Ribe 2023 – Highlights

Morten Hasselbalch Ukategoriseret Skriv en kommentar

Highlights fra Ribe

Weekenden 07-08. januar 2023 var en stor portion Virum-spillere taget til Ribe for at deltage i det nok største danske stævne. Det er et internationale stævne med ca. 700 deltagere, hvoraf ca. 200 af dem var fra udlandet, særligt Tyskland. Det betød at mere end 3600 kampe skulle afvikles på de 85 opstillede borde. En enorm udfordring for arrangørerne, men som altid håndterede de det professionelt. Det var dog ikke uden forsinkelser og meget lange dage, men det ved man som spiller kan ske, så det handler også om at få tilmeldt sig rækker som passer med at der også er plads til søvn.

Virum havde mange spillere med, hvorfor der blev spillet rigtig mange kampe. Her er et udpluk fra en begivenhedsrig weekend.

Herre Elite og Herre Elite double – Theo Dyekjær og Martin Buch høster medaljer

Her var Virum godt repræsenteret med stærke spillere som Martin Buch, Theo Dyekjær og Sofus Andreasen. Men også de lidt yngre ungdomsspillere Theodor Rode og Kevin Zhou prøvede kræfter med stævnes bedste række. Kevin vandt en enkelt sejre i puljen og gik ikke derfor videre. Theodor Rode vandt to i femte sæt, og tabte en 3-0, hvilket må siges at være absolut godkendt. Theodor gik videre til 1/16 finalen hvor Mogens Olesen fra Esbjerg var modstanderen. Det blev en for svær opgave. De andre tre Virum-spillere vandt deres pulje. Sofus spillede 1/16 finale og vandt der. Han var således videre sammen med Martin og Theo som qua deres seedning var direkte videre til 1/8 finalen. Hvor Theo og Martin gik sikkert videre, måtte Sofus ud i en femsæts-gyser, som han desværre tabte til Magnus Hartvigsen, Silkeborg BTK. Theo slår Thomas Kjeldgård i kvartfinalen og Martin slår Esbjergs Mogens Olesen. I semifinalen taber Theo desværre til Allan Bentsen, hvor Martin sikre en finaleplads mod Allan med en sejre over Magnus Hartvigsen. Herved kunne Martin se frem til endnu en kamp mod Allan, som han har mødt så mange gange før – også i Ribe 2022. Den gang tabte Martin i en femsæts-gyser, det blev det også denne gang med et nederlag på 11-9 i femte sæt. Næste gang tager du ham Martin!

I Herre Elite Double vinder Theo Dyekjær/Magnus Hartvigsen guld – og på imponerende vis uden at tabe et eneste sæt! I finalen mødte de Martin Buch/Natalia Grigelova, TT Morvsky Krumlov. Stort tillykke!

Dame Elite – Sally Lou er godt med!

Her var Sally Lou med. En hård række for den kun 13 årige Sally. Ikke desto mindre vinder Sally to ud tre kampe i sin pulje og går videre til 1/8 finalen. Her slår Sally tyske Lena Krüger, Hamburg, i fire sæt. I kvartfinalen må Sally se sig slået 3-0 mod den regerende danske mester Jocefina fra Hvidovre.

Senior 1 – Sofus Andreasen rydder bordet efter midnat!

Her stillede Sofus Andreasen, Theodor Rode, Kevin Zhou og Casper Nortoft op. Kevin kom med én sejr ikke videre fra puljen. Det gjorde de tre andre på fin vis. Hvor det var forventet at Sofus og Theodor ville gå videre, var det måske mindre forventet at Casper kunne sikre sig kamp videre i cup’en. Med 22 puljer var der enormt mange spillere med i denne række og der skulle spilles 1/32 finale. Casper overtog dog en seedning og gik direkte i 1/16. Her tabte han 3-0. Det var ligeledes flot at se Theodor med tre ud af tre sejr i puljen, ikke mindst sejren over Peter Brun fra Brønderslev (rating 2297). Theodor skulle derefter møde Jan-Phillipp Hoffmann, Team Razteburg, som han tabte til i femte sæt. Sofus fortsatte ufortrødent sin sejrsrække med bl.a. sejr i semifinalen over Andreas Andreasen, B75, og søreme også en finalesejr over Fabian Schüler, SV Friedrichsort. Stort tillykke Sofus!

Senior 2 – De unge maser sig på!

