God sæsonstart for Virum i til Vestegnens stævne

Morten Hasselbalch Ukategoriseret Skriv en kommentar

Skrevet af Christian Streit

Weekenden 26 & 27. august 2023 var kickoff weekend for bordtennisstævnerne i Danmark i sæsonen 2023/2024. Der var mange kendte ansigter igen tilstede til Vestegnens stævne – præcis som før sommerferien. Nu gælder det igen om at finde bordtennismotivationen frem og opleve de mange hyggelige weekend-timer sammen med holdkammeraterne. Begejstringen for disse stævner i alle aldersgrupper af Virumspillere kan nærmest ikke beskrives med ord….Alene tilmeldingsantallet af Virumspillere til dette første stævne viser den “never-ending” vilje at svede og give hver sidste dråbe af energi til klubben vi alle elsker!

Følgende Virumspillere gav alt de havde over disse 2 dage for at hente de bedst-mulige resultater for Virum: Christopher Normann, Frederik Vater Sørensen, Christian Streit, Virgil Baran, Gunni Rode, Anders Stahl Eriksen, Tue Dyekjær-Hansen, Artur Boesen Kirsten, Simon Torpe, Felix Stahl Eriksen, Silas Bennike Herzog, Frederik Kristensen, Siddarth Senthil, Linus Lind Thomsen, Mikkel Radoor, Liam Zhou.

Hermed en gennemgang hvordan Virumspillerne klarede sig i de forskellige rækker:

Ungdom 7:

Artur Boesen Kirsten spillede i denne række, hvor hele 5 spillere havde tilmeldt sig. Det blev til en alle-mod-alle gruppe. Med 2 sejre og 2 nederlag, var en bronzemedalje sikret for Artur.

Ungdom 6:

Simon Torpe spillede sine gruppekampe i en 5-mands pulje. 4 flotte sejre betød en plads i A-slutspillets kvartfinale. Her blev det til en krimi over 5 sæt. Der var styr på nerverne hos Simon og det betød en flot 5-sæt sejr. Semifinalen blev også vundet – denne gang i 4 sæt. Dette betød at Simon skulle spille finale mod Brunon Nowak fra Hvidovre. Her blev det til et 3-sæt nederlag (sidste sæt dog med 18:20). Sølvmedalje for Simon!

Ungdom 4:

Felix Stahl Eriksen kunne med 2 flotte sejre ud af sine 3 gruppekampe sikre sig en plads i A-slutspillet. Felix kæmpede stærkt mod den senere sølv-vinder, men kunne desværre ikke gøre mere end et 4-sæt nederlag. Dermed en flot bronzemedalje til Felix.

Ungdom 3:

Simon Torpe vinder 3 ud af sine 4 puljekampe, hvilket langt oftest vil være nok for en plads i A-slutspillet, desværre var det een af de få undtagelser, så Simon måtte fortsætte i B-slutspillet. Silas Bennike Herzog vinder også 3 ud af sine 4 gruppekampe – og det var nok til en plads i A-slutspillet. Frederik Kristensen vinder også 3 ud af 4 gruppekampe – og også for Frederik var det nok for en plads i A-slutspillet.

Det uheldige sæt-regnestykke for Silas, gjorde at Silas kunne fokusere på at nå så langt som muligt i B-slutspillet. Og det må man sige han gjorde fremragende. Det blev nemlig til 3-sæt sejre i kvartfinalen, semifinalen og finalen. Tillykke med B-slutspillets guld.

I A-slutspillets kvartfinaler blev det desværre til et 4-sæt nederlag for Frederik. Silas’ kvartfinale var en ægte gyser i 5 vilde sæt mod Brunon Nowak fra Hvidovre. På trods af en 2:1 sætføring til Silas, måtte Silas desværre acceptere at det var Brunon som gik videre i turneringen (endda til at vinde rækken) efter et 9:11 nederlag i 5.sæt.

Ungdom 2:

Siddarth Senthil kunne med 2 sejre og 1 nederlag sikre sig en flot plads i A-slutspillets 1/8-finale. Her blev det til en flot 4-sæt sejr. I kvartfinalen var det så slut for Siddarth efter 3 meget tætte sæt mod den senere vinder af rækken.

