Copenhagen Open med 10 Virum spillere som deltagere

Morten Hasselbalch Ukategoriseret Skriv en kommentar

Copenhagen Open d. 12.11.2022

Skrevet af Christian Streit

Lørdag d. 22.11.2022 blev der afholdt Copenhagen Open 2022 i København. Hele 10 Virumspillere havde fundet vej til Remisen, hvor dette stævne skulle afholdes. Mange rækker blev slået sammen grundet den lave antal tilmeldinger. (Søndagen blev endda helt annulleret). Det betød at der kun var 2 ungdomsrækker (Ydr/Ypg og Junior) og kun 2 seniorrækker (Klasse 1 og Klasse 4). Udover det var der så 2 åbne rækker hvor ungdom og seniorer blev blandet, hvor man så kun sortrede efter rating (Åben A og Åben D). Følgende beskriver hvordan Virumspillerne klarede sig i aldersgrupperne efterfulgt af de åbne rækker:

 

Ydr/Ypg Alle

I denne række havde Virum 5 tilmeldinger: Simon Torpe, Frederik Kristensen, Erik Pagaard Sand, Silas Bennike Herzog og Artur Boesen Kirsten.

Simon spillede et fremragende gruppespil, hvor det blev til 3 sejre – alle i 3 sæt. Dette gav naturligvis en plads i A-slutspillets 1/8-finale. Her var modstanderen af markant højere styrke, og på trods af godt spil, blev det desværre til et 4-sæt nederlag til Simon.

Frederik havde også et flot gruppespil, som blev til en 3-sæt sejr og en 4-sæt sejr, før Frederik skulle møde den senere vinder af rækken. Her kæmpede Frederik og bragte kampen helt ud i 5 sæt før nederlaget var en realitet. Men de 2 sejre var nok for en plads i 1/8-finalerne: Her blev det til en meget sikker 3-sæt sejr, som sikrede en plads i kvartfinalerne. Desværre var kvartfinalerne endestation for Frederik efter 3 meget lige sæt.

Erik stormede igennem gruppespillet med 3 sejre uden at tabe et eneste sæt. Denne måde at vinde kampe på fortsatte også i 1/8-finalerne hvor det endnu engang blev til en 3-sæt sejr. I kvartfinalen kom det så til et klubopgør med Artur, som blev tabt til Eriks holdkammerat i 4 tætte sæt.

Silas startede ud sit gruppespil med et 3-sæt nederlag, hvilket med det samme satte pres på Silas i de 2 sidste gruppekampe. Men Silas kom stærkt tilbage og vandt disse 2 vigtige kampe – begge i 3 sæt. Det gode momentum fortsatte også i 1/8-finalerne, hvor det blev til en flot 4-sæt sejr. I kvartfinalen mødte Silas så desværre den senere guldvinder, hvilket betød et 3-sæt nederlag.

Den sidste Virumspiller i denne gruppe var Artur. Artur vandt de første 2 gruppekampe uden problemer, hvilket allerede sikrede Artur en plads i 1/8-finalen. Den sidste gruppekamp blev en vild 5-sæt match, som Artur også kunne vinde i sidste ende for at starte slutspillet med godt momentum. Direkte i kvartfinalen blev det til den tidligere nævnte 4-sæt sejr mod holdkammerat Erik. I semifinalen var det så slut for Artur, da han også skulle møde den senere guldvinder, som allerede tidligere havde besejret Virumspillerne Frederik og Silas. Men stort tillykke med bronze til Artur.

 

Junior Alle

Lucas Xiao er tilbage! Efter lidt tid væk fra bordtennis, var det en fornøjelse af se Lucas tilbage. Lucas var den eneste Virumspiller som stillede op i denne række. Lucas var som nummer 1 seedet kommet i en 3-mands pulje i sin første turnering efter en lang pause. Men kampformen kom hurtigt tilbage til Lucas i 4-sæt og 3-sæt sejre i gruppespillet. Dette gav en sikker plads i kvartfinalerne, som Lucas også kunne vinde i 3 sæt. I semifinalen skulle Lucas så møde den senere sølvvinder, og det blev desværre til et 4-sæt nederlag, hvor alle 4 sæt først blev afgjort helt til sidst. Stort tillykke med bronze, Lucas. 

