Første ungdoms-EM var lærerig oplevelse

Morten Hasselbalch Ukategoriseret Skriv en kommentar

17-årige Emma Vendelbo Clement spillede i juli måned med ved europamesterskaberne for ungdom (u19). Det var første gang, at Emma var med til mesterskaberne og det blev en stor oplevelse. Generelt fik Emma både mange kampe og en masse erfaring med hjem.  

Op til EM havde der været en del træningslejre i både Sverige og Tyskland. Det var også nødvendigt med god form – for selve ungdoms-EM er en både fysisk og mental hård periode, der varer samlet 10 dage. Emma udtaler selv: ”Det kræver god form at være godt forberedt til hver kamp og at kunne præstere optimalt. Det viste sig også undervejs, at både jeg selv og resten af det danske landshold kom helt ud til de yderste marginaler i kampene. Så man kan lige så godt lære det med det samme – hvert point tæller.” 

EM startede med holdturneringen, hvor Danmarks damejuniorer var kommet op mod måske det bedste hold i den næstbedste kategori – Italien. Herudover var også Armenien i puljen. ”Første kamp var mod Armenien, hvor vi vandt 3-0. Jeg vandt min singlekamp 3-0, så det var en god start. Dagen efter mødte vi Italien – og her kom de små marginaler…. Vi gav alt hvad vi havde i både på banen og på bænken, men det blev desværre til et tæt 0-3 nederlag mod et stærkt hold. – Jeg tabte selv 2-3 efter jeg var foran 2-0. Det var selvfølgelig ikke optimalt, men et eksempel på, at i de tætte kampe tælle alle point”.

Nu kunne holdet så bedst muligt blive nr. 17.

I første runde af placeringskampene mødte Danmark Aserbajdsjan hvor Danmark hentede en 3-1 sejr. Emma vandt sin single med 3-2. Herefter var modstanderen Litauen, hvor holdet tabte 0-3 – Emma tabte sin kamp med 2-3 i sæt. Det var et afgørende nederlag, da man så skulle spille om pladserne 21-24 i stedet for 17. pladsen. Og i den sidste kamp mødte holdet Sverige, som i 2022 vandt bronze. Her blev det til nederlag på 1-3, hvor Emma tabte 10-12 i afgørende sæt mod svenske Linn Olsson. Det betød, at holdet endte på en 23./24. plads, hvilket er det bedste danske resultat længe i dame-juniorrækken. 

Herefter var det single- og double-rækkerne, hvor de danske spillere på forhånd ville få det svært.

”Jeg kom i pulje med en fra Belgien og en fra Tyrkiet, og skulle slutte blandt de to bedste for at indfri målsætningen om at komme ind i hovedturneringen blandt de tilbageværende 128 spillere. Det lykkedes efter en sejr og et nederlag. Dagen efter tabte jeg dog til en god spiller fra Tjekkiet, som endte blandt de sidste 32”.

I double spillede Emma sammen med Maja Hansen, som hun også spiller sammen med på klubbens ligahold.  Her var det direkte i cupkampe, hvor det i 2. runde blev til nederlag med 2-3 mod et græsk/cypriotisk par. 

I mixed double spillede Emma sammen med Oliver Berthsen fra Hvidovre Bordtennis. De vandt i første runde over et par fra Montenegro, men tabte i 2. runde mod et ukrainsk/slovakisk par.

Generelt var det en god oplevelse og turnering for Emma. Både forberedelsesperioden og selve turneringen gav meget erfaring til den kommende tid. ”Jeg fandt i hvert fald ud af, at der skal investeres meget i træning og turneringer for at komme op i den europæiske elite. Så nu fortsætter jeg træningen i klubben i Virum og med landsholdet efter en lille sommerferie på et par uger. Herefter starter ligaen i Danmark og Sverige, hvor jeg også skal spille i den kommende sæson” slutter Emma Vendelbo Clement.