Seriehold Sæson 2022/2023 – runde 12 ud af 18

Morten Hasselbalch Ukategoriseret Skriv en kommentar

Skrevet af Christian Streit

Østserien (Virum3): Kaptajn Jes Arder

I onsdags skulle Jes’ tropper møde Hillerød i Virumhallen til et meget afgørende opgør mellem Virum på 3.pladsen lige præcis 3 point bag Hillerød på 2.pladsen. Dermed var en sejr nærmest pligt hvis chancerne for oprykning stadig skulle være i live efter kampen. Derfor havde Jes valgt at stille op sammen med Morten Hasselbalch, Theodor Rode von Essen og Niels Ramberg.

Det var klart fra første double-duel at denne holdkamp blev spillet mellem 2 hold på samme niveau. Både Morten/Theodor doublen og Jes/Niels doublen gik hele vejen ud i 5 sæt. Så det var nok ganske retfærdigt at stillingen efter doublerne lød på 1:1, da Morten/Theodor – i modsætning til Jes/Niels – kunne vinde deres 5.sæt.

5-sæt matchene fortsatte i singlerne, hvor Niels med det samme var ude i en gyser. Desværre kunne Niels ikke vinde de afgørende dueller i 5.sæt og måtte acceptere at Hillerød nu var kommet foran 2:1 på Virums hjemmebane. Morten svarede fremragende igen ved at hente en 4-sæt sejr for at bringe status quo ind i stillingen igen – 2:2. Dette momentum fulgte Jes op på ved også at vinde i 4 sæt for at hente en 3:2 føring. Theodor spillede en fremragende kamp og kunne udbygge føringen til 4:2 med en dominerende 3-sæt sejr.

I den 2. runde af singlerne kom Niels nu også på tavlen med en flot 4-sæt sejr – dette medførte en lidt overraskende 5:2 føring. En overraskende sejr lå i luften for Virum og det fik Morten bare til at blive endnu mere motiveret og fokuseret, hvilket var tydeligt at se i sin 3-sæt sejr. Nu var stillingen 6:2. Holdkaptajn Jes fortsatte det flotte Virumspil med en 4-sæt sejr for at hente en 7:2 føring med kun 5 kampe tilbage. Theodor inkasserede efterfølgende et 4-sæt nederlag hvilket betød at stillingen før den sidste runde af singlerne var 7:3.

Rutinerede Niels gjorde lige præcis det man skal gøre på dette tidspunkt – og det er at hamre det sidste søm i Hillerøds kiste. Og det er det som skete med en flot 3-sæt sejr. Holdkampen var hermed vundet da stillingen nu var 8:3 med 3 singler tilbage. Virum satte et stort udråbstegn ved også at vinde de sidste 3 matches (Jes i 5 sæt, Morten og Theodor i 4 sæt). Slutstillingen var dermed 11:3.

Match MVP var Morten Hasselbalch med en perfekt aften (1 double sejr og 3 single sejre). Som det kan ses i nedenstående stilling var denne sejr livsnødvendig for fortsat at være midt i kampen om oprykning. Virum ligger nu kun et lille point bag Hillerød, men har vundet det indbyrdes 2-match duel med Hillerød – det betyder at skulle begge hold ende med det samme antal point, så er Virum foran Hillerød.

Serie1 (Virum5): Kaptajn Morten Hasselbalch

Morten Hasselbalch’s Serie 1 hold skulle i mandags en tur til Furesø og møde et hold som skal bruge hvert point i deres kamp for at undgå nedrykning. Dette pres ligger ikke på Virumholdet som ligger på en solid 5.plads. Morten havde valgt følgende holdopstilling: Kevin Zhou, Kasper Bronnee Møller, Casper Nortoft og Lucas Xiao.

Det startede desværre slet ikke godt for Virumholdet, da både Kevin/Kasper og Lucas/Casper tabte deres kampe i hhv. 5 og 4 sæt. Bagud 2:0 gik det så ind i singlerne.

Casper måtte acceptere et hurtigt 4-sæt nederlag, hvilket bragte Furesø overraskende 3:0 i front. Dermed var Lucas første single allerede meget afgørende, og spændingen nåede højdepunktet, da 5. sæt gik igang. Heldigvis kunne Lucas finde sit bedste spil frem og kunne reducere stillingen til 3:1. Kevin og Kasper fulgte flot op på dette momentum-skift med sejre i 3 og 4 sæt. Dermed havde Virum udlignet – 3:3.

Casper kom på tavlen i sin 2. single med en 4-sæt sejr. Dermed havde Virum taget føringen for første gang med 3:4. Kevin tabte efterfølgende desværre i 4 sæt, hvilket bragte stillingen tilbage til 4:4. Kasper og Kevin tabte desværre deres kampe i hhv. 3 og 4 sæt, hvilket bragte Furesø i front med 6:4 med kun 4 singler tilbage.

Kasper spillede en flot kamp og kunne med en 4-sæt sejr reducere føringen til 6:5. Lucas 3-sæt nederlag betød en 7:5 stilling med 2 kampe tilbage. Presset var nu enormt stort på Kevin og Casper som begge skulle vinde for at bringe 1 point med hjem fra Furesø. Kevin spillede en fremragende kamp og sikrede sig en 3-sæt sejr. Dermed var stillingen 7:6 i Furesø’s favør før Caspers sidste “All-Or-Nothing” kamp. Det skulle ende med en 5-sæt gyser. Casper holdt styr på nerverne og sikrede sig denne vigtige 5-sæt sejr hvilket bragte slutresultatet til 7:7.