 

Senior Klasse 1

Casper Nortoft og Christian Streit var Virumspillerne i Senior Klasse 1 rækken.

Casper startede gruppespillet direkte med et møde med den højst-ratede spiller i hele stævnet. Derfor var det imponerende at Casper kunne vinde denne kamp i 3 tætte sæt. Dette blev efterfulgt af endnu en sejr, hvilket allerede sikrede en plads i semifinalerne. Så gjorde det ikke så meget at den sidste gruppekamp blev tabt i 5 sæt. I semifinalen ventede så holdkammerat Christian Streit. Lidt overraskende blev det her til et 4-sæt nederlag. Tillykke med bronze, Casper.

Christian startede som Casper også gruppespillet med 2 sejre, hvilket sikrede pladsen i semifinalen. Den sidste kamp gik dog tabt mod den nummer 2 seedet i klasse 1. Dette gav som nævnt alligevel en plads i semifinalen mod selveste Casper Nortoft. Efter en spændende 4-sæt kamp kunne Christian booke en plads i finalen. Denne blev dog desværre tabt mod samme spiller som allerede gav Christian et nederlag i gruppespillet: Mads Beske fra NFBTK. Tillykke Christian med sølvet.

 

Åben D

Hele 6 Virumspillere havde tilmeldt sig Åben D rækken: Erik Pagaard Sand, Artur Boesen Kirsten, Tue Dyekjær Larsen, Frederik Kristensen, Felix Stahl Eriksen, Lucas Xiao.

Erik var kommet ind i en spændende 4-mands pulje, hvor første kamp kunne vindes i 4 sæt. Da 3. kamp gik tabt i 3 sæt, var det virkelig Eriks 2.kamp som skulle afgøre om det blev til A- eller B-slutspil. Kampen kunne have gået begge veje i 5.sæt, men desværre var marginalerne ikke med Erik i denne kamp. I B-slutspillets 1/8-finalerne, var det så desværre slut for Erik efter et 4-sæt nederlag.

Artur var med det samme involveret i et spændende 5-sæt opgør i første kamp. Desværre gik de sidste afgørende dueller tabt og dermed var der allerede pres i kamp nummer 2. Med en flot 3-sæt sejr var chancen holdt i live om en A-slutspilsplads. Den tredje kamp var afgørende, men desværre blev det her til et 4-sæt nederlag. Artur fik en walkover sejr i 1/8-finalerne, og fandt sin bedste kampform frem i dette slutspil, hvor det blev til dominerende 3-sæt sejre i både kvart- og semifinale. Det var først i finalen mod Hillerøds Ole Nørgaard at Artur blev udfordret igen. Artur var klar til opgaven og dette resulterede i en 4-sæt sejr og dermed guldet i B-slutspillet. Tillykke.

Tue var kommet ind i en svær 3-mands pulje med blandt andet den nummer 1 seedet i denne række. Der blev det også til et forventet nederlag, men i den anden kamp blev der så spillet om en plads i A-slutspillet, og her kunne Tue sikre sig en vigtig 5-sæt sejr. Tue kæmpede med alt han havde, og vandt også det 2.sæt i A-slutspillets 1/8-finale, men med et 4-sæt nederlag gik den ikke længere for Tue.

Frederik vandt med stærkt spil sine første 2 gruppekampe i 3 sæt. I den tredje kamp var spændingen i 5.sæt ikke til at toppe. Frem og tilbage gik det med matchbolde på begge sider, indtil Frederik kunne afgøre sættet med 15:13. Disse 3 gruppesejre gav Frederik naturligvis en sikker plads i A-slutspillets 1/8-finale: Efter et 4-sæt nederlag her var det dog desværre sidste kamp for Frederik.

