Kredskampe – 1/4 finalerne

Morten Hasselbalch Ukategoriseret Skriv en kommentar

Skrevet af Christian Streit

Efter hver sæson er afsluttet, bliver der spillet kredskampe. Alle hold som i deres respektive kredse har opnået en 1. plads eller 2. plads deltager i denne sæsonafsluttende turnering. Virum deltager i kredsturneringen i Serie3 (Peters hold vandt deres kreds) og Serie2 (Christians hold blev nummer 2 i deres kreds). Serie3 bestod af 6 kredse, dermed er der 12 hold med i Serie3-kredskampene, og Serie2 bestod af 5 kredse, dermed er der 10 hold med i Serie2 kredskampene.

I denne turnering bliver der kun spillet vind-eller-forsvind kampe, og i denne uge var kvartfinalerne på kampprogrammet. (I disse kampe bliver der kun spillet indtil et hold har vundet og så bliver de sidste kampe ikke spillet – ved uafgjort resultat, tæller man først sæt og bagefter bolde, for at finde en vinder, som så går videre til næste runde.

 

I Serie3 (Virum7): Kaptajn Peter Zimmermann

I tirsdags skulle Peters Serie3 hold spille kvartfinale i Gladsaxe. Efter en overbevisende 6:1 sejr i 1/8-finalerne før påsken, var Virum naturligvis favorit (selvom dele af holdet altid synes at modstanderene ser stærkere ud end dem selv på papiret), og Virum stillede også med den stærkest mulige opstilling. Dvs. Peter havde valgt Inga Merkyte, Henrik Guldahl og Anders Stahl Eriksen til denne “do-or-die” kamp om adgangsbilletten til årets Semifinaler.

Denne kamp blev – som 1/8-finalen aldrig spændende, da Virum uden problemer vandt de første 6 kampe for at hente en 6:0 sejr og kvalificere sig for semifinalerne.

Henrik/Inga vandt doublen i 4 sæt, og derefter kunne Inga vinde en 5-sæt match, Henrik vandt 2 gange i 3 sæt og Anders vandt sine 2 matches i 3 og 5 sæt.

Match MVP blev Henrik med 1 double sejr og 2 vundne singler.

Nu afventes der hvornår og mod hvem Virum skal spille semifinalerne, hvor Virumspillerne helt sikkert igen før kampen vil sige at det bliver rigtigt svært og så plejer det jo at ende med rimelig kedelige 6:0 eller 6:1 sejre.

 

Serie2 (Virum6): Kaptajn Christian Streit

Christians Serie2 hold skulle spille deres kvartfinale som underdog på udebane i torsdags mod et stærkt Allerød-hold. Christian forsøgte med følgende holdopstilling på trods af ratingforskellen at sikre sig adgang til semifinalerne: Christian Streit, Gunni Rode,Virgil Baran og Lucas Xiao. I modsætning til Serie3 holdet var der her lagt op til vildt drama igen…bare lige som en reminder, spiller Virum denne kvartfinale fordi man før påsken vandt 1/8-finalerne efter en 7:7 kamp og så 29:28 i sæt….og mon ikke denne kamp i torsdags som minimum skulle blive lige så tæt….

Det hele startede med en sikker 3-sæt sejr til doublen Christian/Lucas. Virgil/Gunni kombinationen kom også godt fra start med at vinde første sæt, men derefter blev det til 3 tabte sæt i træk, hvilket betød stillingen nu var 1:1 efter doublerne.

Deres stærkeste spiller vandt sin match mod Lucas i 4 sæt. Samtidig tabte Virgil desværre i 4 sæt, hvilket betød Allerød havde taget en 3:1 føring på dette tidspunkt. Christian startede så et comeback ved at vinde sin match i 3 sæt, og så var Gunni ude i en lang 5-sæt match. Heldigvis kunne Gunni vinde 5.sæt, hvilket betød der igen var status quo i stillingen efter den første runde af singlerne: 3:3.

Nu var det Virgil som tabte til deres stærkeste spiller i 3 sæt, og Lucas tabte også sin 2.single – denne gang bare i 3 sæt. Dermed var Allerød igen kommet foran med 2 point – nu 5:3. Christian startede så det 2.comeback på denne aften med endnu en 3-sæt sejr, og Gunni fulgte flot op på dette med en 4-sæt sejr – dermed var stillingen igen udlignet – nu 5:5 – med kun 4 singler tilbage.

Gunni tabte desværre også mod deres stærkeste spiller – også i 3 sæt. Og da Virgil så tabte sin 3.match på denne aften, så var Virum bagud 7:5. Så var det Christians tur igen til at prøve at starte endnu et comeback (det 3. på denne aften) – nu mod spilleren som havde besejret både Virgil og Lucas tidligere på aftenen. Men Christian var godt klar over at et nederlag ville give Allerød deres 8.point og dermed smide Virum ud af turneringen. Det ville Christian ikke – og Christian vandt så 11:5, 11:4 og 11:6 mod denne stærke spiller og reducerede Allerøds føring til 7:6 med kun Lucas tilbage på kampprogrammet. Og Lucas kunne nu efter 2 nederlag tidligere, vinde denne kamp i 4 sæt. Dermed var slutresultatet 7:7 som I 1/8-finalerne og igen skulle der tælles sæt. Sidst vandt Virum denne optælling med 29:28 over Greve, men denne gang blev der talt 25:25. Så det betød endnu mere drama end sidst, da man nu skulle tælle hver eneste spillede bold i alle 14 kampe. Så kom der gang i regnemaskiner fra begge hold og diverse excel-ark før man sent på aftenen blev enig om slutresultatet: Det lød så på 7:7 på matchscore, 25:25 på sætscore, og – hold nu fast – Allerød havde sikret sig 444 point på denne aften over de 14 spillede kampe. Virum kom op på 440 point, og dermed var dette endestation for Virum i denne kvartfinale og alt der var tilbage at gøre for kaptajn Christian og sit hold var at ønske Allerød alt det bedste i semifinalerne (og så måtte holdet trøste sig selv med viden om at oprykningen til Serie1 næste sæson jo allerede var klaret for flere uger siden) og med tanken om at Virum 6 måske går over i bordtennissportens historie som det hold, der tabte en vigtig kreds 1/4 finalekamp med den måske nogensinde mindste registrerede forskel på sølle 4 points!

Match MVP blev Christian med 1 double sejr og 3 single sejre – uden at tabe et eneste sæt på denne aften – som den eneste spiller fra begge hold.