Virum til Roskilde Cup 2023: Mange kampe, mange medaljer og masser af samvær

Morten Hasselbalch Ukategoriseret Skriv en kommentar

Med mange årtier på bagen, skuffede Roskilde Bordtennisklubs evner til at sætte rammerne for en pragtfuld weekend med masser af bordtennis, heller ikke i år. Roskilde Kongrescenter satte rammen for en rigtig god weekend, hvor ikke mindre end 29 Virum-spillere havde tilmeldt sig Roskilde Cup. Herunder er hvordan det gik inde ved bordet, men som billedet viser, var der også god plads til hygge og afslapning

Emil Hasselbalch og Christian Broch var gode til at støtte hinanden til stævnet

 

HERRE OG DAME ELITE – 1. PLADS TIL EMMA VENDELBO OG 3. PLADS TIL MARTIN BUCH

I Herre Elite havde Virum Martin Buch med som en af de store favoritter. Dertil deltog Morten Hasselbalch og Theodor Rode. Theodor bliver slået i puljekampene. Både Martin og Morten gjorde imidlertid rent bord i deres puljer. Morten overraskede ved at vinde 3-1 over Patrick Stupperup, Amager. Efter puljen stødte Morten desværre ind i to’eren fra Martins pulje, en stærk islænder, som Morten ikke kun matche. Martin fortsatte imidlertid ufortrødent med solide sejre frem til semifinalen. Her tabte Martin 13-11 til Daniel Simonsen, Hillerød.

Her er Martin i kamp i sin pulje i Herre Elite

I Dame Elite var Emma Vendelbo med. Der blev spillet alle mod alle. Emma var flyvende og vandt alle sine kampe, hvor den mest bemærkelsesværdige nok var over Eldijana Bentsen, Roskilde. Tillykke med 1. pladsen!

Emma sikrer en meget stærkt første pladsen i Dame Elite

 

DE ÅBNE RÆKKER – EN 2. PLADS TIL WILLIAM WARMING

I de åbne rækker var der mange Virum-deltagere. I Åben A var Morten Hasselbalch med. Morten vandt sin pulje med to ud af to sejre. Efter puljen havde Morten en rigtig god kamp mod Noah Takeuchi, Roskilde, som lige akkurat endte 14-12 i femte sæt til Noah. I Åben B var William Warming med. William spillede godt og kom hele vejen til finalen. Her satte Nikolaj Wirk, Brøndby, imidlertid en stopper for det sidste step op. Erik Sand var med i Åben C. Erik, der kun er 10 år, viste fremragende styrke i en stærk besat række. Erik vinder to ud af tre i puljen, bl.a. en spillere med mere end 300 rating mere end Erik. Erik går videre og taber i 1/8 finalen knebent til Dylan Overbye-Arora fra København BTK.

 

HERRE KLASSE RÆKKERNE

I Herre Klasse 1 stillede Virum med Christoffer Norman og Emil Hasselbalch. Christoffer vandt overlegent sin pulje uden at tabe ét sæt. I 1/8 finalen var Christoffer ude i en meget tæt kamp mod en af for de fleste ’ukendte spillere’ fra Island. Christoffer taber i fire sæt til Birgir Ivarsson. Emil var som yngre drenge spiller ’underdog’ i en svær pulje med divisionsspillere fra København BTK og Hvidovre. Men ’intet pres’ er ofte godt, og Emil leverede flot spil og vandt de to kampe henholdsvis 3-0 og 3-2. Emil tog i den sidste puljekamp et enkelt sæt fra islænderen Magnus Gauti Ulfarsson, som dagen før var i semifinalen i Herre Elite. Svært tilfreds gik Emil videre og mødte tidligere klubkammerat David Heinig, som nu spiller for Hvidovre. Emil lader desværre en føring på 9-3 gå til David i første sæt. Emil taber en tæt 1/8-finale med cifrene 12/10, 10/12, 13/11, 12/10.

I Herre Klasse 2 havde Virum Christian Streit og Kevin Zhou med. Christian, som nok er Virums mest stævne-deltagende spiller, tabte begge sine kampe i puljen – det betød exit. Christian egne ord var: ”Jeg plejer altid at være god i fem-sætterne, nu begynder jeg sku’ at tabe dem! – jeg må øve mig”. Kevin vandt to ud af tre i puljen. Gik videre og vandt også 1/16 finalen komfortabelt. Kevin nåede frem til kvartfinalen, hvor han tabte en ærgerlig fem-sætter 11-9 mod den defensive spiller Snorre Kjærgaard Nielsen, Amager.

