OL-drøm går i opfyldelse.

Morten Hasselbalch Ukategoriseret Skriv en kommentar

De fleste professionelle atleter har nok på et eller andet tidspunkt drømt om at komme til OL. Det er imidlertid de færreste der får muligheden. Men det var hvad der skete for Virums bedste bordtennisspiller Martin Buch Andersen (WR 279), da han fik at vide at han var udtaget til at repræsentere Danmark ved OL i Paris 2024. Det danske herrehold består af Anders Lind (WR 61) og Jonathan Groth (WR 21) og Martin Buch, samt Tobias Rasmussen (som bl.a. træner spillere i Virum), der er reserve. Redaktionen fangede Martin kort efter udtagelse.

Virum BTK: Stort tillykke Martin, det må være helt fantastisk?

Martin: Det er crazy, det er specielt, det er noget man har drømt om, og nu er det virkelighed. Det er faktisk ret svært at forstå. Men jeg er også opmærksom på ikke ‘at falde i fælden’ og blive helt euforisk. Vi er der med et formål, vi er der for at vinde. Så det er en balance hvor man skal nyde det hele, og så skal vi være 100 % fokuseret når vi spiller.

Virum BTK: Hvor længe har du vidst at du blev udtaget?

Martin: Jeg har faktisk vidst det i noget tid at jeg skulle afsted. Linus (Landstræneren) havde sat et system op for mig, Thor og Tobias, hvor DM og WTT-stævner gjaldt. Og der vandt jeg systemet. De andre spillede ikke så mange turneringer, så det var faktisk allerede efter WTT-turneringen i Tyrkiet hvor jeg sikrede min plads på holdet. Jeg vidste ikke her om jeg blev 3. eller 4. mand, men det var der jeg sikrede mig OL-billetten. 

Virum BTK: Hvad skal der ske fra nu af og frem til OL?

Martin: Der skal trænes, der skal gives gas. Vi har en WTT-Contender-turnering i Tunesien, hvor vi forhåbentlig kan få lov til at spillet double, og ellers bare en masse træning og en masse doubletræning. Doublerne bliver vigtige. Træningen kommer fortrinsvis til at være i Brøndby, hvor vi også får noget sparring ude fra. Vi skal . Jeg er meget motiveret og det er fedt at den hårde træning bærer frugt. Man spiller jo selvfølgelig for at blive bedre bordtennisspiller, men man spiller også for at kunne komme med til sådanne unikke oplevelser:) 

Rigtig meget held og lykke til Martin og de danske OL-deltagere.