Emil/Malik får sølv i Linz, Østrig

Morten Hasselbalch Ukategoriseret Skriv en kommentar

Emil Hasselbalch, Virum, var i Påsken taget til det 22. Raiffeisen Youth Championships 2023 i Linz, Østrig. I godt selskab med masser af bordtennis.

Emil spillede både holdturnering (med Malik Severinsen, Esbjerg) og single i U13. Begge rækker forløb over mange dage fra torsdag til mandag. Emil og Malik er efterhånden vant til at spille sammen – både i holdturnering og i double. Der var 26 hold med og makkerparret var ’on fire’ fra start. Holdkamp efter holdkamp leverede de gode kampe og resultater. De spillede mod forskellige nationer, først i en pulje, som de vandt med sejre over et østrigsk, schweizisk og luxemburgsk hold. Drengene vandt alle tre holdkampe 3-0. Derefter videre til ny pulje i A-slutspillet. Her i tre-holdspulje, hvor de leverede en sejr over Østrig, men nederlag til et stærkt svensk hold med Vidar Larsson og Melker Johansson, som er nr. 1 og 2 i Sverige årgang 2010. Malik stod for en stærk 3-2 sejr over Vidar i en holdkamp der endte med 1-3. Emil og Malik var yderst tæt på doublesejr her, som kunne have gjort holdkampen spændende. De gik videre som 2’er og skulle møde 1’er fra en anden pulje. Dette var kvartfinalen. Her stod et stærkt italiensk hold. De danske drenge leverede imidlertid flot bordtennis og vandt 3-0. I semifinalen stod de over for Luxemburgs førstehold. Drengene fortsatte den gode stil og vandt holdkampen 3-1. I finalen ventede igen det stærke svenske hold. Emil startede ud mod Vidar, men på trods af de 9-6 føring, tabte Emil sættet 11-9. Andet sæt gik også til Vidar 12-10 og det tredje hev Vidar sikkert hjem. Så var det Malik tur til at møde en i turneringen på dette tidspunkt ubesejret Melker Johansson. Malik er ude i en 5-sætter, men desværre trækker svenskeren det længste strå. Malik og Emil vendte dog stærkt tilbage med en fremragende double 3-0! Så var det Maliks tur igen, denne gang igen mod Vidar Larsson, som Malik har slået tidligere i turneringen. Det bliver en tæt kamp som denne gang går til Vidar med 11-7 i femte sæt. Tillykke med den flotte 2. plads! Også Oliver Skouboe/Christian Hold var langt fremme og fik en stærk 3. plads i U19!

Emil var også med i U13 single. Hvor der var 50 deltagere med fra hele Europa. Emil vandt to og tabte en i sin pulje. Han var videre som 2’er og skulle i 1/16 finalen møde en spiller fra San Marino. Emil vandt 3-1 og var i 1/8 finalen. Lodtrækning bød desværre på en svær modstander, svenske Melker Johansson. Det bliver en tæt kamp, hvor Emil vinder første sæt 11-6, men taber de næste tre 11-9, 11-9, 11-9. Tæt, så næste gang må være lykkens gang. Emil skulle mandag således spille om 8.-16 pladsen. I første kamp vinder Emil 3-2 over Gabriel Deleraico, Italien. I næste kamp møder Emil Philip Theisen, Luxemburg. Emil har mødt ham to gange før i turneringen – vundet én, tabt én. Emil taber desværre 12-10 i femte sæt. Emils makker Malik vinder flot U13 rækken med en 5-sæts sejr over netop Melker Johansson.