Virum med to verdensmestre på en weekend!

Morten Hasselbalch Ukategoriseret Skriv en kommentar

Det er ikke tit at Virum kan berette om to verdensmestre på en weekend. Ikke desto mindre var det det der skete ved verdensmesterskaberne for veteraner i Oman, som generelt blev en stor succes for de danske deltagere.

Således lykkedes det Virums Henrik Vendelbo at vinde guld i rækken 50-54 år med en finalesejr over Lorestas Trumpaukas fra England. Det så dog længe bekymrende ud efter et nederlag i 1.sæt og nogle lange,spændende dueller op til 14-14 i andet, hvor Vendelbo fik sat trumf på med sit favoritvåben, det maskerede baghåndsloop, som 2 gange fangede englænderen på det forkerte ben til 16-14. Det var vendepunktet, og fra dette øjeblik blev Vendelbo bare bedre og bedre og formåede også at tage pippet fra modstanderen ved at returnere hans angrebsslag med kontraloops fra distancen.

Efter kampen var Vendelbo naturligt glad og stolt, men også selv forundret over, at han i kampens hede havde udstødt nogle høje råb i bare ophidselse. Råbene var dog ikke unfair, og modstanderen anerkendte også åbent sit nederlag.

Men der var mere guld i posen til Virum Sorgenfri bordtennisklub. Niels Ramberg, der tidligere har vundet flere EM-og VM -titler havde også spillet sig frem til finalen i rækken 75-80 år. Modstanderen var kineske Wang Yin, kaldet ”the King of pimples”, fordi han mestrer at kontrollere specielle gummibelægninger, der giver bolden anderledes skru. Fra den ene side af battet kommer bolden meget hurtigt med overskru og fra den anden med kraftig underskru, som ofte får bolden til ”at dø”. Mange spillere opgiver på forhånd, når de møder en sådan modstander.

Ramberg havde naturligt respekt for Wang, som han tidligere havde tabt til, og som også har slået en kinesisk verdensetter. Men Rambergs force er at læse spillet og finde modtræk imod de forskellige specielle spillere. Første sæt blev nok afgørende. Efter at have haft ikke mindre end 8 sætbolde lykkedes det Ramberg på den 9. at tage sættet 18-16. I andet sæt pressede kineseren mere på og vandt 11-7. Ramberg indså, at han ikke kunne vinde ved at spille forsigtigt og fik nu loopet igennem på de døde kinabolde. Samtidig havde den gamle ræv nogle varierede server, som til sidst forvirrede Wang nok til at slå hans spil i stykker. 3. og 4.sæt endte derfor begge med 11-7 til Ramberg.