Virum4 og Virum7 endnu tættere på oprykning

Morten Hasselbalch Ukategoriseret Skriv en kommentar

Serieholdene 2023/2024

Skrevet af Christian Streit

 

Virum 4 er Serie1-holdet med målsætning om oprykining til Østserien.

Virum 5, som sidste år rykkede op fra Serie2 til Serie1, vil få det meget svært at holde sig i Serie1.

Virum 6, som sidste år rykkede op fra Serie3 til Serie2, formodes at klare sig rigtigt godt i Serie2.

Virum 7, som er et helt nyt hold, regnes med at kunne klare sig fremragende i Serie4.

 

Kampuge: 11 ud af 18:

 

Virum 4: Serie 1: Holdkaptajn Jes Arder

Jes skulle med sit hold i tirsdags en tur til Brønshøj og møde holdet som lå på en 2. plads. Med udelukkende storsejre i denne sæson må denne kamp vurderes at være den absolut sidste lille udfordring for Virum4. Oprykningen ville være sikret i teorien hvis denne kamp også kunne vindes. Jes valgte at stille op sammen med Karsten Flemin, Henrik Koch og Frederik Vater Sørensen. (Da der er een kamp – mod Allerød –  som er blevet udskudt til midt februar er dette kun kamp nummer 10 for Jes i uge 11)

Henrik Koch/Karsten Flemin doublen kunne mod forventning ikke sikre en sejr i deres double. Da den sidste duel i 4.sæt var spillet lå Virum4 faktisk bagud med 1:0. Presset var dermed på doublen Jes Arder/Frederik Vater Sørensen. Denne double gik hele vejen til 5.sæt. Det var på dette tidspunkt virkelig vigtigt at Virumdoublen kunne sikre sig 5.sæt og dermed udligne til 1:1. Hvis man var kommet bagud med 0:2 havde det sat et helt andet pres på de første singler.

Henrik var ude i den første single, og denne gik desværre tabt i 3 sæt, hvilket betød Brønshøj endnu engang var kommet foran med 2:1. Karsten var så ude i en 5-sætter, hvor det igen var tæt på at Virum kom bagud med 2 point. Men endnu engang kunne et 5.sæt vindes og dermed bringe stillingen tilbage til 2:2. På dette tidspunkt var kaptajn Jes helt sikkert en glad mand, da det sagtens kunne have stået 4:0 til Brønshøj på dette tidspunkt. Men med stillingen 2:2 kom så Frederik og Jes ind på banen til deres første singler, og det blev til sikre 3-sæt sejre til begge. Dermed havde Virum sikret sig en 4:2 føring og momentum var nu klart på den “røde” side…

Og så kørte Virumtoget bare derudad, og det blev til 4 Virumsejre i den anden runde af singlerne (Frederik i 3 sæt, Karsten i 4 sæt, og både Henrik og Jes i 5 sæt). Dermed var kampen allerede vundet med stillingen 8:2.

De sidste 4 singler blev igen vundet af Virum – denne gang Karsten og Henrik i 3 sæt, og Frederik og Jes i 5 sæt. Dermed var slutresultatet 12:2. I denne kamp må det dog nævnes at Virum primært beviste nervestyrke, da alle de 6 ud af 14 kampe som gik til 5.sæt blev vundet af Virum !

Dermed havde Frederik, Karsten og Jes endnu engang vundet alle deres 3 singler, og Henrik fik også en udmærket aften med 2 ud af 3 sejre i sine singler.

Som det kan ses i nedenstående stilling er forspringet nu markant ned til 2.pladsen – især når man også tænker på at Virum har spillet 1 kamp mindre. Med alle de overbevisende sejre indtil videre og nu allerede de 2 absolverede kampe mod Brønshøj, ville man ikke finde særlig høje potentielle gevinster på diverse betting-sider ved at sætte penge på en Virum4 oprykning i denne sæson. Det er svært – på dette tidspunkt – at finde en resterende kamp hvor Virum4 overhovedet ville kunne komme i fare for at tabe et eneste point i denne sæson.   

Virum 5: Serie 1: Holdkaptajn Christian Streit

I onsdags skulle Captain Streits hold spille hjemme mod Ballerup, som i efteråret besejrede Virum med hele 11:3. Det var klart for alle at det ville blive en svær aften. Holdkaptajn Streit havde valgt at stille op sammen med Henrik Koch, Virgil Baran og Gunni Rode. Den “back-to-the-very-roots” double Gunni/Christian spillede en fremragende double og kunne hente det første point til Virum med en 3-sæt sejr. Samtidig spillede Virgil/Henrik også en rigtig god double – og kunne også sikre sig en 3-sæt sejr. Dermed var Virum overraskende kommet foran med 2:0 før singlerne.

