Morten Hasselbalch Ukategoriseret Skriv en kommentar

Skrevet af Christian Streit

Runde 14 ud af 18

Østserien (Virum3): Kaptajn Jes Arder

På hjemmebane mod Allerød skulle Jes’ Østseriehold forsøge at hente 2 vigtige point i kampen om oprykning. Virum var favorit – liggende på 3.pladsen – i kampen mod Allerød, som indtil videre havde lagt sig på en 6.plads. Jes havde valgt følgende holdopstilling til kampen: Jes Arder, Henrik Koch, Frederik Vater Sørensen og reserve Kevin Zhou.

Doublerne blev splittet mellem holdene, da Virumkombinationen Jes/Henrik sikrede sig en klar 3 sæt sejr, hvorimod youngsterne Frederik/Kevin ikke formåede at vinde noget sæt i deres kamp. Med stillingen 1:1 gik det så ind i singlerne.

Reserve Kevin kæmpede hårdt i sin første single, som gik hele vejen ud i 5 sæt. Desværre kunne de afgørende dueller i 5.sæt ikke vindes. Dermed havde Allerød taget en 2:1 føring. Frederik svarede flot igen med en 3-sæt sejr for at bringe balance ind i stillingen igen. Jes og Henrik var efterfølgende ude i endnu to 5-sæt matches. Holdkaptajnen fik sikret sig sejren mens Henrik desværre måtte acceptere et 5-sæt nederlag. Stillingen var dermed 3:3 efter den første runde af singlerne, og det var klart på dette tidspunkt at det skulle blive en spændende aften, hvor udfaldet var åbent.

Den 2. runde startede igen med et nederlag til Kevin (denne gang i 3 sæt) og en 3-sæt sejr til Frederik. Dermed var stillingen nu 4:4. Og med Jes’ 4-sæt nederlag i kombination med Henriks 3-sæt sejr, var stillingen stadig lige efter 2. runde af singlerne – 5:5. De sidste 4 singler skulle så afgøre kampen.

Det så lidt mørkt ud for Virum efter Kevins 3-sæt nederlag. Stillingen var dermed 5:6 i Allerøds favør med 3 singler tilbage og hele presset var nu på skulderene af Jes, Frederik og Henrik. Jes vandt sikkert i 4 sæt, og dermed var stillingen nu 6:6 med kun Frederik og Henrik tilbage på kampprogrammet. Begge kampe skulle vindes for at sikre holdsejren, hvilket var et krav for at fastholde presset på de 2 førende hold i rækken. Henrik formåede med presset størst at spille en stærk kamp og hente en 7:6 føring med en 3-sæt sejr. Frederik var ude i 5 sæt, og holdt styr på nerverne og vandt 5.sæt med 12-10. Dermed havde Virum vundet 8:6:)

Match MVP var Frederik med 3 single sejre.

Holdkampsejren var enorm vigtig, som nemt kan aflæses i nedenstående stilling:

Serie1 (Virum5): Kaptajn Morten Hasselbalch

I tirsdags blev Virumhallen vært til kampen mellem Morten’s Serie1 hold og et stærkt Frederiksværk mandskab, som spiller med om oprykningen. Derfor var Virum endnu engang underdogs. Morten havde fundet følgende holdopstilling frem i et forsøg om at drille endnu et tophold: Thomas Ismiris, Casper Nortoft, William Rasmussen og Emil Hasselbalch.

I doublerne kunne Emil/William kombinationen sikre sig en flot 3-sæt sejr, hvilket sammen med Thomas/Caspers 3-sæt nederlag betød at doublerne blev splittet mellem holdene og at stillingen før singlerne var 1:1.

Emil fortsatte sit gode spil med en sikker 3-sæt sejr i sin første single. Da Thomas også vandt sin kamp (i 4 sæt) havde Virum sikret sig en overraskende 3:1 føring. Frederiksværk var en smule rystet, men deres kvalitet viste sig i de efterfølgende 2 singler, hvor Frederiksværk kunne vinde begge 2 i hhv. 3 sæt mod William og 4 sæt mod Casper. Dermed var stillingen 3:3 efter den første runde af singlerne.

Som i 1. runde kunne Emil igen sikre sig en 3-sæt sejr efterfulgt af Thomas’ sejr i 4 sæt. Dermed var 2-point føringen igen sikret – nu 5:3. William kom stærkt tilbage efter sit nederlag i første single med en fremragende 4-sæt sejr, for at skrue føringen op til 6:3. Desværre tabte Casper sin 2.single i 3 sæt, som medførte en stilling på 6:4 før de sidste 4 singler.

Og Emil vandt endnu engang – denne gang i 4 sæt – for at færdiggøre sin perfekte aften. Stillingen var dermed 7:4 og Virum var tæt på at hente en overraskende holdkampsejr mod et af topholdene i rækken. Og det blev William med sin 5.sæt sejr som hamrede det sidste søm i Frederiksværk’s kiste. Holdkampen var afgjort – stillingen var 8:4. Thomas 3-sæt sejr og Caspers 4-sæt nederlag gav så den endelige slutstilling på 9:5. En fantastisk underdog sejr for Morten’s Serie1 hold.

Match MVP var Emil med en double sejr og 3 single sejre (tabte kun 1 sæt hele aften). Denne sejr betyder fortsat en sikker plads i midten af rækken, men viser også hvilket potentiale der er i dette hold – også set frem imod næste sæson, hvor oprykningen til Østserien skal være målet.

