Emma Vendelbo til Ungdoms-EM

Morten Hasselbalch Ukategoriseret Skriv en kommentar

Det traditionsrige Ungdoms-EM bliver i år afviklet i Gliwice, Polen, i dagene 14.-23. juli. Virum har tidligere haft deltagere med til UEM, f.eks. kan nævnes: Theo Dyekjær, Martin Buch Andersen og Mikkel Hindersson. Mikkel vandt oven i købet en bronzemedalje i herrejuniordouble (med Kasper Sternberg i 2006).

I denne sæson er 17-årige Emma udtaget og skal deltage i både single, double og hold. Fra Danmark deltager fem damejuniorer og der var hård kamp om pladserne. Emma har været godt spillende hele sæsonen og leveret flotte resultater. I december blev Emma og Theo f.eks. seniordanmarksmestre i mixeddouble. Ligeledes har Emma spillet på Virums hold i Dameligaen, hvor det blev til sølvmedaljer.

Afgørende for udtagelsen af Emma til UEM blev dog nok resultaterne og præstationen ved Ungdoms-DM afholdt på hjemmebane i Virum. Her blev det til tre medaljer for Emma, bl.a. sølv i U21-single.

Emma har selv følgende at sige om det forestående EM: ”Det er virkelig fedt at skulle afsted. Jeg synes jeg har spillet en god sæson med sejre over mange spillere, der normalt er over mit eget nuværende niveau. Jeg har blandt andre slået Dana Bentsen, Pia Toelhøj og Jocefina Haagensen, og det giver selvfølgelig selvtillid. Frem mod EM skal jeg på flere træningslejre og skal også til de Nordeuropæiske mesterskaber for ungdom. Her håber jeg at få det sidste spillemæssige på plads inden EM”

Danmark har det pr. tradition hårdt for damejuniorer til EM. Emma er også selv bevidst om mulighederne: ”Der er vildt mange gode østeuropæere. Det kan vi se til nogle af de internationale turneringer vi stiller op i. Så medaljechancerne er nok ikke så store. Men jeg vil prøve at lære så meget som muligt til dette EM, og så vil jeg bruge det i de næste par år, hvor jeg også kan deltage ved EM for ungdom”. 

Med til UEM skal i øvrigt også Maja Hansen, OB, som spiller for Virum i Dameligaen.

Ungdoms-EM kan følges på ETTU’s hjemmeside: www.ettu.org – med lidt held bliver nogle af Emmas kampe vist.

Det bliver spændende at følge Emma til UEM.