Morten Hasselbalch Ukategoriseret Skriv en kommentar

Skrevet af Christian Streit

Runde 15 ud af 18 – derefter kun 3 runder tilbage

Østserien (Virum3): Kaptajn Jes Arder

I onsdags var Jes’ Østseriehold favorit på udebane mod København. Med kun 4 kampe tilbage og en fornuftig buffer ned til 4.pladsen, må målet være at angribe Hillerød som før kampen lå på en 2.plads med kun 1 point mere end Virum. Derfor var en sejr pligt og Jes havde valgt at stille op sammen med Niels Ramberg, Frederik Vater Sørensen og debutant Anton Dong.

Frederik/Anton doublen skulle lige finde deres rytme i deres første kamp, desværre blev den ikke fundet i tide, hvilket betød et 4-sæt nederlag. Men denne double konstellation har potentiale – det kunne tilskuerne klart erkende. Så var det ekstra vigtigt at routine-doublen Jes/Niels kunne hente en 3-sæt sejr, hvilket betød at singlerne startede med en 1:1 score på tavlen.

Kaptajn Jes havde det svært i første kamp og det blev desværre også til et 3-sæt nederlag mod deres stærkeste spiller. Niels udlignede stillingen med en flot 4-sæt sejr. Efterfølgende var både Frederik og Anton ude i 5-sæt matches. Disse 5.sæt havde kæmpe betydning for resten af aftenen, da tonen og momentum blev fordelt i disse 2 sæt. Gudskelov kunne både Frederik og Anton vinde deres 5.sæt, hvilket resulterede i en 4:2 føring efter den første runde af singlerne.

Niels havde det også meget svært mod spilleren som tidligere på aftenen havde besejret kaptajn Jes. Her blev det til et 4-sæt nederlag og en reducering af føringen til 4:3. Jes vandt i overbevisende stil i 3 sæt – dette gjorde Anton og Frederik også – hvilket betød en komfortabel føring på 7:3 med kun de sidste 4 singler tilbage.

Anton spillede en fremragende kamp og fik besejret spilleren som tidligere på aftenen både havde vundet over Jes og Niels. Denne 3-sæt sejr betød også at Virum havde sikret sig det afgørende 8.point. Stillingen var nu 8:3. Så gjorde det ikke så meget at Niels tabte sin sidste kamp i 3 sæt. Aftenen blev afsluttet med en 4-sæt sejr til Frederik og en 3-sæt sejr til Jes.

Match MVP blev debutant Anton med 3 single sejre (Frederik havde også 3 single sejre men havde tabt 1 sæt mere end Anton).

Sejren var enorm vigtig i forhold til oprykningsdrømmene for Jes’ hold, som kan ses i nedenstående stilling:

Serie1 (Virum5): Kaptajn Morten Hasselbalch

I tirsdags skulle Mortens Serie1 hold på road trip til Herlev. Styrkeforskellen blev vurderet til at være minimal – også taget i betragtning af at begge hold ligger på solide pladser midt i rækken. Morten havde valgt følgende holdopstilling til kampen: Christian Wieth, William Warming, Casper Nortoft og William Rasmussen.

William W/Casper formåede at holde styr på nerverne i en intens 5-sæt double match. Det var de sidste dueller som var afgørende for en Virumsejr i denne match. Denne sejr var endnu mere vigtig taget i betragtning af at doublen Christian/William R ikke fungerede så godt og indkasserede et 3-sæt nederlag. Dermed var stillingen 1:1 før singlerne:

Hvor lige stykeforskellen mellem de 2 hold er, kunne allerede ses tydeligt i den første runde af singlerne, hvor alle 4 kampe gik hele vejen til 5.sæt. Disse 5.sæt skulle være meget afgørende på denne aften. Christian og William W tabte desværre deres kampe hvorimod Casper og William R vandt deres. Dermed var stillingen 3:3 efter den første runde af singlerne.

I 2. runde kunne Christian sikre sig en vigtig 3-sæt sejr – Casper tabte desværre i 4 sæt. Stillingen var nu 4:4. Da William W tabte sin match i 4 sæt var Herlev kommet foran 5:4 og William R’s kamp var nu meget afgørende. Igen måtte William R spille 5 sæt, og igen kunne Virumspilleren sætte et point på tavlen. Dermed var stillingen 5:5 med kun 4 singler tilbage. Spændingen lå i luften over største dele af Herlev.

William R måtte i sin sidste kamp acceptere et 4-sæt nederlag – William W svarede stærkt igen og udlignede matchen igen med sin 3-sæt sejr. Nu var stillingen 6:6. Med Caspers 4-sæt nederlag var presset nu komplet på Christian. Heldigvis fandt Christian sit bedste spil frem i denne alt-afgørende situation, og kunne vinde kampen i 4 sæt, hvilket medførte slutresultatet på 7:7. Et meget fair resultat taget i betragtning af at hele aftenen var fyldt med meget lige kampe.

