Seriehold Sæson 2022/2023

Skrevet af Christian Streit

Runde 6 ud af 18

Østserien (Virum3): Kaptajn Jes Harder

I onsdags spillede Jes’ Østserie hold en hjemmebanekamp mod København. Københavns eneste 3 point fra de første 5 runder kommer fra 3 remis, hvorimod Virum har vundet 4 ud af 5 kampe. Derfor var Virum naturligvis favorit – især på hjemmebane. En sejr ville være så vigtig, da de 2 hold foran Virum gerne skal holdes i angrebsafstand. Derfor havde Jes valgt følgende spillere til denne kamp: Henrik Koch, Frederik Vater Sørensen, William Frank Warming, Kasper Bronnee Møller.

Pointene fra doublerne blev splittet mellem begge hold, da Henrik/Frederik doublen kunne starte ud med en vigtig 5-sæt sejr. Desværre tabte Willam/Kasper deres double i 4 sæt. Dermed var stillingen 1:1 efter doublerne.

Den første runde af singlerne startede med Henrik, som var ude i en lang 5-sæt match. Med kampen på det andet bord hurtigt afgjort i Københavns favør, var Henriks 5.sæt yderst vigtig. Heldigvis kunne Henrik vinde denne 5. sæt. Med Frederiks nederlag var stillingen dermed 2:2. William og Kasper vandt deres første singler i hhv 4 og 3 sæt for at sikre en Virumføring på 4:2 før den anden runde af singlerne.

Henrik tabte desværre mod den samme modstander som allerede havde besejret Frederik – dermed var føringen blevet reduceret til 4:3. Med Frederiks 4-sæt sejr og Williams 3-sæt sejr, var føringen udbygget til 6:3. Den sidste kamp i runde 2 kunne Kasper desværre ikke vinde, og dette 3-sæt nederlag betød at Virums føring var på 6:4 før de sidste 4 singler.

Henrik vandt hurtigt i 3 sæt for at hente det vigtige 7. point i en 7:4 føring med 3 singler tilbage for de 3 unge Virumspillere…minimum 1 skulle vinde for at hente holdkampsejren. Det kunne nemt gå begge veje, da alle 3 singler endte med at blive afgjort i 5 sæt. Frederiks 5.sæt gik desværre tabt, dermed var stillingen nu 7:5. Og alt skulle afgøres i de sidste opgør. Med stærke nerver fik William og Kasper vundet deres 5-sæt matches, hvilket gav et slutresultat på 9:5.

Match MVP var William med 3 single sejre. Næste kamp for Jes’ hold er mod Roskilde, hvilket skulle være muligt at vinde. Det vil også være krav hvis Hillerød og Hvidovre fortsat skal angribes i denne sæson for at opnå en af pladserne som giver mulighed for oprykning. Stillingen lige nu efter 6 ud af 18 runder er:

Serie1 (Virum5): Kaptajn Morten Hasselbalch

I tirsdags havde Mortens Serie1 hold en hjemmebanekamp mod Herlev. Efter 2 nederlag i de sidste 2 kampe mod de stærkeste 2 hold i rækken, var dette en god chance for Virum5 at vende tilbage til sejrene, da Herlev – liggende 1 point og 1 plads foran Virum – måtte regnes med at være af samme styrke som Virum. Med begge hold i midten af rækken før kampen, var denne kamp af retningsvisende betydning. Derfor havde Morten valgt følgende holdopstilling: William Frank Warming, Casper Nortoft, Kevin Zhou og debutant for denne sæson: Thomas Ismiris.

William spillede double sammen med Casper og det var en udmærket beslutning, da Virum formåede at komme først på tavlen med en flot 4-sæt sejr. Derimod doublen Kevin/Thomas fungerede ikke helt som ønsket og dette betød at stillingen var 1:1 efter doublerne, da det blev til et 4 sæt nederlag for denne double kombination.

I singlerne blev Thomas og William sendt ud først og der var aldrig tvivl i disse 2 matches hvem der skulle løbe med sejrene. Efter tydelige 3-sæt sejre til begge Virumspillere, var føringen på 3:1 i hus. Casper brugte også kun 3 sæt til at skrue føringen op til 4:1. Kevin var desværre den eneste i den første runde som ikke kunne vinde singlen, og med et 4-sæt nederlag var stillingen dermed 4:2 – men stadig et rigtig godt udgangspunkt før den 2. runde af singlerne.

Den 2. runde af singlerne skulle vise sig at ende i en perfekt “sweep”. Alle 4 Virumspillere besejrede deres modstandere i bare 3 sæt, hvilket allerede sikrede den vigtige holdkamp sejr, da stillingen nu var 8:2 med kun 4 singler tilbage.

Derfor havde den sidste runde ikke den store betydning mere udover for spillernes egne statistikker og ratingpoint. Thomas vandt endnu engang i bare 3 sæt – dermed vandt Thomas alle sine 3 singler i bare 3 sæt. William formåede også at vinde sin kamp – dog denne gang med mere modstand, da William først sikrede sig sejren i 5.sæt. At Casper og Kevin så tabte deres sidste matches – begge i 4 sæt – betød at Virums sejr i sidste ende var på 10:4. Et rigtig flot resultat efter de sidste 2 kampe med nederlag mod topholdene. Dette giver Virum5 stadig en chance for at kæmpe med om en 3.plads.

