14 Virum-spillere var til Vestegnens Sommerstævne

Morten Hasselbalch Ukategoriseret Skriv en kommentar

Vestegnen Sommer Stævne (Brøndby) d. 10. + 11. juni 2023

Skrevet af Christian Streit

For sidste gang i sæsonen 2022/2023 mødtes bordtennis fanatikerne op for at konkurrere mod hinanden i diverse alders- og ratingrækker – samt både i singles men også i doubles. Endnu engang var Virum mødt op med en både kvalitativ men også kvantitativ stærk spillertrup (dog ikke helt så mange som til mange tidligere stævner i denne sæson). Nedenstående kan der så læses om hvordan de 14 Virumspillere klarede sig til dette stævne.

 

Ungdom 3:

Frederik Kristensen og Simon Torpe var Virumspillerne som deltog i denne række. Begge var kommet i sværre 4-mandspuljer, hvor det lykkedes begge at vinde 1 ud af de 3 gruppekampe. Det var desværre ikke nok til at komme ind i A-slutspillet. Men i B-slutspillet skulle det blive en god rejse for begge. Simon vandt i kvartfinalen i en spændende 4-sæt match. Dermed var både Simon og Frederik (som røg direkte ind i semifinalen efter gruppespillet) nåede til de top 4 i B-slutspillet. Her vandt så Simon i 3 sæt og Frederik i 4 sæt – hvilket betød finalen stod mellem vores 2 Virumspillere. Her kunne så Frederik sikre sig guldet efter 3 tætte sæt. Også tillykke til Simon med sølv.

 

Ungdom 4:

Her var det så Oscar Alsted som repræsenterede Virum. Oscar kunne sikre sig en plads i A-slutspillet efter stærke gruppekampe, hvor det blev til 2 sejre og 1 nederlag. I kvartfinalen ventede så Simon Ørding-Thomsen fra Frederiksberg, og med flot spil kunne Oscar sikre sig en 4-sæt sejr for at sikre sig en plads i semifinalerne i A-slutspillet. Det blev til en ægte gyser, hvor afgørelsen først kom i 5.sæt mod Rune Schultz fra B 75. Desværre gik sidste sæt tabt med 8:11. Men stadig tillykke med en flot A-slutspil bronze medalje.

 

Ungdom 6:

I denne række deltog hele 4 Virumspillere. Liam Zhou var den ene af de 4 spillere. Liam kæmpe hårdt og var også tæt på en sejr. Men desværre blev det til 3 nederlag i gruppspillet. I B-slutspillets 1/8-finale gik kampen desværre tabt i 4 sæt. For Simon Torpe, Leo Holm Olsen og Mikkel Radoor skulle gruppespillet blive en success. Simon og Mikkel vandt alle deres 3 kampe og Leo sikrede sig også en A-slutspilsplads med 2 sejre og 1 nederlag. For Leo var det så desværre endestation i 1/8-finalerne efter et nederlag mod den senere vinder i 4 meget tætte sæt. Mikkel kunne sikre sig en sikker 3 sæt sejr for at opnå en plads i kvartfinalerne, hvor også Simon allerede havde sikret sig en plads direkte efter gruppespillet. Mikkel tabte desværre mod Sara Bentsen i 4 tætte sæt – hvorimod Simon vandt i 3 sæt. Så skulle Simon spille semifinale, og det blev her desværre til et 4-sæt nederlag mod Kira Weiss fra Greve. Stort tillykke til Simon med bronzemedaljen.

 

Ungdom B:

August Mørkeberg Kristensen og Willads Stampe Sørensen var vores håb i denne række. August og Willads var begge kommet i 5-mandspuljer. August vandt 2 ud af sine 4 gruppekampe, hvilket betød en plads i B-slutspillet. Willads derimod kunne med 3 ud af 4 sejre sikre sig en plads i A-slutspillet. For August gik det fremragende i B-slutspillet, hvor en finaleplads blev til en realitet efter 4-sæt sejre i 1/8-finalerne, kvartfinalerne samt semifinalerne. Og i finalen blev det endnu bedre, da August efter 3 vundne sæt mod Filip La Cour fra Roskilde kunne holde pokalen højt over hovedet ind i Brøndbys Himmel. Stort tillykke med guldet. Willads fik en hård lodtrækning i A-slutspillet og måtte efter en stærk kamp i 1/8-finalerne desværre sige “tak for denne gang” efter en 5-sæt gyser mod den senere sølvvinder.

