Seriehold Sæson 2022/2023

Skrevet af Christian Streit

Runde 10 ud af 18

Østserien (Virum3): Kaptajn Jes Arder

I tirsdags startede Jes’ Østseriehold 2023 med en udebanekamp mod Ballerup. Virum var favorit – liggende på 3. pladsen, mod et af de 2 bundhold i rækken. Jes havde valgt at stille op sammen med Henrik Koch, Morten Hasselbalch og Niels Ramberg.

Henrik/Jes doublen var med det samme her i 2023 kommet ud i en rigtig gyser i deres første kamp. Desværre var marginalerne ikke med Virumspillerne i 5. sæt, og dermed måtte Virum acceptere at komme bagud 1:0. Det gik endnu dårligere for doublen Morten/Niels, da de blev besejret i 3 sæt. Dermed var det tydeligt at favoritrollen ikke kunne bruges til noget, da stillingen efter doublerne var 2:0 til Ballerup.

Morten sørgede i sin første single for at føringen ikke blev endnu større, og med en sikker 4-sæt sejr var Ballerups føring reduceret til 2:1. Henrik var endnu engang kommet ud i 5 sæt, men denne gang gik det bedre i 5.sæt, og denne sejr betød at stillingen nu var 2:2. 5-sæt matchene fortsatte med Niels 5-sæt sejr, og Jes 5-sæt nederlag, hvilket betød stillingen efter første runde af singlerne var 3:3.

I 2. runde var Henrik endnu engang ude i 5 sæt, og det blev til endnu en 5-sæt sejr for Henrik, hvilket sørgede for en 4:3 føring. Mortens sikre 3-sæt sejr øgede føringen til 5:3. På dette tidspunkt troede alle at Virum nu havde dokumenteret og underskreget deres favoritrolle i denne kamp, men med de efterfølgende 2 Ballerup sejre (Jes tabte i 4, Niels i 5 sæt) var stillingen pludselig igen 5:5 med de sidste 4 singler tilbage.

Holdkaptajn Jes leverede når det betød mest og sikrede sig en 4-sæt sejr for at hente en vigtig 6:5 føring. Henriks 3-sæt nederlag betød dog at denne føring ikke varede længe og stillingen var hermed 6:6 med kun 2 singler tilbage. Nu kunne alt ske…..Niels fandt sit bedste spil frem og sikrede en rutineret 3-sæt sejr på dette All-or-Nothing tidspunkt. Virum havde dermed en 7:6 føring med kun Mortens match mod en 2216-rating spiller tilbage. Og her blev en i forvejen spændende holdkamp lige krydret lidt ekstra med lidt “spice”. Naturligvis gik kampen hele vejen til 5.sæt…Naturligvis var stillingen i 5.sæt 10:10 – også 11:11, og endda 12:12. På dette tidspunkt skulle de næste 2 dueller i denne match afgøre hele holdkampens resultat og samtidig nok også afgøre om den lille chance for oprykning allerede vil være fjernet efter allerførste kamp i 2023. Morten vandt begge dueller og sikrede Virum en drømmestart til 2023 med en 8:6 sejr i Ballerup.

Match MVP blev Morten med 3 vundne singler. Stillingen efter 10 runder ser således ud – alt tyder på at Helsingør og Virum vil kæmpe om 3.pladsen – og det kræver et lille mirakel hvis man skulle kunne udfordre især Hillerød om den 2.plads som vil betyde en chance for oprykning:

Serie1 (Virum5): Kaptajn Morten Hasselbalch

Mortens Serie1-hold skulle en tur til Allerød i torsdags for et runde 10 opgør (Virum5 har allerede spillet runde 11 opgøret som blev rykket frem til lige efter nytår – mere om denne kamp i næste referat). Til kampen mod bundholdet havde Morten valgt at stille med følgende hold: William Frank Warming, Casper Nortoft, Kasper Bronnee Møller og William Rasmussen.