Ungdom G:

Linus Lind Thomsen var tæt på en A-slutplads efter sejr i sin første puljekamp. Desværre blev det efterfølgende til 2 nederlag, hvilket betød en plads i B-slutspillet. Mikkel Radoor, Frederik Kristensen og Silas Bennike Herzog opnåede også 1 sejr og 2 nederlag, hvilket også betød B-slutspil for Mikkel, Frederik og Silas. Simon Torpe kom også i B-slutspillet efter 3 nederlag. Så Virum gik til start i B-slutspillet med hele 5 spillere.

Frederik forlod rækken med en kæmpe indsats i 1/8-finalerne, men desværre blev det til et 5-sæt nederlag. I kvartfinalerne var det så kun Silas som tabte. Dermed var Mikkel, Simon og Linus nået til semifinalerne. Mikkel besejrede der i 3 meget tætte sæt holdkammerat Simon. Linus kunne med en sejr sikre sig en plads i finalen. I finalen kunne så Linus besejre Mikkel i 4 meget tætte sæt. Dermed blev det guld til Linus, sølv til Mikkel og bronze til Simon i dette spændende B-slutspil.

Ungdom F:

Liam Zhou kunne vinde 2 kampe ud af sine 4 puljekampe. Det var desværre lige præcis ikke nok til en A-slutspilplads. Men dermed røg Liam ind i B-slutspillets 1/8 finale. Her hentede Liam en imponerende 3-sæt sejr i land, kvartfinalen gik desværre tabt mod den senere vinder.

Ungdom D:

Felix Stahl Eriksen spillede et fremragende gruppespil som endte med 3 sejre. Artur Boesen Kirsten spillede sig også til en A-slutspilsplads med 2 sejre og 1 nederlag.

Artur fightede med alt han havde i en velspillede kvartfinale. Desværre var dette endestation for Artur efter 4 sæt. Felix derimod kunne vinde sin kvartfinale i 4 sæt. I semifinalen kunne Felix så besejre den spiller som lige havde slået Artur ud. Dermed var finalepladsen en realitet for Felix, og her var der aldrig tvivl om udfaldet. Felix hentede guldet efter 4 sæt.

Ungdom C:

Simon Torpe vandt 1 ud af sine 3 singler i gruppefasen – dette betød B-slutspil for Simon. Mikkel Radoor vandt også 1 ud af 3 singler, men her var det lige præcis nok til en A-slutspilsplads.

I B-slutspillet stormede Simon igennem slutspillet med en 4-sæt sejr i kvartfinalen, 3-sæt sejr i semifinalen og endnu en 4-sæt sejr i finalen, hvilket betød en B-slutspil guldmedalje til Simon. I A-slutspillet var det desværre kvartfinalen som blev exit for Mikkel efter 3 tætte sæt.

 

Så blev det tid til Voksen-rækkerne:

Senior 6:

Tue Dyekjær-Hansen var kommet ind i en svær 5-mands pulje. 2 sejre og 2 nederlag var desværre ikke nok til en plads i A-slutspillet. I B-slutspillets semifinale kunne Tue hente sig en 3-sæt sejr, men finalen gik desværre tabt. Det betød en sølvmedalje i B-slutspillet for Tue.

Senior 4:

Virgil Baran vandt alle sine 3 gruppekampe i bare 3 sæt. Dette sikrede en plads allerede i semifinalerne. Her blev det til en 5-sæt gyser, som Virgil dog kunne ende med at vinde. I finalen var Virgil storfavorit og 4 sæt senere kunne Virgil holde guldmedaljen op i Brøndby’s Himmel.

Senior 3:

Anders Stahl Eriksen var kommet i en 5-mands pulje. Det var tydeligt at se at kampformen ikke var der fra start og det blev til et lidt skuffende nederlag i første kamp. Men så kom Anders igang….Med 3 efterfølgende sejre blev en plads i cupturneringen sikret – alle mod spillere med langt højere rating.

Virgil Baran kunne efter sejren i Klasse 4 også dominere sine modstandere i gruppefasen af klasse 3 og det blev til 4 stærke sejre.

Christian Streit var kommet i en 4-mands pulje, og 3 sikre sejre gav en plads i A-cupturneringen.

Dermed var alle 3 Virumspillere nået til A-slutspillet.

Christian og Anders vandt deres 1/8-finaler i 5 sæt – og Virgil i 4 sæt. Dermed var alle 3 Virumspillere kommet til kvartfinalen. Her vandt Anders i bare 3 sæt, Virgil i 4, og Christian i 5 sæt.

