Artur til internationalt stævne i Belgien

Morten Hasselbalch Ukategoriseret Skriv en kommentar

I en forlænget pinse deltog Virums spiller Artur Boesen Kirsten i International Youth Cup i Hasselt, Belgien.

Artur havde været så heldig at blive inviteret af OB til det store internationale stævne med deltagelse fra store bordtennis nationer som Belgien, Frankrig, Tyskland, Schweiz, Sverige med flere.

Det gode ved bordtennis er at vi på tværs af klubber kan samarbejde og invitere hinanden – til glæde for et samlet bordtennis i Danmark

Holdturnering:

Artur blev inviteret til at stille op for et sammensat OB-hold med Charlie–København, Gustav–Åbenraa samt Aksel–OB. Holdet stillede op i U13 Elite for hold.

De øvrige hold i drengenes pulje bestod af Bruxelles-Belgien, Hainaut-Belgien samt Alpes Maritimes-Frankrig. De garvede trænere fra OB havde advaret om at stemningen ville være mere elitær end de måske var vandt til fra danske stævner og de havde forberedt drengene på hvad der måske ville vente dem. Artur blev valgt til at spille først mod de forventede mest aggressive spillere fra Hainaut. Der skulle ikke gå mere end et par bolde før trænernes forudsigelser holdt stik. Hainaut spilleren Nolan vandt de 2 første bolde gik helt over på Arturs banehalvdel og råbte et ordentligt CHO med knyttet næve mod Artur. Artur var ikke sen til at samle handsken op og derfra blev der CHOet med meget intensitet, inklusiv på kant bolde, netrullere og servefejl på begge sider. Ikke noget vi var vant til hjemmefra, men Artur vandt en tæt kamp 3-1 og fik et ordentligt dask med på vejen da der skulle takkes af for kampen. Noget af en debut i Belgien, og det var tydeligt at begge spillere var mentalt trætte efter den meget hårde kamp. Artur vandt sikkert sin anden kamp 3-0.

Den næste holdkamp var mod de senere sølvvindere fra Bruxelles. Artur spillede 2 gode og tætte kampe, men tabte begge henholdsvis 2-3 og 1-3. Den sidste mod den senere bronzevinder i single.

Igny2 fra Frankrig var næste modstander. Det var nu andendagen og Artur var tydeligt træt. Han spillede ikke sit bedste spil men vandt alligevel begge sine holdkampe. Lige efter skulle der spilles mod Igny1 (førsteholdet) Artur, spiller fortsat ikke sit bedste spil og tabte begge kampe, hvoraf mindst den ene burde være vundet, når han spillede sit normale spil. Paradoksalt nok mødte Artur senere samme dag sin sværeste modstander i hele turneringen og spillede den måske bedste kamp han nogensinde har spillet.

På sidstedagen ville skæbnen, at holdet trak det berygtede Hainaut hold i kampene om 7-12 pladserne. Artur skulle igen møde Nolan, og det var tydeligt, at begge spillere var nervøse inden mødet. Det blev dog en noget anden kamp end den første. Kampen forløb respektfuldt. Det var tydeligt, at ingen af spillerne ønskede en omkamp af samme dimensioner som den første. Artur var i kontrol i store dele af kampen, men trak alligevel det korteste strå og tabte en meget tæt 2-3 kamp. Der blev pænt takket af for kampen. Det var tydeligt at der trods alt var respekt for hinanden. Artur mødte så Nolans holdkammerat, hvor der blev taget en brutal revanche med scoren 11-7, 11-1, 11-0. Artur har tidligere spillet efter devisen at man ikke giver “æg”, men med tanke på historikken med det belgiske hold røg det princip sig en tur.  Holdet sluttede på en flot 7. plads ud af 16 hold. Noget bedre end det var forventet i elite rækken.

 

Single-rækken

Artur stillede også op i U13 elite rækken i single. Artur var i pulje med spillere fra Namur-Frankrig, Igny-Frankrig,  Liege-Belgien, Hainaut-Belgien og Luzern-Schweiz. Artur vandt sine 3 første kampe overbevisende. Gruppens tydelig bedste spillere var de næste på programmet. Malik coachede og havde forberedt Artur på en virkelig hård modstander fra det franske landshold.

Altid godt med coaches i de svære kampe

Der var klasseforskel og Artur havde ikke en chance. Der blev gjort kort proces, og den franske landsholdsspiller fra Namur vandt uden sved på panden overbevisende 3-0. Artur tabte sin sidste kamp i en tæt kamp. Artur vandt 3 af sine 5 kampe. Det betød, at han var seedet og skulle direkte videre til 16-dels finalerne. Langt over hvad der var forventet inden turneringen blev sat i gang. Artur blev sat op imod en endnu højere seedet tysker som havde været i periferien af det tyske ungdomslandshold. Artur havde tidligere spillet mod ham ved et stævne i Flensborg, hvor Artur ikke fik et ben til jorden. Denne gang skulle det blive anderledes. Artur var flankeret af en af Danmarks allerbedste coaches, Claus Arnbæk samt vinder af DM Malik. 

Det havde en effekt. Artur vandt ikke kampen, men han spillede helt lige op med Matti fra Tyskland og tabte i 4 meget tætte sæt. Arturs til dato bedste kamp, hvilket blandt andet kan tilskrives den fortrinlige coaching fra Claus og Malik. 

Artur mod tyske Matti

Artur sluttede som skrevet tidligere på en for ham meget fin plads i 16-dels finalerne. Finalen blev i øvrigt vundet af Malik. Som en ekstra bonus nåede Malik lige at slå Nolan undervejs til sin finalesejr.

 

Turen

International Youth Cup var en fantastisk god oplevelse. Hele OB-teamet boede på Molenheide i nogle lækre hytter. Resortet havde et badeland som blev brugt, men der var dog begrænset tid da fokus selvfølgelig var på bordtenniskampene. Der blev hygget ekstra igennem da vi livestreamede Anders Linds fantastiske præstationer fra VM.

Der var også plads til hygge og spændende Anders Lind kamp

 

OB spillerne samt staben var et helt fortrinligt forbillede. Artur håber at være så heldig at han bliver inviteret til næste år også.