 

Ungdom C:

Mikkel Radoor, Leo Holm Olsen og Simon Torpe stillede op i denne række for Virum. Det skulle blive et fantastisk gruppespil for alle 3, som resulterede i at alle 3 deltog i A-slutspillet: Mikkel vandt 3 ud af 3 kampe, Leo 3 ud af 4, og Simon 4 ud af 4. Ren Virum dominans i gruppespillet. Dejligt at se ! Leo og Simon spillede 1/8-finalerne, mens Mikkel røg direkte ind i kvartfinalerne. Simon kunne med en 4-sæt sejr også sikre sig en plads i kvartfinalerne, hvorimod Leo med et 5-sæt nederlag desværre måtte sige farvel til rækken. I kvartfinalerne var det så desværre også slut for Simon og Mikkel. Simon i 4 sæt, og Mikkel med et 5-sæt nederlag (9:11 i 5.sæt) mod Sara Bentsen fra Roskilde.

 

Ungdom D:

Her var det igen kun Oscar Alsted som spillede i Virumtrøjen. Med 4 ud af 4 sejre i gruppespillet var en semifinaleplads en realitet for en vel-spillende Oscar. Og med en 3-sæt sejr i semifinalen, havde Oscar sikret sig en finaleplads uden virkelig at have været i problemer i nogle af sine kampe. Finalen skulle så spilles mod en jævnbyrdig modstander i Mikkel Emil Silas Mogensen fra Roskilde. En vild 5-sæt match endte desværre med et nederlag til Oscar, hvilket dog stadig betød en flot sølvmedalje.

Ungdom F:

Mikkel Radoor repræsenterede Virum stærkt i gruppespillet. 3 sikre sejre sikrede en plads i A-slutspillets kvartfinale. Også her var en sejr aldrig virkelig i fare som resulterede i en stærk semifinale plads. Og nu blev det dramatisk: I semifinalen blev de første 4 sæt lige fordelt, og i 5.sæt var der et tidspunkt, hvor stillingen var 10:10. Det skulle også blive 11:11, og 12:12. Og mon ikke også 13:13 og 14:14. Og så var marginalerne desværre ikke på Mikkels side da de efterfølgende 2 dueller gik tabt. Men stadig en flot indsats mod den senere guldvinder og stort tillykke med bronze.

 

Ungdom G:

Simon Torpe, Frederik Kristensen og Artur Boesen Kirsten stillede op i denne række. Frederik kunne sikre sig 2 ud af 4 sejre i gruppespillet som lige præcis desværre ikke var nok til en A-slutspilplads. I B-slutspillet gik semifinalen desværre tabt i 3 sæt – det skal dog bemærkes at de 3 sæt nærmest ikke kunne være mere lige med 9;11, 9:11 og ja 19:21. Simon sikrede sig en A-slutspilsplads med 2 ud af 3 sejre, og Artur endda med 3 ud af 3 sejre. For Simon var så kvartfinalen endestation efter et 4-sæt nederlag. Artur derimod var direkte rykket ind i semifinalen fra gruppespillet og kunne også hente en sejr i land med en sikker 3-sæt sejr. I finalen måtte Artur desværre se på hvordan Samet Kaplan Koca fra Slagelse fik overrakt guldet. Men stadig stort tillykke med sølv til Artur.

 

Senior 6:

Tue Dyekjær-Hansen var uheldig at 2 sejre og 2 nederlag ikke resulterede i en A-slutspilplads. Og med et af nederlagene i 5 sæt, hvor 5.sæt blev tabt med 11:13, må man sige at Tue var enorm tæt på en plads i A-slutspillet. I B-slutspillet blev det desværre også til et 5-sæt nederlag mod den senere vinder. Så stadig flot indsats af Tue og tillykke med bronze.

 

Senior 3:

Christian Streit og Virgil Baran stillede op for Virum i denne række.

Både Christian og Virgil sikrede sig en plads i A-slutspillet. Christian ved at vinde alle sine 3 gruppekampe i bare 3 sæt, og Virgil ved at vinde 3 ud af 4 af kampene. For Virgil var det så desværre slut efter nederlag i 1/8-finalerne mod Jes Olsen fra Holbæk på trods af en 2:0 sæt førring. Christian røg direkte ind i kvartfinalerne, hvor det blev til en 4-sæt sejr mod den 2.seedede spiller i rækken. Semifinalerne var desværre endestation for Christian efter et 4-sæt nederlag. Men stadig tillykke med bronze.

