34 Virumspillere var til Pinsecup i Hillerød

Morten Hasselbalch Ukategoriseret Skriv en kommentar

Hillerød Pinseturnering – 27-29. maj 2023

Skrevet af Christian Streit og Morten Hasselbalch

Turnering-sæsonen 2022/2023 kan nærmest arkiveres i historiebøgerne, men i sidste weekend blev der for 2. gang i historien afholdt Pinse-Cup i Hillerød, hvor utallige spillere i alle aldersklasser og på alle styrkeniveauer fra hele Danmark mødtes endnu engang for at konkurrere mod hinanden. Rammerne var supergode i Royal stage, og arrangørerne havde styr på stævnet hele vejen igennem. Hermed en stor tak til Hillerød Bordtennisklub for et virkelig godt stævne!

Virum var endnu engang én af de klubber i Danmark som stod for et stort antal tilmeldinger. I alt 34 Virumspillere deltog i denne turnering:

Holdturnering

Lørdagen var afsat til 2-mands hold konkurrence, hvorimod søndagen og mandagen var afsat til de individuelle rækker.

Følgende hold med Virum deltagelse havde tilmeldt sig til lørdagen, hvor også flere fik medaljer:

Sofus K Andreasen & Theo Dyekjær (Klasse 1, A-slutspil guld)

Sofus og Theo supplerede hinanden godt og fik hevet en velfortjent sejr hjem

Morten Hasselbalch & Christopher Normann (kvartfinale i Klasse 1, A-slutspil)

Emil Hasselbalch & Theodor Rode von Essen (Klasse 1, B-slutspil guld)

De unge drenge kæmpede godt i holdkampene og nogle gode sejre undervejs. Drengene vandt flot B-slutspillet i den bedste herrerække.

Emma Clement Vendelbo & Henrik Vendelbo (Mix guld)

Familie-power. Henrik og Emma tager guld!

Anders Stahl Eriksen & Gunni Rode (Klasse 2, B-slutspil sølv)

Det er rutinerede herre vi ser i aktion her. Mange gode sejre med hjem.

Christian Streit & Erik Thue Jensen (Klasse 2, A-slutspil bronze)

Virgil Baran & Emil Ringgård (Klasse 2, B-slutspil guld)

Albert Arentoft & Linus Lind Thomsen

Frederik Kjeldgård & Felix Stahl Eriksen (Ungdom B, B-slutspil guld)

Mathias Steen Kirchhecher & Seier Just Søndergaard (Ungdom B, B-slutspil bronze)

Seier og Mathias – et efterhånden godt makkerpar. Her i kamp mod Virums Felix Stahl Eriksen i makkerskab med Hørnings Frederik Kjeldgård

Oscar Alsted & Nicolas Fallesen

Phillip Kiel Jacobsen & Jonathan Kiel Jacobsen

Silas Bennike Herzog & Felix Buch Viral (Ungdom B, B-slutspil sølv)

Anja Bech Jensen & Henrik Guldahl

Singleturneringerne

Pusling D

Viktor Kristensen stillede op som eneste Virumspiller i Puslinge D og kunne med 3 sikre 3-sæt sejre sikre sig en semifinale plads. Denne blev også vundet – denne gang i 4 sæt. Den store finale gik desværre tabt i 3 sæt, hvor han mødte Jack Zhang fra Brønshøj, men det betød stadig en flot sølvmedalje til Viktor og Virum. Det var Viktors første medalje, så det var med stolthed Viktor trådte frem ved præmieoverrækkelsen.

Viktor følger i storebror Frederiks fodspor. Viktor fik sin første medalje til et stævne – stort tillykke!

Ydr/Ypg C

Liam Zhou var den eneste Virumspiller som havde tilmeldt sig Ydr C og Liam gik også videre fra gruppen efter en tabt 5-sæt match efterfulgt af en 3-sæt og en 5-sæt sejr. Kvartfinalen skulle ikke være endestation for Liam, da det lykkedes ham at hente en 4-sæt sejr i land. Desværre blev denne sejr så også den sidste for Liam, da semifinalen gik tabt i 4 sæt – men dette gav stadig en bronze medalje til Liam og Virum.

