Guld og bronze i holdturnering til Virum spillere ved ETTU-stævnet Greece Open

Morten Hasselbalch Ukategoriseret Skriv en kommentar

Emil Hasselbalch og Sally Lou, Virum, er taget til ETTU-stævnet Greece Open i Grækenland.

Her er en opdatering fra de to første dage. Onsdag og torsdag blev der spillet såkaldt X-team. Emil spillede på hold med Malik Severinsen (Esbjerg), Chelinda Vong (Brøndby) og Andrea Gregersen (Midtjylland). Holdet spillede sig flot frem til finalen efter sejre over Greece1, Greece2, Greece3 og Geogien1. I finalen skulle Danmark igen møde Greece1, som de meget knebent vandt 5-4 over i puljen, bl.a. med to kampe i det yderste femte sæt. Derfor var det med spænding at finalen blev sat i gang. I modsætning til dagen før, vandt Danmark ikke den første mix-double (Malik/Chelinda), men måtte se sig slået tæt i 5. sæt. Herefter skulle Andrea og Emil spille single. Andrea taber 3-0 til stærke Anna Fanouria Mitka og Emil taber 3-2 mod Europas nr. 19 Konstantinos Alexoudis. En hård start med en stilling på 3-0 i Greece1. Malik vinder næste kamp 3-1 og Chelinda 3-0. Stillingen 3-2. Chelinda taber næste kamp 3-1, hvor Malik får hevet en god sejr hjem mod Alexoudis. Stillingen er nu 4-3 til Grækenland og Danmark skal vinde de to sidste kampe for at få guld. Emil suser igennem og vinder sikkert 3-0. Imens spiller Andrea en kamp der svinger frem og tilbage. Den ender i femte sæt, hvor Andrea kommer dårligt fra start ved at være bagud 6-2. Mirakuløst vender Andrea kampen og vinder 11-9. Guld til det danske team!

Sally var også i ilden med sit hold bestående af Sally Lou (Virum), Filippa Mickelborg (Brøndby), Gustav Højslet (Ribe) og Villads Bergholt (Hvidovre). Holdet vinder stærkt 5-4 over Georgien1. Sally vinder en af sine to singler. Om eftermiddagen taber holdet 7-2 til Greece1. Her vinder Sally en af sine singler. Torsdag morgen skulle holdet således vinde den sidste kamp mod Greece2 for at gå i finalen. Her leverer Sally en god indsat med to ud af to sejre i single. Særligt kamp nr. 2 mod Styliani Mavromataki med en sejre på 11-9 i femte sæt, var en af de rare. Der var i holdkampen spænding til det sidste, hvor Gustav Højslet spillede en spændende 5-sætter, som desværre faldt ud til modstanderen med 13-11. Holdet får en flot tredje plads.

Kan være et billede af 20 personer og tekst

Fredag og lørdag tager spillerne hul på singlerækkerne, hvor Emil spiller både U13 og U15, og Sally spiller U15. Emil og Malik spiller desuden U13-double, hvor det stærke makkerpar er seedet 2. Sally spiller double med Filippa i U15.  

Her en artikel med kommentarer fra Grækenland, herunder fra landstrænerne, om de første dage. https://www.ettu.org/en/n/news/2023/october/europe-youth-loutraki–greece-1-victorious-in-u15–denmark-takes-u13-team-event/