Felix kunne sikre sig 1 sejr i de første 2 kampe i gruppespillet, hvilket gjorde den tredje kamp til den alt-afgørende om Felix skulle tilslutte sig A- eller B-slutspillet. Med en flot og meget overbevisende 3-sæt sejr, gik turen videre til A-slutspillet. Med momentum i Felix favør, blev både 1/8-finalerne samt kvartfinalerne vundet i bare 3 sæt. Større modstand skulle Felix blive konfronteret med i semifinalerne. Men Felix fortsatte det gode spil og hentede en 4-sæt sejr. I finalen blev det dog desværre til et meget tæt 3-sæt nederlag. Tillykke med sølv !

Den sidste deltager i Åben D fra Virum var Lucas Xiao. Lucas var blevet tildelt en 3-mands gruppe, som Lucas gik videre fra som 1’er efter 2 sikre 3-sæt sejre. 3-sæt sejrene fortsatte for Lucas I 1/8-finalerne og kvartfinalerne. I  semifinalen fik Lucas kamp til stregen og efter at have lige fordelt de første 4 sæt var finalepladsen på spil i det sidste 5.sæt. Her bevarede Lucas roen og holdt styr på nerverne og sikrede sig en flot 11:2 sejr. Dette gav så finalepladsen mod holdkammerat Felix. Lucas vandt dette opgør i 3 sæt, men resultatet på 13:11, 11:7 og 12:10 viser at Felix var en stærk modstander. Tillykke med guldet, Lucas!

Åben A

I dagens sidste række var håbet på flere medaljer for Virum lagt på skulderne af Christian Streit og Casper Nortoft.

Christian kom i en gruppe med 3 spillere, hvor den ene endnu engang var Mads Beske som tidligere på dagen allerede 2 gange havde vundet over Christian. Det blev også til en tredje gang. Derfor var den anden kamp den afgørende. Og her fik Christian vendt et 0:2 til en 3:2 sejr, hvilket sikrede pladsen i kvartfinalen. Desværre blev det her til et 3-sæt nederlag mod en spiller Christian havde vundet imod tidligere på dagen.

Casper gik videre fra gruppespillet på samme måde som Christian gjorde, nemlig med 1 sejr og 1 nederlag. I kvartfinalerne ventede så den spiller som Christian havde slået i gruppespillet i 5 sæt. Casper kom stærkt foran med 2:0 i sæt, desværre blev føringen egaliseret i sæt nummer 3 og 4, og dermed var alt på spil i 5.sæt. Heldigvis kunne Casper vinde de afgørende dueller i dette sæt, hvilket sikrede en semifinale plads. Her blev det så desærre til et 4-sæt nederlag mod Mads Beske som også havde besejret Christian 3 gange på denne lørdag og som også endte med at vinde begge rækker han stillede op i. Men stort tillykke til Casper med bronze.

 

Alt ovenstående betød at de 10 Virumspillere havde skovlet sammen hele 8 medaljer ved dette stævne fordelt således:

Bronze: (Artur Boesen Kirsten, Lucas Xiao, 2x Casper Nortoft)

Sølv: (Christian Streit, Felix Stahl Eriksen)

Guld: (Artur Boesen Kirsten, Lucas Xiao)

 

Endnu engang var det skønt at se mange Virumspillere ved et stævne og følge den kammeratskab og support blandt Virumspillerne.

Næste stævne er så i den første weekend i December, hvor Virum organiserer en stor klubtur til Odense på Fyn. Vi håber igen på at være blandt de klubber som har de fleste tilmeldte spillere samt også de fleste medaljer med hjem igen. Udover det har denne tur i tidligere år været grundlag for masser af hygge og langvarige venskaber. Derfor kan dette stævne kun anbefales til ungdom og seniorer !