Match MVP blev Christian med 2 single sejre (William R havde det samme men en dårligere sæt score). Stillingen efter 15 kampe ser således ud:

Serie2 (Virum6): Kaptajn Christian Streit

Christians Serie2-hold skulle tage imod Brønshøj i onsdags på hjemmebane. Virum ligger på en sikker 2.plads og med en sejr skulle denne 2.plads også matematisk sikres allerede 3 kampdage før sæsonafslutningen. Før kampen var der nemlig en 6-point buffer ned til Brønshøj. Samtidigt ville en sejr også fortsat holde presset på Team Egedal på førstepladsen, og måske endnu vigtigere ville en sejr forhøje chancerne for at slutte som bedste 2’er i de 5 kredse. Dette ville sikre oprykning uden behov for en playoff kamp. Derfor havde Christian valgt at stille op sammen med Gunni Rode, Thomas O Larsen og Virgil Baran.

Allerede i doublerne kunne man mærke at niveauet mellem disse 2 hold var mere lige end i mange tidligere kampe i rækken. Gunni/Virgil og Thomas/Christian doublerne kunne dog sikre sig vigtige 4-sæt sejre for at bringe stillingen op på 2:0.

Thomas kom med det samme ud mod deres stærkeste spiller, og det blev også til et 3-sæt nederlag til Thomas, selvom alle 3 sæt var yderst tætte. Virumføringen var dermed reduceret til 2:1. Virgil spillede en fremragende kamp og kunne sikre sig en 4-sæt sejr, hvilket medførte en 3:1 føring. Gunni kom hurtigt bagud med 0:2 i sæt, men kæmpede sig tilbage og kunne i sidste ende vinde denne kamp i 5 sæt, hvilket betød en 4:1 føring i stedet for en 3:2 føring. Kæmpe psykologisk betydning ! Kaptajn Christian udnyttede dette momentum og sikrede sig en 3-sæt sejr til en 5:1 føring efter første runde af singlerne.

Thomas kæmpede sig tilbage ind i holdkampen efter nederlaget i sin første single, med en 5-sæt gyser, som endte med en sejr for Thomas. Dermed var stillingen 6:1. Nu var det Virgils tur mod deres stærkeste spiller, og også denne kamp gik hele vejen til 5.sæt. For 3.gang denne aften kunne Virum sikre sig det 5.sæt, og Virgils sejr betød en 7:1 føring. Gunni og Christian gjorde det mindre spændende i deres 2. singler ved at hente 3-sæt sejre for at udbygge føringen til 9:1 med kun 4 singler tilbage.

Thomas sikrede sig en 3-sæt sejr for en 10:1 føring. Gunni var ude i en vild 5-sæt match og som tidligere på aftenen, var Virumspillerne stærkere i 5.sæt, og også her skulle Gunni vinde en tæt kamp. Dermed var stillingen nu 11:1. Virgil sikrede sig en 4 sæt sejr for en 12:1 føring. Og så var det kampen mellem de 2 højst ratede spillere fra begge hold, og kaptajn Christian var nu også ude i 5 sæt. Med en 11:9 sejr i 5.sæt kunne Chrisitan vinde den 5. kamp i aften som gik helt til 5.sæt, og kunne endelig stoppe den forbandelse som havde lagt sig over Christian de sidste uger med kampe som gik ud i 5 sæt. Slutstillingen var dermed 13:1 – et resultat som ikke afspejler hvor tæt kampene virkelig var.

Match MVP var Christian med 1 double sejr og 3 single sejre (det samme havde Virgil og Gunni, men Christian havde kun totalt set tabt 3 sæt på denne aften). Sejren betød følgende stilling, hvilket nu også matematisk har sikret Virum minimum en 2.plads i rækken.

Serie3 (Virum7): Kaptajn Peter Zimmermann

Peters Serie3 hold skulle en tur til København og møde et af top-3 holdene i denne række. Med en komfortabel føring ned til 2.pladsen allerede før kampen, havde udfaldet ikke den store betydning. En sejr ville bare endnu engang bevise den store styrkeforskel mellem Virum og de andre hold i rækken. Derfor havde oprykningskaptajnen Peter valgt følgende holdopstilling: Inga Merkyte, Henrik Guldahl og Tamim Mahmoud.

Inga/Henrik doublen kunne uden det store besvær sikre sig en komfortabel 4-sæt sejr, hvilket medførte en 1:0 Virum-føring før singlerne.

Tamim vandt overbevisende i 3 sæt, og med Henriks 4-sæt sejr var der allerede sikret en 3:0 føring. Inga var ude i den indtil videre tætteste kamp, og kunne med godt spil i 5.sæt forhøje Virumføringen til 4:0.

Tamim sikrede en 5:0 føring til Virum med en 4-sæt sejr, og da Inga fulgte op med en 3-sæt sejr var holdkampen afgjort før den faktisk rigtigt var kommet igang. Stillingen var nu 6:0 med kun 4 kampe tilbage, som naturligvis nu ikke havde den store betydning mere. Henrik vandt sin match i 5 sæt for at færdiggøre 2.runde af singlerne. Stillingen var nu 7:0.

Inga vandt også sin sidste kamp (denne gang i 3 sæt) – det samme gjorde Henrik. Dermed var stillingen 9:0. Tamim tabte så sin match i 5 sæt, hvilket gjorde at dette egentlige topopgør ikke endte 10:0 men kun 9:1.

Match MVP var Inga med 1 double sejr og 3 single sejre (Henrik havde samme statistik, men havde bare tabt 1 sæt mere end Inga)

Stillingen i rækken ser således ud efter 15 runder og med kun 3 runder tilbage at spille (svarende til 6 point).