Virgil kom bagud med 0:2 i sæt i sin første single men kæmpede sig flot tilbage og vandt en overraskende sejr for at bringe Virum foran med 3:0. Dette blev fulgt op af Henrik med en sikker 3-sæt sejr for en 4:0 føring. Med momentum i ryggen skulle kaptajn Streit så spille mod deres stærkeste spiller. Og i typisk Christian-maner fik Christian taget alle styrkerne ud af spilleren og kampen blev spillet på Christians premisser – og når dette kan opnåes, så ender det oftest med en Streit-sejr, og det gjorde det også her mod spilleren som ligger øverst i den overordnede individuelle kamprating. Så pludselig førte Virum med 5:0. Gunni var så ude i en single, hvor ratingen normalt ville indikere at Gunni ikke skulle have store chancer, men Gunni spillede fremragende og blev først slået i de sidste dueller i 5. sæt. Dermed var stillingen 5:1 efter de første 4 singler.

I næste runde dominerede Virgil sin modstander og det blev til en sikker 3-sæt sejr. 6:1. Henrik var så ude i en ægte krimi af en bordtenniskamp. Der blev fightet til det sidste, og Henrik kunne med en kæmpervilje og smart spil i de afgørende dueller vinde en tæt 5-sæt sejr. Dermed var stillingen 7:1, og ingen kunne rigtig fatte denne stilling – uafhængig af om man kom fra Virum eller Ballerup. Gunni skulle så ud mod deres stærkeste spiller, og igen formåede Gunni at spille en yderst lige kamp med en spiller med langt over 300 point mere end Gunni selv. Det var kun de sidste dueller igen i 5.sæt som afholdt Gunni fra en overraskende sejr. Dermed var stillingen 7:2. Christian tabte efterfølgende desværre også en 5-sæt match, hvilket betød stillingen nu var 7:3 med 4 singler tilbage.

Efter en double sejr og 2 single sejre, kunne Virgil ikke rigtigt stille noget op imod deres stærkeste spiller og det blev til et 3-sæt nederlag. Nu pludselig var stillingen 7:4. Gunni var den næste ved bordene og han skulle nu spille mod en spiller med langt over 100 point mere end Gunni. Men Gunni havde spillet godt hele aftenen og det var skønt at se at han kunne belønne sig selv med denne upset sejr – som endda var rimelig sikker i 4 sæt. Dermed havde Virum vundet, da stillingen nu var 8:4. Henrik kom så ud i en 4-sæt match (mod hende som allerede havde vundet mod Christian og Gunni tildligere i 5 sæt) men mod Henrik gik det ikke længere for hende, og Henrik sikrede sig dermed sejr nummer 9 ud af 9 kampe for Virum5. Stærkt ! 9:4 var stillingnen nu før Christian skulle spille sin sidste kamp. Det blev til en vild 5-sæt match igen. Og som tidligere måtte Christian sande et nederlag på trods af 2 matchbolde i 5.sæt. Slutstillingen var dermed en overraskende 9:5 sejr.

Henrik havde vundet alle sine 3 singler, Virgil tilføjede 2 single sejre og Gunni samt Christian 1 hver.

Som det kan ses nedenstående er forspringet ned til nedrykningen nu udbygget til 8 point og med 7 kampe tilbage er det svært at se hvordan Hillerød skulle kunne overhale Virum – dog skal Hillerød stadig spille mod Kildeskoven og i sidste runde mod Virum – her forventer kaptajn Christian at vi minimum skal føre med 3 point før den sidste kamp mod Hillerød, så vi ikke får den ultimative sidste kamp om at undgå nedrykningen.

Næste kamp er på kommende onsdag i Furesø.  

Virum 6: Serie 2: Holdkaptajn Inga Merkyte

Holdkaptajn Inga skulle i onsdags en tur til Brønshøj. Som allerede nævnt sidste uge er Virum6 ramt hårdt af skader, hvor blandt andet kaptajn Inga er ude for tiden, samtidig er Anders som har leveret mange sejre også ude med skade, og Henrik er lige kommet tilbage fra sygdom – oveni disse personelle udfordringer, kunne Filip heller ikke spille denne kamp. Det er dog dejligt at se i denne situation at resten af holdet kæmper med alt de kan byde ind med og endda Serie4 holdet hjælper til. Så det blev til en holdopstilling med Henrik Guldahl, Tamim Mahmoud, Erik Ambjørn og reserve Tue Dyekjær Hansen.

