Morten Hasselbalch Ukategoriseret Skriv en kommentar

Runde 16 ud af 18 – derefter kun 2 runder tilbage

Skrevet af Christian Streit

Østserien (Virum3): Kaptajn Jes Arder

I onsdags havde Jes’ Østseriehold en enorm vigtig hjemmebanekamp mod Roskilde. Med 22 point ud af de første 15 runder var Virum favorit mod Rosilde, som indtil videre over samme antal kampe kun havde formået at indsamle 14 point. En sejr ville også være enorm vigtigt i forhold til drømmene om oprykning. Derfor havde kaptajn Jes valgt at stille op sammen med Niels Ramberg, Frederik Vater Sørensen og Morten Hasselbalch.

Doublerne blev fordelt lige mellem begge hold – Jes/Niels tabte desværre i 4 sæt; Frederik/Morten vandt derimod i 4 sæt. Dermed var stillingen 1:1 før singlerne.

Niels kom med det samme ud i en 5-sæt krimi. Niels kæmpede med hele sin rutine, men det blev desværre til et 5-sæt nederlag på 12-10 efter en føring på 10-8. Det bragte Roskilde foran med 2:1. Frederik svarede godt igen, og kunne med en 4-sæt sejr igen bringe status quo tilbage – 2:2. Holdkaptajn Jes forsøgte efterfølgende at bringe Virum foran for første gang i aften, men – lige som Niels – indkasserede Jes et 5-sæt nederlag. Morten formåede dog at udligne igen med en flot 3-sæt sejr. Dermed var stillingen 3:3 efter den første runde af singlerne.

Niels var nu endnu engang ude i en 5-sæt gyser – denne gang lykkedes det dog at hente sejren hjem – dermed var Virum nu kommet foran 4:3. Føringen varede dog ikke særlig længe. Frederik kæmpede med alt han kunne byde ind med, men 4-sæt nederlaget betød at stillingen nu var 4:4. På dette tidspunkt var tilskuerne enige om at denne holdkamp kunne svinge i begge retninger. Så var det jo det helt rigtige tidspunkt nu for kaptajn Jes at svinge momentum-modulet i Virums retning og dette blev opnået med en flot 3-sæt sejr. Morten fulgte op på denne sejr med en 3-sæt sejr. Dermed var stillingen 6:4 før de sidste 4 singler.

Niels sørgede hurtigt for at point nummer 7 skulle på Virumtavlen med en flot 3-sæt sejr. Nu førte Virum 7:4 med kun 3 singler tilbage, og det var først på dette tidspunkt at tilskuerne nu ikke længere ville sætte deres penge på et Virum pointtab i aften. Jes var ude i endnu en 5-sætter men kunne ikke hamre det sidste søm i kisten. Dermed reducerede Roskilde stillingen til 7:5. Den ekstra spænding varede ikke ret længe, da Frederik kunne besejre sin modstander i 4 sæt, og dermed hente det afgørende 8.point. Stillingen var nu 8:5 med de 2 stærkeste spillere fra begge hold i en direkte duel for æren og ratingpoint. Kampen blev spillet på meget højt niveau og tilskuerne havde fornøjelsen af at kunne se på i alle 5 sæt. Morten holdt styr på nerverne og vandt de afgørende dueller til sidst i kampen. Dermed var slutresultatet 9:5.

Match MVP var Morten med 1 double sejr og 3 single sejre. Sejren var enorm vigtigt i kampen om oprykning, hvor der stadig er flere realistiske scenarier for at Jes’ hold måske næste år spiller i divisionsrækkerne. Stillingen med kun 2 runder tilbage ser således ud:

Serie1 (Virum5): Kaptajn Morten Hasselbalch

Tirsdag var dagen hvor Morten’s Serie1 hold skulle møde Helsingør på hjemmebane. Virum var i favoritrollen med en placering i midten af rækken mod Helsingør som regnes med lige at undgå nedrykning. Morten havde valgt følgende holdopstilling til denne kamp: Kevin Zhou, William Warming, Christian Wieth og reserve Christian Streit.

Doublen Christian W & Kevin gav modstanderne ingen chance og efter 3 sæt var Virum kommet foran 1:0. William & Christian S dominerede også størstedelen af deres kamp og med en 4-sæt sejr havde Virum sikret sig en 2:0 føring før singlerne gik igang.

William udbyggede Virum føringen med en 3-sæt sejr. Dermed var stillingen 3:0. Virums højst-ratede spiller Christian W fik desværre ikke helt spillet til at køre og måtte acceptere et 4-sæt nederlag. Dermed var stillingen 3:1. Både Kevin og reserve Christian S besejrede deres modstandere i 3 sæt, hvilket gav en komfortabel 5:1 føring.

William fortsatte med 3-sæt sejrene og dette betød en flot 6:1 føring. Christian W var ude i den eneste 5-sæt match på denne aften, og desværre ikke med udfaldet i Christian W’s favør. Dermed var stillingen 6:2. Kevin vandt endnu engang i 3 sæt og Christian S besejrede sin modstander i 4 sæt. Dermed var holdkampen allerede vundet før de sidste 4 singler, da stillingen nu var 8:2.

William færdiggjorde sin perfekte aften med en 4-sæt sejr. Christian S og Kevin endte også begge aftenen uden nederlag, da begge vandt i 3 sæt. Slutresultatet på holdkampen blev 11:3 efter Christian W’s 3-sæt nederlag.

