virum fik en plads i rækken. Ansøgningen blev sendt med følgende spillere: Anton Dong, Theodor Rode, Guilio Olivero og Morten Hasselbalch. Derudover består holdet også af Frederik Vater Sørensen, Emil Hasselbalch, Kevin Zhou, såvel som Thomas Ismiris, Jes Arder og Oscar Alsted har hjulpet holdet. Inden de andre holds spillere var kendt, var ambitionen af spille oprykningspillet foråret 2024. Men holdet fik hurtigt at se at rækken de var landet i, var meget stærk, og at det ville blive svært at nå den målsætning. Virum3 vandt dog 3 og tabte 4 holdkampe, hvilket lige præcis ikke var nok til at spille oprykningsspil. Ikke desto mindre kan Virum3 se frem til et nedrykningsspil med maksimum overførte point (4), og står derfor stærkt i nedrykningsspillet. På papiret har Virum3 gode chancer for at blive oppe i 3. division, og det er heller ingen hemmelighed at det klart er ambitionen. Holdets grundstamme for foråret vil være  Anton, Theodor, Guilio, Morten og Frederik, men det forventes at bl.a. Emil, Kevin og Thomas vil spille kampe. 

Serie 1: Virum4

Fra starten af denne sæson har der været én mission for dette stærke Virumhold: At rykke op i Østserien. Holdet, som primært har bestået af Jes Arder, Henrik Koch, Frederik Vater Sørensen og Oscar Alsted, har mildest talt fejet alle modstandere til side. De har vundet alle holdkampe og har kun tabte i alt 15 kampe. Det må siges at være ret så overbevisende. Kaptajn Jes har nøje vurderet modstanderne og sat hold der sikkert kunne hive sejren hjem. Ud over de nævnte spillere, har holdet også haft reservespillere med i form af Morten Hasselbalch, Karsten Flemin, Jesper Christensen, Jannik Larsen og Christian Wieth. Ja, det er karakteristisk for Virum – der er mange spillere at tage af – der er mange spillere der gerne vil spille:). Og med en Niels Ramberg der er tilbage i træningslokalet efter en knæoperation, ja, hvem ved, måske tilføjes endnu en kompetent spiller til holdet. 

Serie 1: Virum5

Virum5 er Virums andet serie1-hold. Netop oprykket fra serie2 i sidste sæson. Holdet spillede 9 kampe her i efteråret 2023, og det var klart fra første kamp at man virkelig skulle kæmpe om hver eneste point i kampen om at undgå nedrykning fra Serie1 til Serie2. Over de første 6 kampe var det tydeligt at se hvor stor forskellen er mellem Serie1 og Serie2 som holdet har spillet de sidste mange sæsoner. Det blev kun til 1 sejr over de første 6 holdkampe, så det var en hård start for holdet. Med lidt hjælp fra 2 spillere som normalt spiller på Virum3 og Virum4, lykkedes det så for Virum5 at hente 3 sejre i de sidste 3 kampe. Dermed ligger Virum5 på en 7. plads med 5 point foran 9. plads, hvilket er en nedrykningsplads. Med mindre mulighed for at hente hjælp i foråret fra højere klasser, må holdet nok indstille sig på at det bliver en hård kamp for at forsvare de 5 points føring holdet har lige nu. For det normale Virum5 hold blev det til følgende statistikker: Christian Streit: 16 ud af 27 sejre (59%) Virgil Baran: 9 ud af 24 sejre (38%) Morten Bach: 2 ud af 6 sejre (33%) Gunni Rode: 2 ud af 15 sejre (13%) Christian Wieth: 1 ud af 12 sejre (8%) Thomas O. Larsen: 0 ud af 6 sejre (0%) Anders Stahl Eriksen som reserve: 0 ud af 3 sejre (0%) Som det kan ses her var det guld værd at have følgende 2 spillere med i den sidste del af sæsonen: Morten Hasselbalch: 12 ud af 12 sejre (100%) Henrik Koch: 3 ud af 3 sejre (100%). Der forventes en hård fight helt til sidste kamp i midt-marts hjemme mod Hillerød for at undgå nedrykning. 

Serie 2: Virum6

Virums serie2-hold (Virum6) ligger efter halvdelen af kampene som nr. 3 og bevarer dermed drømmen om at bliver nr. 1 i puljen. Alle har mærket, at man skal kæmpe for at vinde, hvilket har gjort erfaringerne mere spændende. I 2024 forventer vi at presset stiger, nu, når alle holdene har lært hinandens præstationsmuligheder at kende, men med en frisk indsprøjtning med to nye spillere (Filip Cwiklinski og Erik Armbjørn) er holdet godt rustet til at fortsætte uantastet. Så ja, målet er at blive nr. 1! 

Serie 4: Virum7

Første halvdel af turneringen er nu afsluttet med Virum7 på førstepladsen og 4 point foran nærmeste forfølgerhold! Alle fra breddetruppen på 6 spillere har ydet en god indsats. Alle har vundet mellem 70% og 80% af kampene. Ifølge holdleder Peter Zimmermann, bestræber holdet sig naturligvis på en lige så god forårssæson og dermed et håb om oprykning til serie 3.