Masser af metal til Virum og Danmark i Grækenland

Morten Hasselbalch Ukategoriseret Skriv en kommentar

Siden i onsdags har det danske ungdomslandshold været i kamp i Loutkraki i Grækkenland. Stævnet er én af en række af ETTU-stævner, som det danske landshold har prioriteret deltagelse i over året. For godt en måned siden var flere af spillerne, heriblandt Virums Sally Lou og Emil Hasselbalch, i Serbien, nu var det Grækenland. Stævnet er netop afsluttet her lørdag aften. Og det var med mange rigtig gode spændende kampe og en solid høst af medaljer til Virum og Danmark.

Emil Hasselbalch og Sally Lou fra Virum var nogle af de spillere som repræsenterede Danmark. Som nævnt i tidligere artikel fik begge medaljer i x-team. Emil guld i U13 med Malik Severinsen, Andrea Gregersen og Chelinda Vong. Sally bronze i U15 med Filippa Mickelborg, Gustav Højslet og Villads Bergholt. I de sidste to dage har den stået på single- og doubleturnering. Sally var med i U15. Her leverede Sally på øverste hylde. Hun vandt sin pulje og skulle møde 2. seedet Styliani Mavromataki. Sally vinder stærkt 3-0.  Sally var seedet 4 i turneringen og mødte derefter den 3. seedet Vasiliki Boula fra Grækenland i semifinalen. Sally ligger lidt under Vasiliki på Europa-ranglisten, men Sally var ’on fire’ og vandt igen i en tæt kamp. Efter at være bagud 2-0 i sæt, vender Sally kampen og tager den 3-2. I finalen møder Sally Anastasia Chkhartishvili, Georgien. Her taber Sally 3-1. Tillykke med sølvmedaljen!

Sally spillede også double med Fillippa Mickelborg, Brøndby. Parret er en god kombination. Fillippas gode forhånd og anderledes ’materiale’ på baghånden, gør det svært for modstanderne og giver fundament for at Sally kan følge op med hendes gode offensive spil. Parret spillede kun én double, som var semifinalen. Her tabte parret 3-0 til et par fra Grækenland.

Emil spillede i single både U13 og U15. I U15 havde Emil tidligere høstet gode point til ETTU-stævne i Serbien og var seedet. Emil spillede gode kampe frem til kvartfinalen, hvor han skulle møde Ioannis-Panagiotis Kioseloglou fra Grækenland. Emil starter godt ud og er foran 2-1, men måtte se sig hentet og taber knebent 11-9 i 5. sæt. I U13 gjorde Emil rent bord i puljen og spillede sig sikkert frem til semifinalen. Her stod Konstantinos Alexoudis, som er nr. 19 i Europa. Emil havde i de tidligere holdkampe tabt til ham to gange. Men nu skulle det være anderledes. En velspillende kamp og Emil nappede en 3-1 sejr. I den anden halvdel leverede den stabile dansker Malik Severinsen – finalen blev således dansk! Det var dog Malik som vandt i tre sæt i finalen. Tillykke til dem begge.

At finaleparret i single var Emil og Malik viste sig i double ikke at være tilfældigt. De var nemlig også i finalen i U13-double. Parret var ellers i problemer i semifinalen, hvor de mødte Nikolaos Angelidis og Dimitrios Georgallidis fra Grækenland. Emil/Malik kom bagud 2-0, men fik fundet nøglen, og vandt de tre næste sæt 12-10, 11-9 og 11-8. I finalen mødte de Konstantinos Alexoudis og Konstantinos Isaakidis fra Grækenland. Kampen var intens og på højt niveau, men de danske drenge viste deres double-styrke og vandt 16-14, 12-10, 11-13, 11-8. Tillykke med guldet!

Læs mere her: https://www.ettu.org/en/n/news/2023/october/europe-youth-loutraki–five-gold-medals-for-greece–two-for-denmark–and-one-for-georgia/