Euro Mini Champs 2023: Solide præstationer af Emil Hasselbalch

Morten Hasselbalch Ukategoriseret Skriv en kommentar

I weekenden var Virums ungdomslandsholdsspiller Emil Hasselbalch taget til Euro Mini Champs i Frankrig. Sammen med Esbjergs Malik Severinsen og Amagers Victor Batholomæussen skulle de deltage i mesterskabet for årgang 2010. Coach var den kompetente og rutinerede Claus Arsnbæk, OB. Hver nation må deltage med kun tre spillere, hvilket i sig selv betød at feltet var meget stærkt. Derudover havde værtsnationen Frankrig mulighed for at tage spillere med fra diverse klubber. Frankrig har rigtig mange gode ungdomsspillere, så de måtte således lave deres eget kvalifikationsstævne forud for Euro Mini Champs. Dertil var Japan inviteret med. Og de stillede stærkt op med bl.a. den forsvarende mester og flerdobbelte WTT-mester Soma Ono. Mere end 400 spillere fra 31 nationer deltog, hvoraf 127 spillere deltog i årgang 2010, som de tre dansker var med i.

Der blev spillet i Nelson Mandela Centre, i fire forskellige haller

De tre danske deltagere: Malik, Victor og Emil

Om fredagen var det lige på og hårdt med stage 1. Emil var godt spillende i sin gruppe og vandt én mod Philip Racak, Tjekkiet, og tabte to kampe knebent, bl.a. et tæt nederlag på 11-9 i femte mod Milvydas Petruskevicius fra Litauen. Han gik dermed videre til stage 2. Emil havde nogle rigtig gode kampe, men måtte sande tre nederlag. Emil fortsatte derfor ikke i stage 3, men skulle fortsætte i Consolation. Her startede således kampe om pladserne 33 til 127.

Første selektion startede lørdag morgen. Emil var i en 7-personers gruppe, hvor kun én gik videre. Emil var imidlertid flyvende og vandt seks kampe ud af seks mod spillere fra Holland, Luxembourg, Litauen og to franske klubber. Videre som den eneste spiller betød at Emil skulle spille om de højeste pladser fra 33. Således en ny gruppe med nu fire spillere. Emil fortsatte sit gode spil med to sejre 3-1 og 3-2 over to franske spillere. Dermed var Emil sikret sig videre (to spillere gik videre), men den belgiske landsholdsspiller Noan Piette ventede stadig i sidste kamp. Det blev en sand gyser med flotte dueller helt ud til det yderste i femte sæt, Belgieren trak det længste strå med 14-12. Som den sidste kamp i hallen kl. 20, var der også udsolgt hos spillerne efter mere end 12 timer i hallen. Til dagen sagde Emil: ”Det har været en lang dag med spændende kampe, og jeg er godt tilfreds med min strike på 8 sejre. Dog ærgerligt jeg ikke lige fik den sidste med når nu den var så tæt”.

 

Søndag morgen var det atter afsted til hallen fra det fjerntliggende hotel i den anden ende af byen. Victor blev færdig dagen før, så denne morgen var Malik og Emil alene om opvarmningen.

Malik og Emil. Malik blev stærkt nr. 27

Efter en god opvarmning var det atter i gang. Nu var det knockout. Emil skulle starte mod engelske Adam Alibhai. Emil har tidligere mødt de engelske landsholdspillere i Sweden Tour – og det har været svært – så det var med spænding Emil gik til kampen. Det startede da også med klart 1-0 til englænderen, men Emil fik med stærk coaching af Claus Arnsbæk, rettet spillet til og vandt fornemt 3-1. Herefter ventede Vidar Larsson, Sverige, som Emil har mødt en del gange, men endnu ikke slået. Det blev heller ikke denne gang, hvor svenskeren løb med en 3-1 sejr. Emil havde følgende kommentar til kampen: ”Jeg spillede elendigt!”. Ja, sådan er bodtennis også, man kan ikke spille top-top i hver kamp, og så slår modstanderen til med det samme. Nederlaget betød at Emil skulle spille om pladserne 42-49. Emil tabte den første til franske Simon Lucas, men tog revanche mod franske Paul Priou. Emil vinder en god sejr her inden han til sidst møder Moldovas Robert Graur. Emil taber første sæt klart og er bagud 9-1 i andet sæt. Emil kommer ind i kampen, får læst modstanderen og fundet løsninger. Emil vinder sættet og de to næste. Sejren betød en 45. plads ud af de 127 deltagende årgang 2010-spillere. I alt 8 nederlag, 14 sejre og mange spændende kampe. Stort tillykke til Emil. Selv havde Emil dette at sige om stævnet: ”Et fedt stævne, med rigtig, rigtig mange kampe. Absolut ingen lette kampe eller sæt. Jeg synes jeg har lært meget omkring at ændre mit spil ift. skiftende modstandere, og det at ændre mit spil undervejs i kampene for at gøre det svære for modstanderen”.

Over 400 deltagere fra 31 nationer