Begge doubler gik hele vejen til 5.sæt – og dermed er det nok meget retfærdigt at de blev splittet op mellem begge hold så stillingen var 1:1 efter doublerne. (William FW/Casper tabte, Kasper/William R vandt).

William R startede ud med en svær single, som desværre blev tabt i 3 sæt. William FW kunne dog bringe status quo ind i stillingen igen med en tæt 5-sæt sejr, hvilket betød en samlet stilling på 2:2 på dette tidspunkt. Casper sørgede for en 3:2 føring med en sikker 3-sæt sejr. Kasper fulgte fremragende op på den sejr med en vigtig 5-sæt sejr for at sikre en 4:2 føring efter den første runde af singlerne.

William FW udbyggede føring til 5:2 med en flot 3-sæt sejr. William R spillede en flot kamp, men måtte desværre acceptere et 5-sæt nederlag, hvilket bragte spændingen tilbage ind i holdkampen, da føringen nu var reduceret til 5:3. Kasper og Casper var begge ude efterfølgende i 5-sæt matches. Kasper formåede dog i modsætningen til Capser at vinde sin match. Dermed var stillingen 6:4 med kun 4 singler tilbage.

Kasper vandt også sin 3. single i dag – denne gang i 4 sæt, hvilket sikrede en vigtig 7:4 føring med kun 3 kampe tilbage. Da William FW på dette tidspunkt cruisede til en sikker 3-sæt sejr var holdkampen vundet, da stillingen nu var 8:4 med kun 2 singler tilbage. Så var det kun for deres personlige statistik lidt uheldigt at både Capser og William R indkasserede 5-sæt nederlag. Slutresultatet var dermed en 8:6 sejr.

Match MVP var Kasper med 3 vundne singler samt en vundet double. Stærk gået! Nedenstående stilling viser at Virum har en solid plads i midten af rækken, hvilket er et stærkt resultat. Både oprynknings- og nedrykningskampen kommer nok ikke til at involvere Mortens Serie1-hold.

Serie2 (Virum6): Kaptajn Christian Streit

I onsdags startede Christians Serie2 hold med en hjemmebanekamp mod et stærkt Ballerup hold, som betår af 2 meget stærke spillere som kan findes langt oppe på toplisten og 2 spillere som har haft det svært igennem hele sæsonen.

Christian havde valgt at stille op sammen med Gunni Rode, Thomas O Larsen og Virgil Baran. Desværre måtte Gunni melde afbud I løbet af onsdagen grundet skade, hvilket gjorde at kaptajn Christians telefon kom på overarbejde. Heldigvis er Christian i den heldige situation at havde en fantastisk fleksibel spillertrup at arbejde med, og derfor var det ingen overraskelse at en løsning ville kunne findes. Og løsningen var ingen mindre end Erik Ambjørn. På forhånd allerede tak for at springe ind med så kort varsel.

Ballerup havde valgt at split de 2 gode spillere op i hver sin double, hvilket nok var gode nyheder for Virum, da det lykkedes at komme foran med 2:0 efter doublerne. Thomas/Christian vandt i 5 sæt, Virgil/Erik i 4 sæt.

Virgil startede ud med en sikker 3 sæt sejr, og Thomas måtte desværre acceptere et 4-sæt nederlag. Dermed var stillingen 3:1. Erik vandt sin match sikkert, og så skulle Christian op mod deres stærkeste spiller. Det blev en rigtig krimi i 5 sæt. Desværre måtte holdkaptajnen i sidste ende med 11:9 i 5.sæt leve med et nederlag. Dermed var stillingen 4:2 og de 2 gode Ballerup spillere havde vundet deres kampe.

Virgil spillede en helt fantastisk kamp mod een af deres stærke spillere og kunne vinde kampen i 3 tætte sætte over Susanne P. som tidligere på dagen havde slået Thomas. Denne vigtige sejr af Virgil betød en 5:2 føring. Resten af runde 2 gik som forventet med 2 sikre sejre fra Christian og Thomas i 3 sæt, og et 3-sæt nederlag af Erik mod deres stærkeste spillere, som tidligere havde vundet over Christian. Dermed var stillingen 7:3 før de sidste 4 singler.