Ydr/Ypg B

Der var i det hele tilmeldt 4 Virumspillere i Ydr B rækken. Liam Zhou formåede at hente en flot 3-sæt sejr i sin første kamp. Desværre betød to 3-sæt nederlag efterfølgende at Liam ikke nåede slutspillet. Det gik bedre for Leo Holm Olsen, som stormede igennem gruppen med 3 sejre – alle i bare 3 sæt. Dette gjorde at forventningerne steg, men det blev desværre til et 4-sæt nederlag i kvartfinalerne. Philip Kiel Jacobsen gik også videre fra gruppespillet med to 4-sæt sejre og et 3-sæt nederlag. Men også for Philip var kvartfinalerne endestation efter et 4-sæt nederlag. Mikkel Radoor var kommet i en svær 5-mands pulje, men 2 sejre og 2 nederlag var nok for en plads i slutspillet, og det var der Mikkel virkelig begyndte at give den gas: Kvartfinalen blev til en 4-sæt sejr, semifinalen blev vundet i endnu mere overbevisende stil i bare 3 sæt. Dermed var pladsen sikret i den store finale. Begge finalisterne gav alt de kunne byde ind med, og det var marginalerne som afgjorde denne kamp – desværre ikke i Mikkels favør – efter 5 hårde sæt. Men stadig en virkelig flot sølvmedalje til Mikkel og Virum.

Ydr/Ypg A

Der var i det hele 8 spillere tilmeldt denne række, og hele 6 af de tilmeldte kom fra Virum:

Erik Pagaard Sand spillede 3 matches på 4 sæt – 2 blev tabt og 1 blev vundet – dette var desværre ikke nok for en plads i semifinalerne. Silas Bennike Herzog tabte sine 3 kampe i hhv 3,5 og 4 sæt. Mikkel Radoor formåede at vinde 1 af sine 3 gruppekampe. Felix Buch Vural kunne med 3 sejre på hhv 3,4 og 5 sæt sikre sig en plads i semifinalen mod holdkammerat Linus Lind Thomsen, som havde vundet 2 af sine 3 gruppekampe for at nå denne semifinale. Sejren i denne semifinale blev sikret af Linus, hvilket betød at Felix fik en flot bronzemedalje med hjem og på Virums medaljekonto. I finalen skulle Linus så møde topfavoritten og holdkammerat Emil Hasselbalch, som uden besvær og uden at tabe et eneste sæt var nået frem til finalen. Også i finalen vandt Emil i 3 sæt, hvilket gav Linus en sølvmedalje og Emil guldet. En rigtig god række for Virum.

Der var mildest talt ‘fuldt booket’ med Virumspillere i yngre drenge A. Her to af deltagerne Felix Vural (tv) og Silas Herzog (th)

Emil Hasselbalch og Linus Lind Thomsen i kamp. Drengene mødte hinanden både i puljen og i finalen. Emil trak det længste strå begge gange.

Der var Virum-trængsel på skamlen i yngre drenge A

Dr/Pg C

Jonathan Kiel Jacobsen var 1 af de 4 tilmeldte Virumspillere i denne række. Han var ude i 3 meget lige kampe i gruppespillet som alle gik til 5.sæt. Det var meget uheldigt at alle 3 endte med nederlag. I B-slutspillets 1/8 finale, blev det så til et 3-sæt nederlag. Liam Zhou formåede at vinde 1 af sine 3 gruppekampe – det var desværre ikke nok til A-slutspillet. I B-slutspillets kvartfinale blev det så til et uheldigt 5-sæt nederlag. Mikkel Radoor derimod kunne sikre sig en plads i A-slutspillet med 2 gruppekampe sejre på hhv. 5 og 3 sæt. Kvartfinalen blev spillet på højt niveau og meget lige i forhold til styrke. Men desværre gik 5.sæt tabt. Philip Kiel Jacobsen vinder 2 ud af 3 gruppekampe for at sikre sig en plads i A-slutspillet og her kommer Philip rigtig godt igang med en 4-sæt sejr i 1/8-finalerne efterfulgt af en 3-sæt sejr i kvartfinalen. Og nu var der ingen som kunne stoppe Philip. Semifinalen blev også vundet i bare 3 sæt. Og med guldet så tæt på blev spillet bedre og bedre, og efter 3 sæt i finalen havde Philip sikret sig en vel-fortjent guldmedalje til sig selv og Virum.