Match MVP var Kevin med 2 single sejre (Kasper og Casper havde også 2 single sejre men dårligere sæt-statistik).

Stillingen efter 12 kampe ser således ud og viser at Virum fortsat ligger på en solid plads midt i rækken:

Serie2 (Virum6): Kaptajn Christian Streit

Christian’s Serie 2 hold skulle i torsdags møde Team Egedal på udebane til det absolute topopgør i denne række. Begge hold havde samlet 20 point sammen indtil videre og dermed allerede lagt god afstand til Brønshøj liggende på 3.pladsen. Så dette opgør skulle nok afgøre hvem der i sidste ende ville vinde rækken og dermed oprykke direkte til Serie 1. Christian havde valgt at stille op sammen med Gunni Rode, Thomas O. Larsen og reserve Henrik Guldahl.

Doublerne blev som forventet i dette meget lige opgør delt til en stilling på 1:1 efter doublerne. Gunni/Christian vandt i 3 sæt, mens Henrik/Thomas desværre måtte acceptere et 4-sæt nederlag.

Thomas var også ude i 4 sæt i sin første single, men som doublen gik den desværre tabt. Henrik spillede en fremragende kamp mod spilleren på 3.pladsen i toplisten, og var lige ved at vinde. Desværre blev 5.sæt tabt, hvilket medførte en 3:1 føring for Team Egedal. Gunni svarede flot igen ved at vinde i 4 sæt, og Christian bragte lighed ind i stillingen igen med sin 3-sæt sejr. Dermed var stillingen 3:3 efter den første runde af singlerne.

2. runde af singlerne startede desværre lidt som første runde med nederlag til Thomas og Henrik (i hhv. 3 og 4 sæt). Dermed havde Team Egedal igen sikret sig en 2-point føring – nu 5:3. Christian svarede igen som i runde 1, og vandt i 4 sæt, hvilket reducerede deres føring til 5:4. Desværre kunne Gunni ikke gøre det samme som han gjorde i første runde, og nederlaget i 4 sæt betød at Team Egedal før de sidste 4 singler var kommet foran med 6:4.

Christian skulle så starte endnu et comeback, men i en meget lige kamp måtte Christian acceptere et 11:9 nederlag i 5.sæt, hvilket betød Virum nu var bagud med 7:4. Da Henrik efterfølgende også tabte i 5 sæt, var holdkampen afgjort. Stillingen var nu 8:4 med 2 kampe tilbage. Thomas tabte desværre sin kamp i 5 sæt – nu var stillingen 9:4. Gunni spillede så måske sin bedste kamp i denne sæson og besejrede en top3 spilleren på toplisten i vores række med en flot 5-sæt sejr. Slutresultatet var dermed et 9:5 nederlag.

Match MVP var Christian med 1 double sejr og 2 single sejre (Gunni havde det samme bare en lidt dårligere sæt-score).

Stillingen ses nedenstående. Nederlaget – samt den dermed tabte indbyrdes duel med Team Egedal – betyder nok at Virum ikke længere realistisk set kan overhale Team Egedal. Så nu ligger målet i at sikre 2.pladsen, som så stadig giver forskellige chancer for oprykning.

Serie3 (Virum7): Kaptajn Peter Zimmermann

Peters Serie3 hold – liggende på førstepladsen – skulle tage imod Fredensborg i Virum i onsdags. Virum var naturligvis kæmpe favorit til denne kamp, da Fredensborg indtil videre har lagt sig på en solid plads i midten af rækken. Peter havde valgt at stille op sammen med Inga Merkyte og Henrik Guldahl.

Som mange gange før kom Virum7 bagud efter doublen. Denne gang var det Inga/Henrik kombinationen som igen ikke fungerede for Virum. Et 5-sæt nederlag betød en 1:0 føring til Fredensborg.

Henrik svarede godt igen i sin første single og kunne med en 3-sæt sejr udligne til 1:1. Desværre tabte efterfølgende Peter i 3 sæt og Inga i 4 sæt, hvilket overraskende satte Fredensborg i front med 3:1. Da Peter så også tabte sin 2.single i 3 sæt, var Virum kommet bagud med hele 4:1. Henrik var ude i en vild 5-sæt gyser efterfølgende, og heldigvis formåede Henrik at vinde dette 5.sæt for at reducere stillingen til 4:2. Med Ingas 4-sæt sejr blev kampen igen spændende, da stillingen nu var 4:3 i Fredensborgs favør før de sidste 3 singler.

Peter tabte også sin sidste kamp i 3 sæt, hvilket skruede Fredensborgs føring op til 5:3 med kun 2 singler tilbage. Med presset størst, kunne Inga og Henrik i deres sidste 2 kampe sikre sig 3-sæt sejre, hvilket gav et slutresultat på 5:5.

Match MVP var Henrik med 3 vundne singler. Selvom 1 point var langt fra fremragende for Virum7, betyder dette point at Virum stadig ligger på førstepladsen, da holdene som skal udfordre Virum ikke har styrken til at besejre det dårligere hold i rækken. Dermed ser det fremragende ud for Virum og alt andet end en rækkesejr ville være en stor overraskelse og skuffelse på dette tidspunkt: