3 ud af 3 holdsejre i ugens serie-runde!

Morten Hasselbalch Ukategoriseret Skriv en kommentar

Serieholdene 2023/2024

Skrevet af Christian Streit

Virum 4 er Serie1-holdet med målsætning om oprykining til Østserien.

Virum 5, som sidste år rykkede op fra Serie2 til Serie1, vil få det meget svært at holde sig i Serie1.

Virum 6, som sidste år rykkede op fra Serie3 til Serie2, formodes at klare sig rigtigt godt i Serie2.

Virum 7, som er et helt nyt hold, regnes med at kunne klare sig fremragende i Serie4.

 

Kampuge: 9 ud af 18:

Virum 4: Serie 1: Holdkaptajn Jes Arder

Jes Virum4 hold skulle spille i onsdags på hjemmebane mod Frederiksberg. Frederiksberg kunne på dagen desværre ikke stille et hold, hvilket betød at Jes arrangerede kampen til at blive spillet 3.januar. Samtidig er kampen mod Kildeskoven også blevet rykket til 20.december. Så Virum4 har stadig 2 kampe til gode….

Virum 5: Serie 1: Holdkaptajn Christian Streit

For Virum5 bød sig en kæmpe mulighed i sidste kamp i 2023 for at sætte lidt afstand ned til nedrykningsstregen i en direkte nedrykningsduel mod Hillerød. Før kampen førte Virum med 3 point foran Hillerød som lå på den bedre af de 2 nedrykningspladser. Så med en Virumsejr ville forspringet kunne forhøjes til hele 5 point, hvorimod et nederlag ville smide Virum direkte ned i en intens nedrykningskrig med kun et lille point forspring efter halvdelen af sæsonen. Kaptajn Streit havde valgt at stille op sammen med Morten Hasselbalch, Christian Wieth og Virgil Baran.

Hillerød var naturligvis også klar over den voldsomme betydning af dagens kamp og tryllede lige en 2191-rating spiller frem til kampen som aldrig før havde spillet i rækken. Dermed stillede Hillerød op med 2 spillere med over 2090 rating point – dog også med 2 langt under.

Morten H / Christian S doublen spillede nok deres bedste double sammen og kunne besejre de 2 stærkeste Hillerød-spillere i bare 3 sæt. Samtidig var Virgil / Christian W doublen igang med en dramatisk 5-sæt gyser mod de 2 lavere ratede Hillerød-spillere. Heldigvis kunne Virumdoublen minimere fejlslagene i 5.sæt og trække en enorm vigtig sejr i land, som betød en 2:0 Virumføring efter doublerne.

I den første runde af singlerne blev det til udelukkende favoritsejre, hvilket betød singlerne blev fordelt lige med 2:2. Virgil tabte i 5 sæt og Chrisitan W i 3 sæt mod deres stærke spillere, hvorimod Christian S og Morten H kunne vinde deres singler i bare 3 sæt mod de 2 lavere ratede spillere. Dermed var stillingen 4:2.

I 2. runde af singlerne var det også kun forventede sejre, hvor Morten H kunne vinde mod een af deres stærke spillere i bare 3 sæt. Efterfølgende vandt Virgil og Christian W deres kampe mod de lavere ratede spillere (Virgil i 4 sæt, Christian W i 5 sæt). Dette betød føringen nu var skruet op til 7:2. Kaptajn Streit tabte som forventet mod deres stærkeste spiller i 4 sæt, hvilket gav en stilling på 7:3 med kun 4 singler tilbage. Med viden om at Morten H og Christian S i sidste runde skulle spille mod deres lavere ratede spillere, var der allerede på dette tidspunkt en meget positiv stemning at mærke blandt Virumspillerne.

Og i sidste runde skulle det endnu engang blive til udelukkende favoritsejre: Morten H og kaptajn Streit vandt uden problemer i 3 sæt deres kampe. Virgil og Christian W kæmpede med alt de havde mod deres stærkere spillere, men måtte sande nederlag. Virgil i 4 sæt og Christian W var så tæt på at lave en underdog sejr men tabte i 5 sæt.

Dermed var slutresultatet en 9:5 sejr til Virum. Morten H vandt alle sine kampe uden at tabe et eneste sæt (inkl. doublen), kaptajn Streit bidrog med 2 single sejre, og Virgil samt Christian W begge med 1 single sejr hver.

Med halvdelen af sæsonen færdig og returkampene på programmet i det nye år, må man realisere at man stadig er i kampen om at undgå nedrykning, men 4 sejre og 5 nederlag i efteråret var over al forventning. De 5 point man nu er foran nedrykningsstregen er en fin buffer som skal forsvares over de 9 kampe i foråret 2024.

Næste kamp er så på udebane mod Allerød onsdag d. 10. januar 2024.

Virum 6: Serie 2: Holdkaptajn Inga Merkyte

Virum6 skulle spille deres sidste kamp i 2023 hjemme i onsdags mod København. En favoritsejr var pligt hvis man fortsat ville være midt i oprykningskampen. Derfor havde holdkaptajn Inga valgt følgende 4 spillere: Henrik Guldahl, Filip Cwiklinski, Anders Stahl Eriksen og Tamim Mahmoud.