Dr/Pg B

Mikkel Radoor var den eneste Virumspiller i denne række – og med en walkover sejr i sin første kamp var oddsene i Mikkels favør i forhold til at sikre en plads i slutspillet. Et 5-sæt nederlag gjorde det lige en smule mere spændende, men i den afgørende kamp var der ingen tvivl om at Mikkel skulle sikre sig en plads i kvartfinalen med en 3-sæt sejr. Desværre blev kvartfinalen tabt i 5 tætte sæt.

Dr/Pg Elite

Frederik Kristensen var een af de 3 Virumspillere i denne række. Efter et 3-sæt nederlag, kom Frederik stærkt tilbage med en 5-sæt sejr, hvilket sikrede muligheden i den sidste gruppekamp med en sejr at deltage i slutspillet. Desværre blev denne afgørende kamp tabt i 5 sæt. Seier Just Søndergaard vandt alle sine 3 gruppekampe, hvilket sikrede Seier en plads i kvartfinalerne. Her blev det dog til et nederlag i 4 sæt. Den sidste Virumspiller i denne række var Mathias Steen Kirchhecher, som med 1 sejr og 1 nederlag I gruppespillet var kommet videre til 1/8-finalerne. Her blev en gyser kamp vundet i 5 sæt. Den efterfølgende kamp blev til en klar 3-sæt sejr, hvilket betød at semifinalen var en realitet for Mathias. Et 4-sæt nederlag betød en bronzemedalje til Mathias og Virum.

Seier i aktion mod Frederik Kjeldgård. Andre Virum-spillere følger godt med på sidelinjen.

Junior Elite

I aldersgruppen “Junior” var der kun 2 tilmeldinger fra Virums side, og begge stillede op i Junior Elite. Emil Hasselbalch taber sin første kamp i 5 sæt mod Albert Wolfsberg efter en 2-0 føring, og dermed var presset allerede enormt på de efterfølgende kampe. Men Emil viste endnu engang stærke nerver og vandt begge efterfølgende kampe i hhv. 3 og 5 sæt. Dette var nok til en plads i kvartfinalen. Her gik den så ikke længere for Emil, hvor et 3-sæt nederlag til tidligere Virum-spiller David Heinig betød exit. Anton Dong var også med for Virum. Anton har leveret noget af et comeback i år. Anton har for alvor steppet op på træningen og er i rivende udvikling. Anton leverede et fremragende gruppespil med 3 sejre i 3 sæt, kvartfinalen blev også vundet – denne gang i 4 sæt. Dermed var semifinalepladsen sikret mod – ja, igen David Heinig. David viste stadig styrke og Anton måtte sande et nederlag i 4 sæt. Anton sikrede sig en bronzemedalje og gav Virum endnu en podiumsplads.

Udover ovenstående ungdomsrækker blev det også spillet i 3 åbne rækker, hvor alle aldersgrupper kunne mødes. Alle deltagere blev fordelt på 3 niveauer afhængig af rating:

Åben C

Hele 6 Virumspillere deltog i denne række. Jonathan Kiel Jakobsen, Frederik Kristensen og Erik Pagaard Sand leverede flotte indsatser, men det blev desværre ikke til nogle sejre. Philip Kiel Jacobsen kunne med 2 sejre og 1 nederlag i gruppespillet spille sig frem til en 1/8-finale. Her blev modstanden for stor, og rækken endte for Philip her med et 4-sæt nederlag. Seier Just Søndergaard vandt begge sine gruppekampe i 3 sæt samt den efterfølgende 1/8-finale. I kvartfinalen blev det dog desværre til et 4-sæt nederlag, hvilket desværre betød at det lige netop ikke blev til en medalje for Seier. Mathias Steen Kirchbecher var Virumspilleren som kom længst i denne række via 3 sejre i gruppespillet efterfulgt af en flot 3-sæt sejr i 1/8-finalen og endnu en sejr over 5 sæt i kvartfinalen. Det blev til en bronzemedalje efter et nederlag i 4 sæt i denne semifinale.

Philip Kiel i kamp i Åben C mod Christian Hansen, Otterup Bordtennis Klub. Kiel vinder her 3-0.

