Fed tur til Flensburg Oster Cup

Morten Hasselbalch Ukategoriseret Skriv en kommentar

Silas Herzog, Frederik Kristensen og Linus Lind Thomsen var taget til Flensborg i påske for at prøve kræfter med Flensburg Oster Cup. 

Der var sommerfugle i maverne ved ankomsten til hallen langfredag. På førstedagen var der 3-mands holdkamp. Først mødte drengene “Frankfurt Makkabi II” og det blev en god start for Virum-drengene med en sikker 5-1 sejr. 

Næst mødte drengene Kölns tredjehold “Köln III” og det blev en overlegen 5-0 Virum-sejr med alle kampe vundet i 3 sæt. 

Efter lidt frokost stod drengene ansigt til ansigt med dygtige spillere fra Irland og det blev til meget tætte lange kampe men desværre et 5-2 nederlag til Virum. 

Næste kamp var mod Kreis Nord Friesland og det var nogle lidt trætte drenge der gik til bordene efter nederlaget mod Irland. Men der blev kæmpet for hver en bold og med masser af fokus og dedikation kunne Virum-drengene hive en 5-0 sejr hjem, hvilket sikrede dem en plads i A-slutspillet om søndagen. 

Fredagens sidste kamp var mod det 1. Seedet hold fra Sverige. De var rigtig gode men det blev ikke uden kamp til stregen fra Virum-drengene, og selvom det blev et forventet nederlag på 0-5, så var det fem gode kampe med tætte sæt og kamp til sidste bold. 

På alle måder en fantastisk dag med flot bordtennis og dejligt sammenhold mellem drengene, der også havde overskud til at heppe på danske venner fra både OB, Roskilde og Brøndby. 

Lørdag skulle Silas, Frederik og Linus spille single række med i alt 16 puljer med spillere med mange forskellige nationaliteter. Linus var desværre blevet ramt af en madforgiftning om natten, så han meldte afbud til singlerækkerne for at få hvilet ud. Men både Silas og Frederik var ved godt mod og fik begge to nogle svære puljer. Begge drenge synes det var sjovt at møde dygtige modstandere fra andre lande og havde mange gode kampe i puljen. Både Silas og Fredrik gik begge videre i B-slutspillet som 3’er i deres puljer med 3 ud af 5 vundne kampe. 

Silas røg ud i 1/16-del og Frederik klarede den hele vejen til 1/8 efter en flot dansker 5-sætter mod Gustav Nielsen fra OB i sin 1/16. Frederik mødte en modstander fra Sverige i 1/8 og spillede tætte sæt med ham men tabte desværre. 

Alt i alt en rigtig god dag i hallen. 

Søndag havde Frederik fødselsdag så det var god energi fra morgenstunden.  Heldigvis var Linus frisk igen og havde genvundet kræfterne til drengenes A-slutspil i holdkampen. 

Silas, Frederik og Linus skulle først møde svenske “Lyckeby” og det var lige på og hårdt, da første holdkamp afgjorde hvem der spiller om 1.-8. Pladserne i rækken. 

Det skulle vise sig at være svært. Linus kæmpede i en 5 sætter men tabte. Silas også i en 5 sætter men tabte. Frederik kæmpede sig igennem 4 tætte sæt med en skadet ankel endda med en sæt-score på 19-17  til Frederik i det ene af sættene. 

Desværre vinder svenskerne holdkampen 5-0 men stor ros til Virum-drengene for at være lige i hælene på Lyckeby-holdet. 

Næste modstander i placeringskampene om 9.-12. pladserne var nordtyske “Brunsbüttel”. Trods træthed spillede drengene med fokus og kampgejst. Det blev desværre til et 5-2 nederlag til Virum der endte ud i 3 x 5-sættere. 

Efter en kort frokost stod Virum ansigt til ansigt med “Lübecker TS”. De spillede i højt tempo og Silas lagde ud med en tæt 5 sætter med 12-10 til tyskeren i det sidste sæt. Drengene kæmper sig til en meget lige holdkamp men taber desværre 5-4. Kræfterne var ved at være brugt men det sidste energi skulle findes frem mod London Academy. Så efter en fødselsdagsis gik det løs mod London-holdet. De var små, hurtige og stærke… og energien var ved at være sluppet op hos Virum-drengene. De gav dog ikke op men knoklede sig igennem  de sidste kampe og endte med at vinde 4 ud af de 9. Så virkelig godt kæmpet til det sidste selvom holdkampen endte 5-4 til London Academy. 

Virum endte på en samlet 12. Plads ud af 26 hold og spillerne har haft en kæmpe oplevelse med at prøve kræfter med så dygtige udenlandske spillere. En super tur og en dejlig påske!