Dermed var alle 3 Virumspillere nået til semifinalerne – ren Virum dominans.

Virgil kunne så besejre Anders i 3 meget tætte sæt – samtidig vandt Christian i 4 sæt over den nummer 1 seedet spiller. Dermed blev det til en finale mellem træningsbuddies: Virgil og Christian.

Som forventet blev det til en 5-sæt gyser. Men Christian kunne i sidste ende vinde denne match, hvilket betød guld til Christian, sølv til Virgil og bronze til Anders.

Dermed havde Virum vundet både Senior 3 & 4 !

Senior 2: (har var der ingen B-slutspil)

Virgil Baran var kommet ind i en svær gruppe, og 3 nederlag i de 3 gruppekampe betød exit for Senior 4 vinderen og Senior 3 finalisten.

Gunni Rode vandt en stærk 5-sæt match i sin første kamp. Derefter blev det så desværre til et 5-sæt nederlag efterfulgt af et lidt skuffende nederlag i en kamp Gunni oftest ville vinde. Det betød desværre exit for Gunni efter gruppespillet.

Christian Streit var flyvende, og kunne efter sejren i klasse 3 fortsætte det gode spil. Det var dog lidt overraskende at Christian endte med at vinde alle sine 3 gruppekampe i bare 3 sæt.

I 1/8 finalen skulle Christian så møde Rasmus Olsen fra Allerød, hvilket blev til en sikker 3-sæt sejr til ham de kalder “Captain Streit”. I kvartfinalen ventede så opgøret mod Simon Øding-Thomsen fra Frederiksberg, og det blev en 5-sæt gyser, som Christian på trods af en 2:1 sætføring i sidste ende tabte mod den senere vinder af klasse 2.

Senior 1: (her var der ingen B-slutspil)

Virgil Baran vandt sin første puljekamp mod en spillere med over 350 rating point mere end ham selv. Det betød trods et nederlag i kamp 2, at Virgil i denne 3-mandsgruppe kvalificerede sig til cupturneringen.

Christian Streit vandt også sin første kamp mod en spillere med over 200 rating point mere end Christian. Denne sejr blev fulgt op med endnu en sejr mod en jævnstyrkende spiller, hvilket betød Christian gik videre til cupturneringen som vinder af sin gruppe.

Christopher Normann var startede rækken som topfavorit. 2 sikre sejre i gruppen gav også Christopher en plads i cupturneringen.

Dermed var alle 3 Virumspillere nået til cupturneringen.

Christian og Virgil røg desværre ud i den efterfølgende 1/8 finale– begge i 3 sæt – mod betydelig bedre spillere. Christopher var direkte røget ind i kvartfinalen, hvor endnu en 3-sæt sejr betød en plads blandt de top 4. I semifinalen blev det så til endnu en 3-sæt sejr, hvilket betød en plads i den store finale. Også der blev det til en sikker 3-sæt sejr mod Andreas Kongsdal fra Greve. Stort tillykke, Christopher, med guldet !

Dermed have Virum vundet Klasse 1, 3 og 4 hos seniorerne – Stærkt !

Følgende medaljer kunne tages med hjem til Virum i singlerne for både ungdom og seniorer:

Bronze: 4

Sølv: 4

Guld: 7

Udover singler blev der også spillet doubler, hvor Virum nåede følgende medaljer:

Bronze: Felix Stahl Eriksen & Anders Stahl Eriksen

Bronze: Gunni Rode & Christian Streit

Bronze: Artur Boesen Kirsten & Mikkel Radoor

Bronze: Frederik Kristensen & Linus Lind Thomsen

Sølv: Linus Lind Thomsen sammen med en OB-spiller 

Sølv: Christopher Normann & Frederik Vater Sørensen

Sølv: Virgil Baran & Christian Streit

Sølv: Silas Bennike Herzog sammen med en Roskilde-spiller

Guld: Christopher Normann sammen med en Næstved-spiller

Guld: Virgil Baran sammen med en Amager-spiller

Nu glæder alle disse spillere sig allerede til næste weekend, hvor et lignende stævne allerede står i bordtenniskalenderen – og kampene skal så i kommende weekend spilles i Hvidovre. Vi regner endnu engang med utallige glæde Virumspillere…