Virums Martin Buch tæt på sæsonafslutning i Tyskland

Morten Hasselbalch Ukategoriseret Skriv en kommentar

Martin Buch har sin daglige gang i den tyske klub Lampertheim i 3 Liga Nord. I weekenden spillede Martin og hans hold anden sidste runde mod topholdet. Det blev til et nederlag på 6-3, men en spændende og lærerig holdkamp for Martin, hvor de knap 110 tilskuere gav god motivation. Om holdkampen udtaler Martin: ”I doublerne havde vi ikke en chance, det var første gang jeg spillede sammen med vores 1’er og det var op ad bakke. Selvom vi prøvede, var vi hele tiden under pres på de første bolde og vi kunne ikke komme op på det niveau vi gerne ville”. Martin skulle efter doublerne møde to rutinerede spillere Cioti og Yiangou. Martin har siden februar arbejdet med en ny strategi inden kampe. Meditation. Blot 10 min. inden opvarmningen finder Martin et roligt sted. Det giver ro, og som Martin siger: ”et bedre fokus inden kampen”.

Den første single spillede Martin mod Cioti, hvor strategien var hele tiden at være opmærksom på at være svær at spille imod. Det indebar i denne kamp at serve med overskru og spille meget lige ned med baghånden mod hans forhånd, da Cioti tit går rundt om hjørnet. Det virkede og Martin fik en stærk sejr mod ligaens bedste spiller. ”At vinde denne kamp foran hjemmepublikum var en af de fedeste følelser jeg har haft i min karriere”, fortæller en glad Martin efter kampen.

Med en dopamin-rus over sejren, gik Martin ind til anden kamp. Men her fik han ifølge ham selv en lærestreg. ”Jeg forsøgte efter kampen at komme lidt ned i gear igen, da jeg var helt høj på adrenalin og dopamin. Jeg prøvede at sige til mig selv at jeg ikke skulle være tilfreds med mig selv endnu, da jeg stadig havde en kamp tilbage. Men glæden fra sidste kamp tog lidt af mit fokus, hvor jeg de første to sæt lavede for mange lette fejl. Jeg vandt dog det tredje sæt, men det var ikke nok, jeg tabte 3-1”.

Lampertheim taber 6-3, og holdet kan med en sejr i sidste runde ende som nr. 2 i ligaen, hvor kun nr. 1 rykker op. Men det gør ikke noget hvis vi ikke rykker op – det er faktisk det, som klubben ønsker. Som Martin udtrykker det ”Klubben vil ikke rykke op, men blive i i rækken. Klubben er meget tilfreds med 2. pladsen og har fået god medieopmærksomhed på den præstation”. Planerne for næste sæson er ved at lande, men det kommer Martin selv til at udtale sig om snarest.