Match MVP var William med 3 single sejre og 1 double sejr. Næste kamp for Mortens hold er så kampen mod Helsingør, hvor Virum igen skulle have chancer for endnu en sejr. Stillingen efter runde 6 ud af 18 ser således ud:

Serie2 (Virum6): Kaptajn Christian Streit

Christians Virum6 skulle en tur til Brønshøj i torsdags til en ægte topkamp. Virum og Brønshøj havde begge startet med 4 sejre og 1 nederlag, og med placeringen lige bag førerholdet var det allerede før kampen klar at det kun vil være vinderen som reelt kunne følge med i kampen om topplaceringen og samtidig lægge sig på pole position til den vigtige 2.plads i rækken som ville give adgang til playoff turneringen om oprykning. Derfor havde Chrisitan valgt at team up sammen med Thomas O. Larsen, Virgil Baran og debutant på Serie2-niveau i denne sæson: Henrik Guldahl.

Henrik/Christian doublen fungerede fremragende og efter bare 3 sæt havde denne duo sikret Virum en vigtig momentum fordel samt en 1:0 føring. Den anden double med Thomas og Virgil kom dårlig fra start og tabte de første 2 sæt. Men det var tidspunktet, hvor det store comeback blev startet, hvilket førte til en udligning i sæt 2:2, I 5.sæt hele 1;7 bagud, startede det næste comeback hvilket endte i en 11:8 sejr, og dermed en vigtig føring med 2:0 efter doublerne.

Dette momentum gjorde at Virumbussen bare kørte helt over Brønshøj i den første runde af singler, hvor det blev til 4 Virumsejre, og kun Thomas afgav 1 sæt. Dermed var stillingen pludselig skruet op til hele 6:0 i denne vigtige kamp mellem 2 rating-mæssig lige hold.

I 2. runde af singlerne fortsatte Henrik sit flotte spil og sikrede sig endnu en 3-sæt sejr som debutant. Thomas var endnu engang ude i 4 sæt, men kunne som i første runde også hente en sejr til Virum. Dette gav allerede den alt-afgørende føring med hele 8:0. Så gjorde det heller ikke så meget at Virgil tabte sin 4-sæt match, hvilket gav Brønshøj deres første sejr på denne aften. Stillingen var 8:1 på dette tidspunkt, og Christian fortsatte sine 3-sæt sejre med endnu en af denne slags til en 9:1 føring.

I sidste runde af singlerne fik Virgil et stærkt comeback efter nederlaget i 2.runde med en sikker 3-sæt sejr. Henrik blev for første gang rigtigt udfordret i sin sidste single, som gik hele vejen til 5.sæt. Her holdt Henrik sine nerver under kontrol og sikrede sig også sin 3. single sejr denne aften. Thomas fulgte op på dette med sin tredje 4-sæt single sejr på denne torsdag aften. Stillingen var dermed 12:1 før holdkaptajn Christian kom på banen i den sidste single. Her blev det til endnu en 3-sæt sejr, hvilket sikrede Christian en aften uden at tabe et eneste sæt i de 3 singler samt 1 double.

På trods af flere af Virumspillerne med 100% sejre på denne aften, går MVP-æren denne gang til Christian på grund af sæt-statistikken. Som der kan ses i denne stilling efter 6 ud af 18 kampe, er Christians Virumhold helt klart med i kampen om oprykning. Næste kamp mod de stærke B77 kan yderligere sikre 2.pladsen og forhøje presset på Team Egedal.

Serie3 (Virum7): Kaptajn Peter Zimmermann

I onsdags var den absolute topkamp på programmet i Virumhallen. Både København og Virum havde efter 5 kampe allerede sat sig klart i spidsen – begge hold med 9 point. Det er på forhånd klar at de 2 indebyrdende kampe mellem disse 2 hold denne sæson vil være alt-betydende for hvilket hold sikrer sig oprykning til Serie2. Derfor var denne kamp af ufattelig stor betydning. Peter stillede til denne inofficielle Serie2-oprykningskamp op med følgende spillertrup: Inga Merkyte, Henrik Guldahl and Jakob Buus Petersen.

Denne gang blev der valgt doublen: Inga/Henrik. Men double statistikken for Virum7 er ikke så dominerende positiv som single statistikkerne. Derfor er det ikke så overraskende at København desværre kom foran 1:0 med denne 5-sæt sejr.

Jakob spillede sin første single uden stor held. Kampen blev rimelig hurtigt tabt i bare 4 sæt. Dermed var udeholdet København kommet foran med 2:0 på Virums hjemmebane. Henrik og Inga kunne heldigvis bringe kampen tilbage til 2:;2 efter den første runde af singler med deres sejre på hhv. 4 og 3 sæt.

Jakob var desværre chanceløs i sin 2. single, hvilket gik tabt i 3 sæt. København havde dermed taget en 3:2 føring. Henrik og Inga vandt begge igen deres singler – denne gang begge i 3 sæt – hvilket fik Virum til at komme foran 4:3 før de 3 sidste singler.

Henrik hentede med en 4-sæt sejr i sin 3.single det vigtige 5. point og en 5:3 føring med mulighed nu for Inga eller Jakob med en sejr at hente denne vigtige holdkamp sejr. Desværre gik begge matches tabt i bare 3 sæt, hvilket betød København formåede at komme tilbage i kampen og sikre sig slutresultatet på 5:5.

Match MVP var Henrik med 3 single sejre. Med dette remis, må det forventes at denne kamp om førstepladsen vil fortsætte hele sæson mellem Virum og København. Returkampen i foråret vil naturligvis være meget afgørende, og så må der helst ikke tabes point mod de andre hold. Stillingen ser således ud:

Alt ovenstående betyder at det har været en fremragende uge for Virum med 3 sejre og 1 remis. Alle 4 hold står stærke, og især 3 af dem (Østserie, Serie2 og Serie3) er helt klart med i kampen om oprykning. Serie1-holdet har realistiske chancer for 3.pladsen; de to tophold i den række må vurderes på nuværende tidspunkt at være for stærke for også her at kæmpe med om oprykning.