Stillingen er således med 4 holdkampe tilbage for de fleste hold:

Serie2 (Virum6): Kaptajn Christian Streit

Christians Serie2 hold skulle en tur til Frederiksberg og spille mod holdet som ligger lige bag Virum på en 3.plads. Da afstanden før kampen var på 5 point, var der ingen tvivl om at en Virumsejr ville sikre den vigtige 2.plads i rækken, som giver som minimum adgang til en “do-or-die” kamp om oprykning efter sæsonen. Derfor havde Christian valgt at stille op sammen med Gunni Rode, Thomas O Larsen og Virgil Baran.

Thomas/Christian doublen fortsatte sæsonen i ubesejret stil og sikrede en 3-sæt sejr for Virums første point. Virgil/Gunni var derimod ude i en ægte gyser over 5 sæt. Holdkaptajn Christian bliver mere og mere begejstret for denne double konstellation, ikke mindst efter denne kamp, hvor Virgil/Gunni vandt 5.sæt for en 2:0 føring.

Holdkaptajn Christian var første mand ude i singlerne, og ingenting lykkedes for Christian i denne kamp, hvilket betød et 4-sæt nederlag. Heldigvis kunne Christians hold “redde” Virum ved alle at vinde deres første singler – Virgil og Gunni i 4 sæt, og Thomas i 5 sæt. Dermed var føringen på 5:1 efter den første runde af singlerne.

Christian og Thomas var begge ude i 5 sæt i deres single kamp nummer 2 på denne aften. 2 sejre og holdkampen ville nærmest være afgjort, men det mislykkedes desværre for Christian og Thomas at vinde deres kampe. Dermed var stillingen pludselig kun 5:3. Med flot spil vandt Virgil sin match i 4 sæt, og Gunni vandt sin match i 5 sæt. Dermed havde Virum sikret sig en 7:3 føring med kun 4 singler tilbage.

Virgil tabte desværre sin sidste match mod deres stærkeste spiller i en fantastisk 5-sæt match (dermed havde kun Gunni besejret deres stærkeste spiller). Stillingen var nu 7:4. Og så kom sejrviljen op i Thomas…og det kunne tydeligt ses fra sidelinien at Thomas ville vinde det afgørende point og det blev også til en svær men sikker 3 sæt sejr. Stillingen var hermed 8:4. Gunni færdiggjorde sin perfekte aften med også at vinde sin sidste match i 3 sæt. 9:4 var stillingen nu. Holdkaptajn Christian skulle nu ud i sin 3.kamp og kunne trods alt vinde den i 3 sæt – hvilket betød Christian for første gang nogensinde havde tabt 2 kampe i en holdkamp (på eget niveau). Ikke en god aften på personlig basis for kaptajnen, men så er kaptajnen bare glad for at holdet fik indsamlet de nødvendige point for at sikre sejren.

Match MVP var Gunni med double sejren og 3 single sejre. Holdkampsejren betød – som man kan se i nedenstående stilling – at der kun er matematiske muligheder nu for stadig at blive indhentet i forhold til 2.pladsen og at man stadig sætter presset på Team Egedal på førstepladsen, som dog stadig fører med 2 point, da deres kamp mod DTU er sikre 2 point.

Serie3 (Virum7): Kaptajn Peter Zimmermann

Peter’s Serie1 hold havde allerede placeret sig på en 1.plads med hele 3 point ned til Ballerup, og der skal ikke længere spilles noget internt opgør mod Ballerup, hvilket i praksis allerede sikrer rækkesejren og oprykningen. Men en sejr i denne uge hjemme mod Kildeskoven ville også minimere de matematiske muligheder for stadig at blive overhalet. Derfor havde Peter valgt at stille op mod Kildeskoven på 4. pladsen med følgende holdopstilling: Henrik Guldahl, Inga Merkyte og debutant Anders Stahl Eriksen.

Doublen Henrik/Inga blev valgt på trods af en forholdsvis dårlig statistik. Kampen var enorm tæt og det blev først afgjort i 5.sæt. Her kom den reelle styrkeforskel i fokus og Virumholdet kunne sikre sig en 1:0 føring efter doublen.

I sin første kamp for Virum viste Anders med det samme at det var en god beslutning (af Christian Streit :-)) at tilføje Anders til dette hold. I en dominerende 3-sæt sejr kunne Anders sikre Virum en 2:0 føring. Henrik og Inga fortsatte med sikre 3-sæt sejre, som var rigeligt for en fortjent 4:0 føring

2.runde blev også til lette 3-sæt sejre til alle 3 Virumspillere, hvilket afgjorde holdkampen, da stillingen nu var 7:0 med kun 3 singler tilbage.

Henrik vandt også sin sidste kamp i 3 sæt – Anders brugte 5 sæt for at færdiggøre sin dag med lutter sejre. Så var det kun Inga som overraskende tabte sin kamp i bare 3 sæt. Dermed var slutstillingen 9:1.

Match MVP blev Henrik med 3 sejre uden tab af et eneste sæt samt en double sejr (Anders havde også vundet alle sine singler – dog med 2 tabte sæt).

Sejren betød – som kan ses i nedenstående stilling – at førstepladsen i rækken er i praksis sikret – der er kun matematiske/teoretiske muligheder for Virum at blive overhalet.