I herre klasse 2 stillede Virum med gamle kendinger William Rasmussen og Lucas Xiao, som har holdt en længere ’Corona-pause’. Så godt at se jer begge tilbage! Ligeledes stillede Emil Hasselbalch, Casper Nortoft og Gunni Rode op. 25 puljer, så der var lagt i ovnen til mange kampe, hvis man havde en god dagJ

Gunni vinder én og taber to (i henholdsvis fjerde og femte sæt), og må således sige tak for i dag. Emil vinder to kampe og taber én, hvilket er nok til at gå videre. Det samme for Lucas Xiao og William Rasmussen. Casper er i en 3-mandspulje. Vinder én og taber én og er således også videre. I 1/32 finalen er det desværre exit for Casper med et 3-0 nederlag. Derimod vinder både Emil, William og Lucas deres kampe. I 1/16 finalen må Lucas se sig slået, hvorimod William og Emil begge napper deres i en fem-sætter. William første 2-0 i sæt, men modstanderen kom tilbage og de måtte ud i femte. William finder rutinen frem og vinder. Emil var i sin kamp bagud 0-2, men fik vendt kampen til en 3-2 sejr. I 1/8 finalen taber begge Virum-spillere. William til Michael Madsen fra Esbjerg og Emil til tyske Askan Roll, FT Preetz.

U21 A – Theo Dyekjær gør det igen, igen!

Følger man Theo Dyekjær for tiden, vil man observere at han spiller mange stævner. Og han deltager ikke blot, han går efter at vinde! Det skete igen, igen i U21 A. Det er ikke første gang i denne sæson. Anderledes denne gang var at han havde en klubkammerat som finalemodstander – Sofus Andreasen. Sofus havde en god weekend i Ribe. Det kom bl.a. til udtryk i denne række, hvor han på sin vej bl.a. slog Oliver Skoubo, Hvidovre, som han på det seneste har tabt kampe til. Det var ikke tilfældet denne gang. Sofus vandt i flot stil 3-0. Før denne semifinale havde Sofus desuden flot besejret Magnus Hartvigsen i noget af en gyser. 11-9 i femte sæt. Theo vandt finalen over Sofus 3-1. Stort tillykke til begge!

U21 B – fem Virum-spillere i aktion

På trods af det tidlige starttidspunkt søndag morgen kl. 08, var der flittig deltagelse af Virum-spillere. William Rasmussen, Lucas Xiao, Emil Hasselbalch, Casper Nortoft og Christian Broch. Christian var op imod to tyskere og en spiller fra Tateni i sin pulje. Det blev for Christian en hård omgang. Han fik et enkelt sæt med hjem. Lucas vandt en enkelt kamp i pulje, men med to nederlag var det slut her. Både Casper, William og Emil gjorde rent bord i deres puljer mod en masse tyskere og enkelte danskere. I 1/8 finalen måtte William og Casper sige farvel, hvorimod Emil var kørende mod Frederiksbergs Jonathan Blom med en 3-0 sejr. I kvartfinalen mødte Emil endnu en tysker, som skulle vise sig at være en for stor mundfuld.

U21 C – tre Virum-spillere i aktion

Felix Vural, Christian Broch og Artur Kirsten var på deltagerlisten her. Alle kom stærkt videre fra puljen. Christian vandt to ud af tre kampe, og var helt sikkert glad for sin 12-10 i femte over Gustav Nielsen, Åbenrå. Det var nemlig billetten videre til 1/8 finalen, som Christian dog tabte. Artur tabte også 1/8 finale. I puljen udmærkede Artur sig ved en tæt kamp mod Amagers Emil Tang, som til dagligt spiller Drengeliga. Artur vandt første sæt over Emil 11-9, men havde ikke lige heldet på sin side og tabte de næste to 11-9, 11-9. De to andre kampe i puljen vandt Artur sikkert.  Felix var også godt kørende i sin pulje med tre ud af tre sejre. Felix fik en uventet ’gratis’ sejr i 1/8 finalen, og i kvartfinalen mødte Felix Amagers Villads Elmgren, som vandt 3-0 over Felix.

U21 D – Linus og Mikkel i kamp

Her var de unge spillere Linus Thomsen og Mikkel Radoor i kamp. Mikkel nåede til 1/16 finalen (sad over i 1/32) og Linus til 1/32 finalen. Begge spillere vandt to ud af tre kampe i deres pulje.

Junior-rækkerne – Virum godt repræsenteret

Junior A: Til dem som stadig havde kræfter, var der søndag eftermiddage Junior A. Virums Kevin Zhou tog udfordringen op, men måtte med tre nederlag i puljen sande, at det var slut for Ribe i denne omgang

Junior B: Her stillede Oscar Alsted og Christian Broch op. Oscar vandt én og tabte to i puljen, hvilket betød exit. Oscar var dog tæt på at gå videre med et knebent nederlag på 12-10 i femte til Axel Broch Møller, Roskilde. Christian vandt en og tabte to i puljen og gik ikke videre. Den ene sejr var mod Bassam Siddigi, Roskilde.