 

Senior 2:

Dette var rækken med de fleste Virumspillere: Følgende spillere deltog i denne række:

Virgil Baran, Kevin Zhou, Oscar Alsted, Christian Streit og Gunni Rode. Og det er mig en kæmpe fornøjelse at kunne meddele at alle 5 Virumspillere fik sikret sig pladser i A-slutspillet. Virgil, Kevin, Oscar og Christian med 2 ud af 3 sejre, og Gunni endda med 3 ud af 3 sejre. På trods af det, betød lodtrækningen at Gunni og Virgil skulle spille 1/16-finalerne, hvorimod Kevin, Oscar og Christian direkte røg ind i 1/8-finalerne. Desværre var det endestation for Gunni i 1/16-finalerne efter et 4-sæt nederlag. Virgil kunne sikre sig en plads i 1/8 finalerne med en imponerende 5-sæt sejr mod een af favoritterne. I 1/8-finalerne var det så desværre slut for Virgil og Kevin. Virgil tabte i 3 sæt mod den senere vinder, hvorimod Kevin tabte en krimi-match over 5 sæt mod den senere sølvvinder. Oscar derimod vandt sin 1/8-finale i 5 sæt, og Christian i 3 sæt. Dermed havde de 2 sidstnævnte sikret sig pladser i kvartfinalerne. Oscar fortsatte det flotte spil og kunne sikre sig en semifinaleplads med en 3-sæt sejr. Christians kvartfinale var mod den nummer 1 seedede Brian Schultz fra B 75, som havde mere en 200 flere ratingpoint end Christian. Men Christian spillede med afstand sin bedste kamp i denne weekend og kunne sikre sig en overraskende semifinaleplads med en 3-sæt sejr over stor-favoritten. Kunne Oscar og Christian så måske med semifinalesejre sikre sig en Virum-finale i klasse2? Svaret var nej, da begge tabte deres semifinaler. Christian mod den senere vinder i 3 sæt, og Oscar i en meget tæt 5-sæt match (8:11 i 5.sæt) mod den senere sølvvinder. Tillykke med bronze til Oscar og Christian.

 

Senior 1:

Kevin Zhou stillede op i toprækken ved dette stævne. Det blev desværre til 3 nederlag med en sætscore på 0:9.

 

Udover singlerækkerne, blev der også spillet doubler begge dage, og også her var flere Virumspillere involveret.

 

Lørdagens double:

(Her spillede man kun cupsystem, men holdene som tabte i første kamp gik så videre i et B-slutspil)

Om lørdagen var der 2 doubler med Virumdeltagelse:

Artur Boesen Kirsten og Frederik Kristensen (begge Virum)

Oscar Alsted og Sebastian Nyland Vig (Kun Oscar fra Virum)

Begge ovenstående doubler startede i 1/8-finalerne. Desværre blev det til nederlag til begge doubler, hvilket betød begge fortsatte deres spil i B-slutspillet kvartfinaler:

Desværre var kvartfinalen også endestation for Artur og Frederik. Oscar og Sebastian kunne derimod vinde deres kvartfinale. Et nederlag i semifinalen mod de senere sølvvindere betød en flot bronzemedalje til Oscar.

 

 Søndagens double:

(Her var der ingen B-slutspil, så det startede med vind-eller-forsvind kampe helt fra start):

Følgende 3 doubler stillede op med Virum-deltagelse:

Oscar Alsted & Sebastian Nyland Vigh (kun Oscar fra Virum)

Vrgil Baran & Michael Steinmejer (kun Virgil fra Virum)

Christian Streit & Gunni Rode (begge Virum)

Oscar/Sebastian og Virgil/Michael vandt begge deres 1/16-finaler, for også at deltage i 1/8-finalerne, hvorfra Gunni/Christian startede direkte. Oscar/Sebastian måtte desværre sige farvel til doubleturneringen efter et nederlag i 1/8-finalerne mod den stærke mor/datter Bentsen-double (Eldijana/Sara). Virgil/Michael var tæt på at slå Kvik-Næstved doublen af Tim Hansen og Martin Kaltoft, men det sidste afgørende sæt blev desværre tabt. Så var medaljehåbene tildelt Gunni/Christian som eneste Virumhold tilbage. En sikker sejr til Gunni/Christian i 1/8 finalerne betød en kvartfinale duel mod Victor Bartholomæussen og Viggo Bork. Med clever spil kunne denne youngster double besejres, hvilket betød at Christian/Gunni nu var nået til semifinalerne, hvor ingen mindre end Bentsen-doublen ventede. Bentsen mod Virum :-). Og Virum vandt med 11:6 og 11:4 i en underdog win. Dette betød Christian/Gunni nu havde kæmpet sig helt frem til finalen i doubleturneringen mod en stærk doublekonstellation fra Rosilde (Lukas Andrade og Jim Knudsen). Bagud i sæt, kæmpede Gunni/Christian sig tilbage og i det sidste afgørende sæt beviste Virum-duoen nervestyrke og sikrede sig en overraskende guldmedalje.

 

Alt ovenstående betød at Virum havde sikret sig 8x bronze, 3x sølv og 3x guld i løbet af denne weekend til det sidste stævne i sæsonen 2022/2023.

Nu kan Virumspillerne holde en fortjent sommerpause, og så gør vi det hele en gang til i sæsonen 2023/2024…