Tilskuerne kunne med det samme mærke at Virumholdet allerede fra doublerne ville sende signalet til modstanderne at der ikke var noget at hente i Virum i dag for Københavnerne. Anders/Tamim brugte 4 sæt for at få Virum på tavlen. Henrik/Filip bare 3 sæt. Dermed havde Virum6 – præcis som Virum5 – vundet begge deres doubler. 2:0 føringen var en realitet før singlerne.

Sømmet var nærmest allerede 95% hamret ned i kisten efter den første runde af singlerne, hvor det blev til 3 sejre i bare 3 sæt (Filip, Tamim og Anders). Da Henrik så også kunne vinde en 5-sæt krimi, var stillingen allerede 6:0 før man virkelig havde følelsen af at kampen overhovedet var kommet i gang.

Det var overraskende at se at de efterfølgende 3 kampe alle gik ud i 5 sæt (Filip, Henrik og Tamim). Og Virum6 var i choktilstand da alle 3 matches pludselig blev tabt i disse 5.sæt. Dermed var stillingen pludselig kun 6:3, og tilskuerne diskuterede om der pludselig var grund til mere bekymring. Heldigvis kunne Anders lukke diskussionen med en vigtig 3-sæt sejr til en 7:3 føring.

I sidste runde af singlerne skulle det ikke blive mere spændende, da Filip og Henrik begge kunne vinde deres kampe i bare 3 sæt. Da Tamim efterfølgende vandt sin kamp i 4 sæt var stillingen 10:3 før Anders skulle ud i aftenens sidste kamp. Denne blev desværre tabt i 5 sæt, men det ændrede ikke på at Virum fik den vigtige og også forventede sejr – 10:4.

Alle 4 Virumspillere havde dermed vundet 2 singler hver.

Sejren betyder at Virum6 – efter halvdelen af sæsonen – ligger på en flot 3. plads med kun 1 point op til playoff pladsen og 2 point op til førerholdet. Dermed har Virum6 klaret sig rigtig flot i deres første sæson i Serie2, og mulighederne for oprykning er store – selvom en top4 placering, som det helt sikkert bliver i sidste ende, også allerede ville være et mere end godkendt resultat.

Næste kamp for Ingas Serie2 hold er onsdag 10.januar 2024 hjemme mod Frederiksberg.

Virum 7: Serie 4: Holdkaptajn Peter Zimmermann

I tirsdags skulle Peters Serie4 hold spille topkamp mod Hillerød9 – Peter havde valgt følgende holdopstilling: Klaus Y, Kim W og Tonni H.

Peter havde valgt at bruge double konstellationen af Tonni og Kim. Allerede i doublen var det tydeligt at se at dette ville blive en meget spændende og meget lige holdkamp. Der skulle hele 5 sæt til før Virum kunne trække det længere strå og komme foran i denne absoluyte topkamp i rækken med 1:0.

Denne flotte start førte til forøget selvtillid blandt Virumspillerne samt en elektrisk atmosfære blandt tilskuerne. Dette havde Hillerød9 ikke oplevet før, og Virumspillerne udnyttede dette med 2 efterfølgende 3-sæt sejre til både Klaus og Kim. Dermed var Virum kommet foran 3:0. Tonni var ude i en 5-sæt krimi. Desværre kunne de afgørende dueller i 5.sæt ikke vindes, hvilket betød at stillingen var 3:1 efter den første runde af singlerne.

I den anden runde af singlerne fortsatte Klaus sit gode spil og kunne med endnu en 3-sæt sejr udbygge Virums føring til 4:1. Det så rigtig godt ud på dette tidspunkt. Men det var som om der nu kom nerver på i denne topkamp for Virumspillerne. Tonni var endnu engang ude i 5 sæt, men som allerede i første runde, blev det til et knebent nederlag. Med Kims nederlag i 4 sæt, betød dette at stillingen pludselig kun var 4:3 til Virum med kun de sidste 3 singler tilbage.

I den sidste runde blev det til et 4-sæt nederlag til Tonni, hvilket betød stillingen nu var 4:4 med kun 2 singler tilbage – og tilskuerne i Virum Arena blev vidner til den ultimative showdown mellem de 2 stærkeste hold i rækken. Momentum var på dette tidspunkt tydeligt på Hillerøds side. Så var det godt at det var Klaus tur til at spille, og Klaus formåede også at vinde sin sidste kamp (endnu engang uden at tabe et eneste sæt). Dermed var Virum kommet foran 5:4 med kun Kims single tilbage. Et holdpoint var dermed allerede sikret og ville holde Hillerød på afstand, men nu var muligheden opstået for at udbygge føringen ned til Hillerød på en måde så kun skeptikere ville kunne argumentere for at rækkesejren i sidste ende ikke ville gå til Virum. Og Kim levede op til presset og med en 4-sæt sejr var topkampen vundet med 6:4.

Klaus vandt alle sine 3 singler uden tab af sæt og Kim vandt 2 ud af 3 singler. Tonni, som indtil videre i denne sæson havde været en sejrmaskine, måtte desværre ende aftenen uden single sejre.

Det var sidste kamp i 2023 for Virum7 – næste kamp for Virum7 er først 17.januar hjemme mod Jægerspris. Som det kan ses i nedenstående stilling har det været et fantastisk efterår for Virum7 med 7 sejre og 1 uafgjort. Nu fører Virum7 med 4 point og det er svært at se for den objektive tilskuer hvordan andre hold skulle kunne indhente Virum7 nu hvor alle igen spiller mod alle, og Virum i efteråret kun har tabt 1 point.

Tak til vores sponsorer!