Doublerne blev lige fordelt, da Henrik/Tamim sikkert vandt i 3 sæt, mens Erik/Tue tabte – også i 3 sæt. Det var allerede klart på dette tidspunkt at det ville blive en tæt holdkamp, hvor marginalerne i sidste ende ville afgøre denne.

Henrik – kaptajn for Inga i hendes fravær – lagde godt ud med en sikker 3 sæt sejr. Føringen holdt dog ikke længe, da Tue tabte sin kamp i 3 sæt. Dermed var stillingen 2:2. Tamim bragte Virum foran med en 3-sæt sejr. Og Erik var nu ude i en vild 5-sæt match. Med rutine og flot spil kunne Erik sikre sig denne vigtige sejr, hvilket betød Virum nu var kommet foran med 4:2, og det så godt ud lige nu og her.

I anden runde tabte Tue sin match i 3 sæt, hvilket gjorde at føringen nu var reduceret til 4:3. Så var det godt at Henrik skulle spille som den næste. Men mod forventning blev det desværre et 5-sæt nederlag til Henrik, hvilket gjorde stillingen nu var 4:4 og momentum var på Brønshøjs side. Erik tabte så en 3-sæt match, hvilket bragte Brønshøj foran med 5:4, og så var presset på Tamim. Og Tamim var ude i en 5-sæt gyser som nu skulle vindes. Og Tamim klarede også dette, og bragte stillingen til 5:5 med kun 4 singler tilbage – nu kunne alt ske…

I den sidste runde af singlerne var luften ude af Virum på een eller anden underlig vis…og det blev desværre til 3-sæt nederlag til Tue, Erik og Tamim. Dermed var kampen tabt, da stillingen nu var 8:5 til Brønshøj. Henrik spillede så den sidste kamp primært for egen statistik, og her kunne Henrik så vinde en 5-sæt match. Dermed var slutresultatet et 8:6 nederlag.

Henrik og Tamim vandt begge 2 ud af 3 singler, Erik tilføjede 1 single sejr og reserve Tue fik desværre ingen sejre i aften.

Næste kamp er så på kommende onsdag hjemme mod Stefan.

Virum 7: Serie 4: Holdkaptajn Peter Zimmermann

Peters hold startede 2024 med en hjemmebanekamp mod Jægerspris. Kaptajn Peter havde valgt at stille op sammen med Kim W og Tonni H. Som førerhold i rækken uden et eneste nederlag indtil videre var Peters hold naturligvis favorit igen.

Doublen (Peter/Kim) var dog ikke en god kombination og kampen blev også tabt i 3 sæt.

Kim kom heller ikke godt fra start i singlerne, hvor det blev til et 3-sæt nederlag. Dermed var stillingen 0:2. Tonni fik så Virum på tavlen med en meget vigtig 4-sæt sejr på dette tidspunkt, hvilket betød Virum nu kun var 1:2 bagud. Rutinerede Peter fulgte op på dette med sin egen 4-sæt sejr. Dermed var der balance i stillingen – 2:2.

I anden runde kom Tonni så ud i en vild 5-sæt match – det var klart på dette tidspunkt at udfaldet af dette 5.sæt nok ville sætte tonen for resten af aftenen. Desværre blev det til et 9:11 nederlag i 5.sæt. Dermed var Jægerspris kommet foran 3:2. Kim fik pludselig gang i sit spil og sin kæmpervilje fulgte med, og Kim hentede en vigtig 4-sæt sejr i land for at udligne stillingen til 3:3. Peter var ude i en 5-sæt match, og nu var rigtigt meget på spil og Peter formåede at vinde dette 5.sæt for en 4:3 holdføring med kun 3 singler tilbage.

Da Tonni så vandt sin single, var føringen 5:3 og så var der gode chancer i de sidste 2 singler for hhv Peter og Kim. Peter kunne desværre ikke hamre sømmet ind i kisten, da det blev til et 3-sæt nederlag. Stillingen var nu 5:4 og der var kun Kims kamp tilbage. Kim tabte første sæt, og så kunne man se på Kims ansigt at han bare ikke ville acceptere et nederlag i denne afgørende sidste kamp, og med flot spil og masser af passion, vandt Kim de efterfølgende 3 sæt, og sikrede Virum dermed en 6:4 sejr.

Med denne sejr fortsætter Virum7 deres direkte kurs mod Serie3 i næste sæson. Som så ofte før viser den homogene spillertrup sig som en stor fordel. Endnu engang vandt alle 3 spillere lige mange kampe – denne gang 2 sejre hver til Peter, Kim og Tonni ud af deres 3 singler hver.

Næste kamp er på tirsdag i Slangerup, hvor Virum naturligvis igen er kæmpe favorit.