Emil Hasselbalch rammer semifinalen i internationalt stævne i Luxembourg

Morten Hasselbalch Ukategoriseret Skriv en kommentar

Virums ungdomsspiller Emil Hasselbalch var i weekenden taget til Luxembourg for at spille det store internationale stævne “37th International Table Tennis Youth Championships of Luxembourg 2023“. Emil havde allieret sig med et godt selskab bestående af Gustav Højslet (Ribe), Marcus Jensen (Hillerød) og Villads Bergholt (Hvidovre). Afsted i bil torsdag morgen og ankomst torsdag aften til Luxembourgs nationale sportarena. Luksuøst indlogeret i et hotel i selve arenaen, klods op af hallen. 24 borde var stillet op med godt gulv og god belysning – rammerne var med andre ord superb!

De fire drenge. Emil spillede U13, de andre U15.

Turneringen, som startede fredag kl. 16 var en form som bedst kan sammenlignes med Youth Master. Et max antal spillere på 24 i hver række, der fordeles i fire pulje med seks spillere i hver. Der var ingen lette modstandere. Nationerne stillede stærkt og med mange landsholdspillere. Særligt Tyskland, Belgien, Luxembourg og Frankrig stillede stærkt op. Emil kom godt fra start i sin pulje og vandt 4 kampe og tabte en. Han blev således 2’er i den pulje og skulle så spille om 1.-12. pladsen i en nye 6-mands puljen. Den var selvsagt endnu sværere. Emil skulle møde de tre bedste spillere i de tre første kampe. Emil finder formen og får to gode sejre over spillere han ikke tidligere har slået, bl.a. Luxembourgs Philip Reisen. Emil var ligeledes meget tæt på at slå U13-rækkens senere vinder da han havde 9-6 i 5. og afgørende sæt. Men den blev 11-9 til modstanderen fra Frankrig. Emil bliver 2’er i puljen og skulle således spille finaleslutspillet om 1.-4. pladsen og var dermed sikret en plads på podiet. Det var imidlertid svært selskab og Emil måtte se sig slået 3-0 til tyske Ben-Luca Köhler fra Hessen. Derefter skulle Emil spille om 3.-4. pladsen mod tyske Simon Michahelles. Emil spillede helt op til sit topniveau, men måtte alligevel erkende et tæt nederlag på 3-1. Det blev en 4. plads, som Emil var meget tilfreds med. 

Gustav, Marcus og Villads havde også en god turnering. Villads var velspillende og blev nr. 12 i U15, Gustav nr. 13 og Marcus nr. 19. Tid til afslapning var der også:)