Junior C: Bedre gik det Oscar i junior C, hvor han nåede kvartfinalen. I rækken var Christian Broch også med. Med en sejr og et nederlag i puljen gik Christian videre. Han vandt 1/32 finalen, men sluttede i 1/16 finalen.

Drenge-rækkerne – to sølvmedaljer og masser af Virum-spillere

Drenge A: Her var Emil Hasselbalch og Oscar Alsted Virum-deltagerne. Oscar tabte sine kampe i puljen. Emil vandt alle sine kampe og sikrede sig en videre kamp i 1/8. Her tabte Emil til tyske Malte Berndt, Hamburg. Drenge A double spillede Emil Hasselbalch sammen med sin god makker Malik Severinsen (Esbjerg BTK) og fik en fornem 2. plads efter tre sejre (to af dem mod tyske hold) og et nederlag til et stærkt tysk par.

Drenge B: Her stillede Oscar Alsted, Artur Kirsten, Felix Vural og Frederik Kristensen op. Oscar kom til 1/8 finalen, hvor han måtte se sig slået af tyske Niklas Borgwardt, Lübecker TS. Felix kom til 1/16, hvor han med en ellers fornem føring på 2-0 måtte se sig slået 11-9 i femte sæt til den senere finalist Villads Elmgren, Amager. Også Frederik Kristensen nåede til 1/16 finalen. Her mødte han Filip Dahlerup, Allerød, som vandt i fjerde sæt. Artur Kirsten vandt to gode sejre i puljen og tabte i 1/8 finalen til Samet Koca, Slagelse.

Drenge B double stillede Oscar Alsted op med Mathias (Gladsaxe), og her fik de en flot 2. plads. Med 11-6 i femte sæt, var de endda tæt på 1. pladsen!

Drenge C: Mikkel Radoor og Linus Thomsen var med her. Mikkel tabte to kampe i puljen og kom ikke videre. Linus gjorde rent bord i puljen med tre ud af tre sejre. 1/16 og 1/8 spillede Linus sig flot videre. Kvartfinalen blev endestationen imod Rasmus Kringelum, Roskilde.

Drenge D: Endeligt var der Liam Zhou, som stillede op her. En enkelt sejr og to nederlag betød exit fra puljen for Liam.

Yngre Drenge-rækkerne – sølv til Liam Zhou i c-rækken og til Artur/Felix i a-rækken

Yngre Drenge A. Danmark, Tyskland og Estland. Det var nationer som ventede Artur Kirsten og Felix Vural i denne række. Både Artur og Felix gik flot videre fra puljen. Begge fik en fornuftig lodtrækning til 1/8 finalen, som de begge vandt 3-0. Herefter trak Artur en god tysker, som vandt 3-0. Felix mødte Hans Lerke fra Amager og gik med en 3-1 sejr videre til kvartfinalen. Her mødte Felix imidlertid den samme tysker som Artur havde tabt til og måtte se endestationen i øjnene her. Yngre Drenge A double var der værre spillere med og der var start direkte i kvartfinalen. Linus Thomsen/Mikkel Radoor måtte se sig slået til topseedet Jakob Tang/Viggo Bork. Artur Kristen/Felix Vural havde mere held med lodtrækningen, da de vandt uden kamp. I semifinalen skulle drengene op i mod et tysk par, som de slog sikkert og godt 3-0. I finalen ventede Jakob/Viggo. En svær opgave som endte med et 3-0 nederlag. Stort tillykke med sølvmedaljen!

Yngre Drenge B: Mikkel Radoor og Frederik Kristensen havde her taget udfordringen op. Efter sikre puljekampe måtte de begge se sig slået ud i den efterfølgende 1/8 finale til tyske spillere.

Yngre Drenge C: Her var eneste Virum-spiller Liam Zhou. Liam vandt alle sine kampe i puljen (tre styk), og kæmpende sig solidt igennem 1/16, 1/8, kvart og semi, for at ende i finalen mod Enrico Kozintsev, Estonia LTK Kalev, som vandt knebent i fire sæt.

Puslinge-rækkerne – sølv til Frederik Kristensen og Liam Zhou

Puslinge A: Her var Frederik Kristensen og Liam Zhou med. Liam vandt en og tabte to i puljen og gik ikke videre. Frederik havde en god række her, hvor han hele vejen frem til finalen ikke tabte nogen sæt – imponerende stabilt. Til gengæld blev finale svær mod Noah Simoni, Silkeborg BTK, som vandt 3-1 over Frederik. Stort tillykke med sølv! Samme præstation kunne Liam levere i puslinge B. Her vandt Liam sine kampe suverænt frem til finale. Ikke et sæt tabt. Finale bød på en fem-sætter, som Liam desværre tabte. Men flot sølvmedalje!