Åben B

Virgil Baran – relativ ny spiller i Virum, som må siges at gå til den og spiller nærmest alle de rækker der er mulige. Han stillede op som eneste Virumspiller i denne række. I gruppespillet blev første kamp tabt i 3 sæt og så kom Virgil stærkt tilbage med en 4-sæt sejr for at sikre sig muligheden i den tredje kamp med en sejr at spille sig frem til slutspillet. Desværre blev det til et 4-sæt nederlag i den sidste gruppekamp, hvilket betød et slutspil uden Virum-deltagelse.

Nytilkomne Virgil Baran er et gode for klubben. Aktiv, bidragende og altid klar til noget træning og kampe

Åben A

I Åben A rækken spillede så de højst-ratede spillere mod hinanden. Kevin Zhou måtte acceptere at spillerne i sin gruppe var styrkemæssigt på et højere niveau og 3 nederlag var også kvitteringen på dette. Morten Hasselbalch derimod kunne med 3 sejre i gruppespillet (hvor kun 1 sæt blev tabt) sikre sig en flot plads i kvartfinalen. Her fortsatte Morten sit flotte spil og kunne med en 3-sæt sejr booke sin plads i semifinalen. Og det skulle blive endnu bedre for Morten – en 4-sæt sejr over 1. seedet Anders Grosen Nielsen, Roskilde BTK, betød en finaleplads. Her gik det frem og tilbage og kampen kunne nemt havde haft det modsatte udfald, men 5-sæt nederlaget til Kristian Tvermose betød en sølvmedalje til Morten og Virum.

Morten fik en solid sølvmedalje med hjem i Åben A.

Så blev det tid til at kigge på Senior-rækkerne, hvor der dog trods alt må deltage ungdomsspillere fra Senior 3.

Senior 6

I Senior 6 rækken blev Virum repræsenteret af Tue Dyekjær-Hansen, som med 3 flotte 3-sæt sejre i gruppespillet kunne sikre sig en plads i kvartfinalerne. Forventningerne var efter sådan et gruppespil naturligvis steget. Derfor var det ærgerligt at kvartfinalen endte i et 3-sæt nederlag til Tue.

Senior 4

Tamim Mahmoud var den eneste Virumspiller i denne Senior 4 række. Med 2 flotte sejre og kun 1 nederlag i gruppespillet, kunne Tamim også sikre sig en plads i slutspillet. Desværre blev det til et hurtigt exit efter et 4-sæt nederlag i 1/8-finalerne.

Senior 3

Der var hele 8 spillere tilmeldt denne Senior 3 række fra Virum som blev fordelt på 10 grupper. Der var kun 2 af de 8 spillere som ikke formåede at komme videre til slutspillet og det var Tamim Mahmoud (3 nederlag) og Oscar Alsted (1 sejr og 2 nederlag). Både Gunni Rode og Virgil Baran gik videre fra gruppespillet med 2 sejre og 1 nederlag, og for begge var det så endestation i den efterfølgende 1/16-finale, Henrik Guldahl og Lucas Xiao formåede også at vinde 2 ud af 3 af deres gruppekampe, og kom så direkte videre til 1/8-finalerne, hvor desværre begge tabte og røg ud. Felix Stahl Eriksen (2 sejre og 1 nederlag i gruppespillet) og Christian Streit (2 sejre i gruppespillet, 0 nederlag) var de eneste Virumspillere som vandt slutspilkampe. Felix vandt både 1/16-finalen samt 1/8-finalen og måtte først forlade turneringen efter et 4-sæt nederlag i kvartfinalerne. Christian formåede at vinde 1/8-finalen i bare 3 sæt, men også for Christian var det så slut i kvartfinalerne med et 4-sæt nederlag. Så ingen medaljer selvom 6 Virumspillere havde nået slutspillet i denne række.

Senior 2

Hele 7 Virumspillere deltog i denne Senior 2 række. Desværre røg allerede 4 spillere ud i gruppespillet: Felix Stahl Eriksen (3 nederlag), Oscar Alsted (3 nederlag), Virgil Baran (3 nederlag) og Lucas Xiao (1 sejr og 2 nederlag). De resterende 3 spillere nåede dog slutspillet. Gunni Rode med 2 sejre og 1 nederlag i gruppespillet, vandt så 1/16-finalerne i en 5-sæt gyser før Gunni måtte pakke kufferterne efter et 3-sæt nederlag i 1/8-finalerne. Christian Streit vandt alle sine 3 gruppekampe, men måtte så desværre forlade turneringen efter et 5-sæt nederlag i 1/8-finalerne.