I Herre Klasse 3 havde flere af Virums yngre spillere fundet vej. Særligt synes Oscar Alsted at have fundet et godt niveau her. Med tre ud af tre sejre i puljen til spillere som på papiret var væsentligt stærkere end Oscar, viste Oscar at han mentalt kan håndtere den udfordring det er at spille mod voksne spillere. Oscar overtog med sejrene i puljen en seedning og gik direkte i 1/8 finalen. Her ventede Erik Thue Jensen, Lejre. Oscar ydede det bedste han har lært, men måtte se sig slået med 11-9 i femte sæt. Lige ved og næsten. Også de to andre ungdomsspillere Felix Stahl Eriksen og Seier Søndergaard var godt kørende i rækken. Felix tog to ud af tre i puljen og gik videre til 1/16 finalen. Her mødte han Jacob Bennedsen, Solrød, som Felix vandt over i tre sæt. I 1/8 finalen ventede Ole Kofoed, som vandt over Felix 3-1. Men god indsats fra Felix. Ligeledes var der fremgang at spore hos Seier Søndergaard som vandt to ud af tre kampe i puljen. Det betød en 1/16 finale. Seier gjorde sig bemærket ved at vinde 1/16 finalen i en vanvittig kamp mod Jürgen Schugardt, Herlev, med cifrene 8/11, 11/9, 9/11, 12/10, 12/10. 1/8 finalen blev endestationen for Seier. Godt gået Seier! Også Christian Broch var med. Med en sejr og to nederlag var det dog ikke nok til at gå videre. Virum havde da også nogle ’ældre’ spillere med i rækken – Christian Streit og Anders Stahl Eriksen. Anders nåede 1/16 finalen, hvor Christian måtte se sig slået i kvartfinalen.

Seier i aktion

Felix i aktion

I Herre Klasse 4 var Erik Ambjørn med. Erik nåede frem til 1/8 finalen i rækken. ”Det var dejligt at være til stævne, men jeg spiller kun i dag”, sagde en smilende Erik på vej ud af hallen lørdag eftermiddag.

I Herre Klasse 6 var Tue Dyekjær og Kim Wolstrup med. Ved tredje udkald nåede Tue netop deltagelse i rækken – så det var lige på og hårdt med puljekampene – men hvad, opvarmning er kun for de yngre:) Begge nåede til kvartfinalen.

 

U21-RÆKKER – EN 2. PLADS TIL CHRISTOFFER NORMAN

I U21-rækkerne var Virum også godt repræsenteret. I U21-Elite var Christoffer Norman, Frederik Vater Sørensen, Kevin Zhou og Emil Hasselbalch med. Frederik have ikke den ønsket dag og måtte sande et par uønsket nederlag i puljen. Frederik kæmpede dog bragt og var i fjerde sæt med alle. Kevin Zhou var i en tre-mands pulje. Han mødte den senere vinder Erik Høier, Gladsaxe, som vandt 3-1, samt tabte 3-0 til Andreas Kongsdal, Greve. Emil Hasselbalch var i en fire-mands pulje. Det blev til en sejr og to nederlag, og dermed ingen videre kampe til Emil. Norman tog imidlertid Virum-stafetten langt. I puljen gik Christoffer videre med en sejr og et nederlag. Christoffer cruisede til finalen, hvor en god femsæts-sejr over Noah Takeuchi, Roskilde, i semifinalen, dannede et positivt afsæt for finalen mod Erik Høier, Gladsaxe. Men en velspillende Erik Høier efterlod Christoffer på andenpladsen. Nu tillykke med den!

Norman havde en travl weekend med deltagelse både i U21 Elite og Herre Klasse 1.

I U21B var Christian Broch med. Han var i en tre-mandspulje og gik videre med en enkelt sejr. Christian var i 1/8-finalen lidt uheldig at trække en spiller med mere end 700 ratingpoint mere end Christian, hvilket gjorde opgaven noget svær. Jonathan Nyrop-Ellingsøe, Allerød, vandt 3-0. Det var også Christian som repræsenterede Virum i U21 C. Det var alle mod alle. Christian vandt en – mod islandske Porbergur Freyr Pálmarsson – og tabte tre. Det blev til en samlet 4. plads.

 

JUNIOR-RÆKKERNE – 3. PLADS TIL EMIL HASSELBALCH OG MADS HYLDAGER

I Junior-rækkerne var der mange Virum-spillere med. I Junior Elite var Emma Vendelbo, Kevin Zhou og Emil Hasselbalch med. Kevin gik ikke videre fra puljen, Emma tabte i femte sæt i kvartfinalen til Valdemar Vejgaard, Roskilde, hvilket var præcis samme skæbne som overgik Emil mod Valdemar i semifinalen. En 3. plads og 5. plads til Virum i rækken.