Her måtte så Virgil og Erik acceptere 4-sæt nederlag mod deres 2 stærke spillere, hvilket betød stillingen var 7:5, men det var en fremragende udgangspunkt, da de sidste 2 kampe var Thomas og Christian mod deres dårligere spillere. Derfor var det ikke overraskende at begge hentede 3-sæt sejre, hvilket gjorde den endelige stillingen til en 9:5 sejr.

Match MVP var Christian (selvom Virgil og Thomas også begge havde vundet 1 double og 2 singler som Christian, men på sætstatistikken fik Christian lige Hentet MVP-æren hjem). Nedenstående stilling viser at Christians Serie2 hold udbygger føringen videre ned til 3.pladsen, Det betyder at Virum6 med stor sansynlighed ved enten komme i oprykningskvalifikationskampe via en 2.plads eller også har mulighed at vinde rækken, hvor det er et tæt kapløb med Team Egedal, hvor den indbyrdes kamp torsdag d. 26. januar i Team Egedal bliver meget afgørende.

Serie3 (Virum7): Kaptajn Peter Zimmermann

Peters Serie3 hold skulle en tur til Ballerup i tirsdags og møde et af top3 holdene. Alt tydere på en rigtig gyser, hvor Virum jo havde en kæmpe mulighed med en sejr at virkelig lægge afstand til Ballerup. Derfor havde holdkaptajn Peter valgt at stille følgende hold: Tamim Mahmoud, Henrik Guldahl og Inga Merkyte.

Endnu engang prøvede holdet at stille med double konstellationen Inga/Henrik, som spillemæssigt ofte er stærkere end deres modstandere, men som bare ikke rigtigt har fået denne double konstellation til at virke. Denne gang var modstanden større end normalt, og derfor var det måske ikke helt overraskende at doublen gik tabt i bare 3 sæt.

Tamim og Henrik var de første 2 ude i deres singler, og opgaven var jo at vende stillingen fra at være bagud til at komme foran. Begge matches gik hele vejen til 5.sæt, hvilket gjorde denne opgave en realistisk mulighed. Desværre fungerede spillet ikke optimalt i de to 5.sæt, hvilket betød begge matches blev tabt og 3:0 stillingen var en realitet, hvilket var et svært udgangspunkt før Ingas første single. Inga kunne desværre ikke sætte Virum på tavlen, og med et 3-sæt nederlag var Virum allerede nu kommet 4:0 bagud med 6 singler tilbage.

Det var klart at dette var sidste chance for at starte et betydningsfuldt comeback, og Tamim var også ude igen i en 5-sætter, mens Inga kunne sejre sikkert i 3 sæt og dermed reducere stillingen til 4:1. Men da Tamims 5.sæt gik tabt, var Virumholdet kommet bagud med 5:1 med kun 4 singler tilbage. Henrik var nu i en presset situation, da nu alle 4 sidste kampe skulle vindes for bare at tage 1 point med hjem fra Ballerup. Desværre blev det til et nederlag i 4 sæt for Henrik, hvilket afgjorde kampen, da nu stillingen var 6:1 før de sidste 3 singler.

Så havde det kun betydningen for Virumspillernes egne statistikker og ratings hvad der skete i de sidste 3 kampe. Og her blev det til 3-sæt nederlag for Inga og Tamim og Henrik kunne hente sin første sejr idag med en 3-sæt sejr. Slutresultatet var dermed desværre et 2:8 nederlag.

Match MVP blev Henrik, som havde en bedre sæt-score end Inga. Begge formåede at vinde 1 single. Nederlaget og uafgjort kampen af København betyder at denne række er åben igen og det vil nok blive en spændende kamp om 1.pladsen mellem disse 3 stærkeste hold.