Christian Streit – altid i kamp!

Kevin Zhou var Virumspilleren som nåede længst, og efter 3 sejre i gruppespillet, fortsatte Kevin sejrene med en 5-sæt sejr i 1/8-finalerne. Derefter gik kvartfinalen desværre tabt i 4 sæt. Så også i denne række var der ingen medaljer til Virum.

Senior 1

3 Virumspillere prøvede at kæmpe med i Senior 1 rækken. For 2 ud af de 3 spillere var gruppespillet allerede endestation: Frederik Vater Sørensen var i en svær pulje med bl.a. den 1. seedet og måtte sande 2 nederlag, 0 sejre. Virgil Baran (2 nederlag og 1 sejr). Kevin Zhou var den eneste Virumspiller som formåede at spille sig videre fra gruppespillet med 2 sejre og 1 nederlag. Desværre blev første kamp i Cup-turneringen så tabt med 4 sæt (1/8-finalerne). Så ingen medaljer til Virum i denne række.

Senior Elite Damer

I Senior Elite Damer rækken var det Emma Clement Vendelbo som skulle kæmpe for medaljer til Virum. Der blev spillet i en “alle-mod-alle” gruppe, og med 1 sejr og 2 nederlag kunne Emma sikre sig en bronzemedalje.

Senior Elite Herrer

Der var hele 5 Virumspillere som deltog i Senior Elite Herrer rækken. 4 ud af de 5 formåede at vinde nok kampe i gruppespillet for at sikre pladser i slutspillet. Det var yderst ærgerligt at Christopher Normann på trods af 2 sejre og 1 nederlag ikke kom videre til Cup-kampene. Sæt-statistikken var her afgørende for Christophers tidlige exit. Anton Dong spillede sig til slutspillet ved at vinde 2 af sine 3 gruppekampe. Anton slog bl.a. to højere ratede spillere Adam Nottleman (3-0) og Thomas Kjelddal (3-2) Desværre blev første Cup-kamp tabt i 5 sæt til Karsten Hauman, Trelleborg, hvilket betød endestation for Anton i 1/8-finalerne.

Der var gejst og kampånd hos Anton Dong i weekenden. Her coachet af tidligere klubkammerat David Heinig.

Morten Hasselbalch gik videre til 1/8-finalerne med en sejr og et nederlag i gruppespillet. Morten slog Thomas Brems, Amager 3-0, men fik godt klø af Daniel Simonsen i den anden kamp i puljen. 1/8-finalen blev så vundet i en ægte 5-sæt gyser. Det var en revanche over Kristian Tvermose, som Morten tidligere havde tabt til i finalen i Åben A. Det var som om alt energi blev brugt op i den kamp, da den efterfølgende kvartfinale blev tabt stort i 3 sæt til en velspillende Peter Svenningsen. Henrik Vendelbo vandt med sin exceptionelle feeling uden stort besvær alle sine 3 gruppekampe i bare 3 sæt. Sejrene fortsatte også i kvartfinalerne med en 4-sæt sejr. I semifinalen mødte Henrik så den rating-stærkeste spiller Daniel Simonsen, Hillerød og måtte desværre se sig slået i 3 sæt. Dette gav dog en flot bronzemedalje til Henrik og Virum. Virums Theo Dyekjær var seedet 2 i turneringen og vandt da også begge sine gruppekampe i bare 3 sæt – også kvartfinalen og semifinalen blev vundet uden at tabe et eneste sæt. Det var flot at se at Theo vandt 3-0 over Peter Svenningsen i semifinalen. Modstanderen i finalen var så den samme Hillerød-spiller som i semifinalen allerede havde besejret Theos holdkammerat Henrik Vendelbo. Theo gav ham en god fight men måtte acceptere et 4-sæt nederlag. Dette betød en stærk sølvmedalje til Theo og Virum.

Alt ovenstående betyder så at Virums 34 deltagere bragte 23 medaljer hjem til Virumhallerne fordelt på 9 gange bronze, 7 gange sølv og 7 gange guld.

Det var så nærmest det sidste stævne i denne sæson med undtagelse af “Vestegnens Sommer Stævne” hvilket bliver afholdt i Brøndby d. 10 og 11. juni.