Emil får bronze i Junior Elite

Martin Buch coacher flittigt Kevin

I Junior B var Mads Hyldager, Christian Broch, Felix Stahl Eriksen, Oscar Alsted og Seier Søndergaard med. Fuldt Virum-hus, var man tilbøjelig til at sige. Felix og Mads kom som de bedst placerede Virum-spillere til kvartfinalen, hvor de begge tabte i fjerde sæt. Endnu bedre gik det Mads Hyldager i Junior C, hvor han spillede sig frem til semifinalen. Mads spillede en flot 5-sætter mod den senere vinder Filippa Mickelborg, Greve. Tillykke med 3. pladsen! Artur Kirsten var også med i rækken. Artur er kun årgang 2011, så det var de store drenge han var oppe imod. Artur tog det imidlertid koldt og roligt og vandt sine tre kampe i puljen. I 1/8 finalen måtte Artur overlade stafetten til islandske Porbergur Freyr Pálmarsson.

 

DRENGE RÆKKERNE – 1. PLADS TIL MADS HYLDAGER OG SIMON TORPE

I Drenge B var der Virum-spillere i stor stil. Mads Hyldager, Seier Søndergaard, Felix Vural, Simon Torpe og Frederik Kristensen havde fundet vej til velbesatte række. Simon fik med en enkelt sejr lige akkurat ikke adgang til slutspillet. Det samme gjaldt Felix, der ærgerligt nok måtte se et nederlag på 13-11 i femte til Marie Deckert, Hasle, som værende den afgørende punktum for videre deltagelse i rækken. De tre andre havde imidlertid vind i sejlene og gik videre til 1/8 finalen. Mads og Seier hamrede videre i 1/8 finalen og sikrede sig plads i kvartfinalen. Frederik havde overtaget en vigtig seedning ved sine sejre i puljen og var direkte videre til kvartfinalen. Kvartfinalen blev sidste stop for Frederik og Seier, hvorimod Mads tog en sikker sejr over Marie Deckert, Hasle. Mads stormede videre med en 3-0 sejr i semifinalen og 3-1 sejr i finalen – stærkt gået Mads!!!  

Mads leverede en meget stabil indsats weekenden igennem

I Drenge C spillede Liam Zhou, Simon Torpe, Linus Thomsen og Mikkel Radoor. Disse drenge undgår ikke et bordtennisstævne eller række – og kampe fik de. Liam spillede tre kampe i puljen. Det blev de sidste. De tre andre drenge blæste igennem puljen uden nederlag. Mikkel spillede en tæt kamp i 1/16 mod Luka Kimer Christensen, Holbæk BTK, men Lukas trak det længste strå. Linus sad over og spillede første kamp efter puljen i 1/8 finalen. Et tæt 3-1 nederlag til Viktor Jensen, Team Egedal, var her enden på rækken for Linus. Simon kløede imidlertid på og fortsatte frem til finalen. Her mødte han Mikkel Schnell Jensen, Team Egedal, som han vandt over 3-1. Stort tillykke med 1. pladsen!

 

YNGRE DRENGE RÆKKERNE – 2. PLADS TIL ARTUR KIRSTEN, 3. PLADS TIL FELIX VURAL, SIMON TORPE OG WILLADS STAMPE SØRENSEN

I yngre drenge elite stillede Virum med Simon Torpe, Frederik Kristensen, Artur Kirsten og Felix Vural. Simon måtte forlade rækken i puljen. De tre andre gik videre til kvartfinalen. Artur vandt en gyser af en fem-sætter (14-12) og satte en streg under et godt spil med en 3-0 sejr over Zacharias Al-Moalem, Brøndby, i semifinalen. Frederik mødte Hans Lerche, Amager, i kvartfinalen, men måtte erkende at Hans var stærkest. Det var Hans også for Felix, der tabte 3-1 til Hans i semifinalen. Heller ikke Artur kunne gøre noget ved Hans i finalen, som vandt sikkert 11/7, 11/7, 11/4. Hans var bedst på dagen – tillykke med 2. og 3. plads til Virum. I yngre drenge B tog Simon Torpe en flot 3. plads, Mikkel Radoor og Erik Pagaard Sand en 5. plads og Liam Zhou en 9. plads. I yngre drenge C var Liam Zhou med. Han gjorde det rigtig godt i puljen, men havde ikke heldet med sig i 1/8 finalen, hvor han tabte 12-10 i femte til Daniel Sandholm Aaes, Brøndby. I yngre drenge D deltog Willads Stampe Sørensen. Willads formåede at gå hele vejen til semifinalen uden at tabe et sæt. Semifinalen var dog endestationen for Willads – tillykke med en flot 3. plads.

Felix Vural i aktion. Kommet til klubben for få måneder siden og repræsenterer Virum flot

 

 

PUSLINGE RÆKKERNE – 2. PLADS TIL LIAM ZHOU

I Puslinge B var Liam Zhou og Leo Olsen med. Det var alle mod alle. Liam var en god portion kampe, hvilket rakte til en fornem 2. plads. Leo kæmpende bragt, og med en enkelt sejr over Karlo Højslet, Ribe, sikrede han sig en 5. plads.