Match MVP blev Kevin med 1 double sejr og 3 single sejre (det samme havde William og Christian S men begge havde tabt 2 sæt i løbet af aftenen, hvorimod Kevin ikke tabte et eneste sæt)

Stillingen efter 16 ud af de 18 kampe ser således ud:

Serie2 (Virum6): Kaptajn Christian Streit

Christian’s Serie2 hold skulle en tur til Rødovre og møde et stærkt B77 hold. Med 3 sejre i de sidste 3 kampe ville oprykningen være en realitet, og det var helt klart forventet at denne kamp mod B77 ville blive den hårdeste af de sidste 3. Derfor havde denne kamp ufattelig høj betydning for hele sæsonens udfald. Kaptajn Christian valgte at stille op sammen med Virgil Baran, Lucas Xiao og Thomas O Larsen.

Lucas/Christian doublen udspillede deres modstandere med en sikker 3-sæt sejr. Thomas/Virgil doublen kom i problemer og bagud 1:2 i sæt før de kunne finde deres gode spil frem. Det lykkedes heldigvis for doublen at vende kampen og i sidste ende vinde en tæt 5-sæt match, hvilket betød en 2:0 føring efter doublerne.

Både Thomas og Christian vandt efterfølgende deres første singler i 3 sæt, som resulterede i en solid 4:0 føring. Da Lucas også kunne vinde sin kamp – i 4 sæt – var 5:0 føringen perfekt. Virgil tabte desværre sin match mod næste års holdkammerat i 5 sæt. Dermed var stillingen 5:1

Thomas sikrede sig endnu en 3-sæt sejr for en 6:1 føring. Der kom dog en smule spænding ind i holdkampen igen, da Lucas tabte en 5-sæt gyser efterfulgt af Virgils 2. nederlag på denne aften – denne gang i bare 3 sæt. Dermed var stillingen 6:3, og holdkaptajn Christian var nu ude i en 5-sæt match mod næste års Virumspiller. Stor forskel mellem at starte de sidste 4 singler på 7:3 eller 6:4…dette tænkte Christian også på dette tidspunkt, og så blev der lige lagt lidt ekstra fokus ind i 5.sæt, som så blev vundet for en 7:3 føring.

I Virgils sidste single kunne han så også fejre sin første single sejr i denne holdkamp. Dermed var det afgørende 8.point sikret. Så gjorde det ikke så meget at Thomas tabte efterfølgende i 3 sæt for en 8:4 stilling. Christian færdiggjorde sin aften uden nederlag med en 3-sæt sejr og  havde dermed  haft 2 holdkampe i denne uge uden nederlag. I sidste kamp i Rødovre besejrede Lucas så vores holdkammerat i næste sæson med en 3:1 sejr, som betød et slutresultat på 10:4.

Match MVP var Christian med 1 double sejr og 3 single sejre. Sejren betød at Virum 6 fortsat ligger som den bedste 2er i de 5 Serie2 kredse. Dette betyder at 2 holdkamp sejre i de sidste 2 holdkampe i denne sæson vil betyde oprykning til Serie1. En rækkesejr bliver svær nu, da Team Egedal kun skal bruge 2 point ud af de sidste 2 kampe for at gøre det umuligt for os at overhale dem.

Serie3 (Virum7): Kaptajn Peter Zimmermann

Peter’s Serie3 hold havde en hjemmebanekamp i onsdags mod Frederiksberg. Med kun 6 point mere at spille for i denne sæson og en 3 point føring ned til Ballerup på 2.pladsen er rækkesejren og oprykningen nærmest en realitet allerede. Nu gælder det bare om – også matematisk – at gøre det umuligt for Ballerup at overhale Virum ved at fortsætte med at indhente sejr efter sejr. Denne gang var modstanderen holdet på en 8.plads – Frederiksberg. Dermed var spørgsmålet egentlig kun hvor højt Virum ville vinde. Peter havde valgt følgende holdopstilling til denne kamp: Henrik Guldahl, Inga Merkyte og Anders Stahl Eriksen.

Henrik/Inga doublen hentede en hurtig 1:0 føring med en 4-sæt sejr.

Allerede i første runde af singlerne var det tydeligt at se at dette ikke skulle blive en spændende aften. Alle 3 Virumspillere vandt deres kampe i bare 3 sæt. Dermed var stillingen 4:0 efter få minutter.

Henrik og Anders vandt også deres efterfølgende kampe i 3 sæt, og dermed var holdkampen allerede vundet – stillingen var 6:0 uden at et eneste sæt var tabt i singlerne. Inga vandt efterfølgende sin single i 4 sæt, hvilket var den tætteste kamp hele aftenen. 7:0 var hermed stillingen.

Alle 3 Virumspillere vandt også deres sidste kamp i 3 sæt. Dermed var slutresultatet på 10:0 en realitet.

Match MVP blev Henrik med 1 double sejr og 3 single sejre (Anders vandt som Henrik også alle sine singler uden sættab, og Inga havde samme statistik som Henrik -men havde dog tabt 1 sæt i singlerne)

Sejren betød at oprykningen og rækkesejren i praksis er sikret. Der mangler kun 2 point mere ud af de lette 2 sidste kampe for også matematisk at have sikret det, som kan ses i nedenstående stilling: