Morten Hasselbalch Ukategoriseret Skriv en kommentar

Skrevet af Christian Streit

Runde 17 ud af 18 – den næstsidste runde

Østserien (Virum3): Kaptajn Jes Arder

I torsdags skulle Jes’ Østseriehold stille GPS’en til Jægerspris, hvor sæsonens sidste udebanekamp var på programmet. Med kun 4 point tilbage at spille om og liggende på en 3.plads med 5 point ned til 4.pladsen er minimum 3.pladsen allerede en realitet. Med kun 1 point bag Hillerød, kan der stadig kæmpes om 2.pladsen, hvilket dog nok vil kræve 2 holdkampsejre i de sidste 2 kampe. Virum var favorit mod Jægerspris, som havde formået at sikre 8.pladsen, hvilket undgår direkte nedrykning. Jes havde valgt at stille op sammen med Theodor Rode von Essen, Frederik Vater Sørensen og reserve Emil Hasselbalch, som debuterede på Østserien.

Det skulle blive til en aften med masser af 5-sæt matches…og det startede allerede i doublerne. Emil/Theodor doublen kunne besejre deres betydig ældre modstandere i en ægte 5-sæt gyser. Med en efterfølgende double sejr af Jes/Frederik kombinationen i 4 sæt, var drømmestarten med en 2:0 føring blevet realitet.

Både Theodor og Emil var efterfølgende ude i 5-sæt matches i deres første singler. Med fremragende spil i de mest afgørende dueller kunne begge Virum-Youngsters vinde deres kampe til en 4:0 føring. Den første runde af singlerne endte så med en 4-sæt sejr til Jes og et 4-sæt nederlag til Frederik, hvilket betød en 5:1 stilling i Virums favør.

Så var Emil igen ude i 5 sæt – desværre, første gang denne aften, kunne Emil ikke hente sejren i sidste ende. Emil tabte så knebent som 17-15 i 5. sæt. Nederlaget betød at føringen var reduceret til 5:2. Da Theodor så tabte efterfølgende i 4 sæt, var der pludselig kommet spænding ind i kampen igen – 5:3. Heldigvis fandt kaptajn Jes nu sit bedste spil frem og kunne med en vigtig 3-sæt sejr svinge momentum-modulet i Virums retning. Frederik kom stærkt tilbage efter sin første kamp og vandt nu i bare 3 sæt for en 7:3 føring med 4 singler tilbage.

Nu var kaptajnen ude i sin første 5-sætter i aften. Og med sejren blev det vigtige og afgørende 8. point sat på tavlen af Jes. Emil færdiggjorde sin flotte aften med en 3-sæt sejr. Derefter var det Frederiks tur med en 5-sæt match – og også denne kunne vindes. Den sidste kamp på denne aften i Jægerspris blev til en Theodor sejr i 3 sæt. Dermed var slutresultatet en flot 11:3 sejr for Virum.

Match MVP blev kaptajn Jes med 1 double sejr og 3 single sejre. Sejren betød at Virum fortsat lægger pres på Hillerød i kampen om 2.pladsen. Det kommer først til at blive afgjort i næste uge i den sidste runde (runde 18 ud af 18), som kan ses i stillingen:

Serie1 (Virum5): Kaptajn Morten Hasselbalch

Mortens Serie1 hold skulle også spille deres sidste udebanekamp i denne sæson– her var destinationen på deres road trip: DTU. Tirsdagens kamp var sidste chance for DTU at undgå nedrykning. Virum derimod har allerede sikret sig minimum 5.pladsen, men med kun 2 point op til både 3. og 4.pladsen var målet at sætte yderligere pres på disse 2 hold med endnu en Virumsejr. Morten havde valgt følgende spillere til denne kamp: William Rasmussen, Kevin Zhou, Casper Nortoft og reserve Lucas Xiao.

Doublerne blev begge afgjort i bare 3 sæt. Hvorimod Kevin/lucas formåede at hente en sejr, blev det desværre til et nederlag for Casper/William doublen. Dermed gik man med en 1:1 stilling ind i singlerne.

Reserve Lucas var med det samme ude i en lang 5-sæt match. Heldigvis var Lucas i de afgørende øjeblikke en smule stærkere end modstanderen, som betød en sejr samt en 2:1 Virum føring. Kevin fulgte flot op på Lucas’ sejr med sin egen 4-sæt sejr for en 3:1 føring. Casper kom ud i stærk modvind og blev besejret i 3 sæt. Efterfølgende kunne William dog vinde sin single i 3 sæt. Dette betød stillingen var 4:2 efter den første runde af singlerne.

Reserve Lucas fortsatte sin gode aften med en 4-sæt sejr, som sikrede en komfortabel 5:2 føring på dette tidspunkt. Desværre startede DTU nu et stærkt comeback. Med en 3-sæt sejr over William samt 2 x 5-sæt sejre over Casper og Kevin var spændingen pludselig kommet tilbage ind i holdkampen, da stillingen nu var 5:5 før de sidste 4 singler.

Med William’s 4-sæt sejr i kombination med Kevin’s 3-sæt nederlag var stillingen på dette tidspunkt nu 6:6 med kun 2 singler tilbage. Alle udfald var hermed muligt med kun Casper og Lucas på det resterende kampprogram. Casper og Lucas løftede opgaven med bravour og sikrede en 8:6 Virumsejr med 3-sæt sejre til dem begge.

Match MVP blev reserve Lucas med 1 double sejr samt 3 vundne singler. Holdsejren betyder at Virum helt til sidste runde spiller med om pladserne 3-5 i deres række, som kan ses i nedenstående stilling med kun 1 runde tilbage i denne sæson.

Serie2 (Virum6): Kaptajn Christian Streit

Christians Serie2 hold spillede deres sidste hjemmebanekamp i denne sæson i onsdags mod Kildeskoven som ligger på 8.pladsen. Virum har allerede sikret sig 2.pladsen med hele 8 point ned til 3.pladsen. Virum kunne heller ikke overhale Team Egedal længere efter de havde vundet deres runde 17 kamp allerede tirsdag aften. Derfor gælder det nu for Virum om at blive den bedste 2’er ud af de 5 kredse for at sikre oprykning på den måde. Og analysen af de andre kredse har givet kaptajn Christian viden om at 2 holdsejre i de sidste 2 kampe lige netop vil sikre den bedste 2.plads og dermed direkte oprykning. Bliver man ikke bedste 2’er venter en oprykningskamp mod en anden 2’er d. 20.april. Derfor havde Christian valgt at stille op sammen med Gunni Rode, Virgil Baran og Erik Ambjørn.

Stykeforskellen mellem et tophold Virum og et bundhold Kildeskoven kunne allerede ses i doublerne. Erik/Christian vandt sikkert i 3 sæt og Gunni/Virgil var aldrig rigtig i fare i løbet af deres 4-sæt sejr. Dermed havde Virum den 2:0 føring som alle regnede med.

Virum-dominansen fortsatte i singlerne, hvor det blev til 4 sikre Virumsejre. Christian, Gunni og Virgil i 4 sæt, Erik i bare 3 sæt. Dermed var stillingen hurtigt 6:0.

2.runde af singlerne skulle blive endnu mere ensidigt, hvor Christian, Erik og Virgil alle vandt deres matches i 3 sæt – og Gunni i 4. Dermed var stillingen 10:0 før de sidste 4 singler.

De sidste 4 singler blev vundet med endnu mindre modstand – denne gang alle 4 i bare 3 sæt. Dermed var slutresultatet 14:0.

Match MVP blev Erik, der som den eneste vandt alle kampe uden at tabe et eneste sæt.

Sejren betød at Christians Serie2 hold vil få muligheden i sæsonens sidste kamp kommende torsdag i Allerød med en holdsejr at sikre oprykningen til Serie1. Så alt som man har kæmpet for siden oktober er på spil på torsdag. Opnåes der ikke en sejr på torsdag, skal der spilles en oprykningskamp mod en anden 2’er fra en anden Serie2 kreds d. 20. april.

Serie3 (Virum7): Kaptajn Peter Zimmermann

Peters Serie3 hold skulle i onsdags en tur til Hillerød og møde holdet på 7.pladsen. Med Virum liggende på 1.pladsen med hele 3 point ned til 2.pladsen, ville en sejr betyde rækkesejren – nu  også matematisk – og dermed en direkte oprykning til Serie2 næste sæson. Selv et nederlag ville give Peters hold samme mulighed en gang til næste uge. Så masser af mulige scenarier for en Virum rækkesejr og oprykning, men den nemmeste og mest direkte, ville “bare” være en sejr i Hillerød. Derfor havde Peter valgt følgende holdopstilling: Henrik Guldahl, Inga Merkyte og Anders Stahl Eriksen. Desværre kom den første dårlige nyhed allerede før kampen – nemlig sygdombetinget udskiftning: Henrik måtte melde fra og blev erstattet af Tamim Mahmoud.

Starten af holdkampen gik efter forventning og Inga/Tamim kunne sikre sig det første point med en 4-sæt sejr. Nu manglede bare 5 matchsejre mere for at sikre rækkesejren og oprykningen allerede onsdag aften.

Der manglede kun 4 af disse sejre efter Anders kunne vinde sin første single sikkert i 3 sæt. Stillingen var 2:0 og champagneflaskerne blev stillet på køl. Tamim og Inga var begge ude i 5 sæt, og dermed rigtigt tæt på virkelig at starte oprykningsfesten. Desværre kunne nerverne ikke klare det, og begge Virumspillere tabte kampene i 5.sæt – dermed var stillingen 2:2. Anders og Inga vandt efterfølgende deres 2 kampe i 5 sæt, og dermed var stillingen 4:2 til Virum. Nu manglede kun 1 sejr ud af de sidste 4 kampe for et uafgjort og 2 ud af 4 for den helt store oprykningsfest på udebane i Hillerød. Tamim tabte desværre også sin 2.single og dermed førte Virum 4:3 med kun 3 singler tilbage.

Inga blev desværre udspillet og var chanceløs i et 3-sæt nederlag, hvilket udlignede stillingen til 4:4. Nu var presset på Anders og Tamim – hvis begge ville vinde deres sidste kampe, ville oprykningen være en realitet. Desværre tabte Anders sin første kamp denne aften – og det i  bare 3 sæt. Dermed havde Hillerød for første gang på denne aften sikret sig en føring på 5:4 – og desværre på et meget afgørende tidspunkt. Nu skulle Tamim forsøge at sikre bare dette ene point…desværre tabte Tamim også sin 3.single – denne gang i 4 sæt. Dette betød at kampen endte med et 6:4 nederlag….og champagneflaskerne måtte tages ud af køleskabene i Hillerød – pakkes ned i taskerne – for så igen at komme frem i næste uge til hjemmebanekampen mod det absolute bundhold i rækken. En sejr, der så i sidste ende stadig kan sikre oprykningen og at champagneflaskerne ikke skal vente med at blive åbnet til om 1 år.

Match MVP blev Anders med 2 single sejre.

Som det kan ses på stillingen bliver rækkesejren afgjort på sidste spilledag – heldigvis er kampprogrammet blevet lagt sådan at Virum slutter sæsonen på hjemmebanen mod det absolute bundhold – Brønshøj.