Vanvittig 1/8 finale i Serie 2 afsluttende turnering

Morten Hasselbalch Ukategoriseret Skriv en kommentar

Kredskampe – 1/8 finalerne

Skrevet af Christian Streit

Efter hver sæson er afsluttet, bliver der spillet kredskampe. Alle hold som i deres respektive kredse har opnået en 1.plads eller 2.plads deltager i denne sæsonafsluttende turnering. Virum deltager i kredsturneringen i Serie3 (Peters hold vandt deres kreds) og Serie2 (Christians hold blev nummer 2 i deres kreds). Serie3 bestod af 6 kredse, dermed er der 12 hold med i Serie3-kredskampene, og Serie2 bestod af 5 kredse, dermed er der 10 hold med i Serie2 kredskampene.

I denne turnering bliver der kun spillet vind-eller-forsvind kampe, og i denne uge var 1/8-finalerne på kampprogrammet. (I disse kampe bliver der kun spillet indtil et hold har vundet og så bliver de sidste kampe ikke spillet – ved uafgjort resultat, tæller man først sæt og bagefter bolde, for at finde en vinder, som så går videre til næste runde.

I Serie3 (Virum7): Kaptajn Peter Zimmermann

I onsdags spillede Peters Serie3 hold (som næste år spiller Serie2) deres 1/8-finale hjemme mod Holbæk2. Peter havde valgt følgende holdopstilling mod Holbæk: Inga Merkyte, Henrik Guldahl og Anders Stahl Eriksen. Naturligvis var Virum kæmpe favorit og diverse betting portaler havde allerede før kampen besluttet at det nok ville ende med en 6:0 sejr, men nu må vi se.

Virum kom med det samme på tavlen men en flot 5-sæt sejr af Inga/Henrik double konstellationen.

Anders og Henrik fulgte flot op på den føring med 2 lette 3-sæt sejre, og dermed var føringen skruet op til 3:0. Inga tabte efterfølgende i 3 sæt, for lidt overraskende at sætte Holbæk på pointtavlen, og dermed blev det ikke til det forventede 6:0 resultat, da det nu stod 3:1.

I 2. runde af singlerne blev kampen dog afgjort med 3 sikre Virum-sejre til et 6:1 sejr-resultat med en 3-sæt sejr for Henrik og 4-sæt sejre til både Inga og Anders.

Match MVP blev Henrik med 1 double sejr og 2 single sejre (Anders havde også vundet begge sine singler men spillede ikke doublen). Der tegner sig et billede af at Henrik og Anders ikke taber mange kampe på Serie3-niveau. Derfor er det godt for begge at få lidt mere modstand næste år i Serie2. Sejren betyder at Peters Serie3 hold skal spille kvartfinale på tirsdag. d. 11.april i Gladsaxe mod Gladsaxe3. Her vil Virum naturligvis igen være favorit.

Serie2 (Virum6): Kaptajn Christian Streit

Der skulle være langt mere drama og spænding i den anden 1/8 finale på denne onsdag i Virumhallen. I Salen skulle Christians Serie2 hold (som næste sæson spiller Serie 1) møde Greve4, som på papiret havde højere rating end Virumholdet. Spændende at se hvad Christians Virumhold kunne klare mod et rating-mæssigt stærkere hold. Christian havde valgt at stille op sammen med Gunni Rode, Virgil Baran og Morten B. Jensen.

Christian/Morten vandt deres double i overbevisende stil i 3 sæt. Samtidig var Virgil/Gunni ude i en lang 5-sæt match, som kunne havde gået begge veje. Desværre blev de sidste afgørende dueller tabt, og dermed var stillingen 1:1 efter doublerne. Og det skulle resten af aftenen fortsætte med at være uhyggelig tæt.

Morten’s 4-sæt sejr i kombination med Virgil’s 4-sæt nederlag betød at stillingen bare gik fra 1:1 til 2:2. Og det samme skete også med Gunni og Christian, hvor Christians 4-sæt sejr og Gunni’s 4-sæt nederlag gjorde stillingen til 3:3 efter den første runde af singlerne.

Morten vandt også sin 2.single (denne gang i et 5-sæt drama) og Virgil fulgte pænt op med en 4-sæt sejr, som gav Virum deres største føring på aftenen – nemlig 5:3. Gunni tabte i 3 sæt efterfølgende, hvilket medførte en reducering af føringen til 5:4. Så var det tid til de 2 ratingstærkeste spillere fra hvert hold at mødes, og Christian kom endda foran med 2:1 i sæt mod spilleren på 1964 i rating (mod Christians 1866). Desværre kom Greve spilleren stærkt tilbage og kunne vinde 4. sæt. På et tidspunkt førte Christian 6:4 i 5.sæt, men det var Greve-spilleren som til sidst i 5.sæt kunne afgøre duellerne i sit favør til en 5-sæt sejr over Christian og dermed udligne den overordnede stilling til 5:5 med kun 4 singler tilbage.

De sidste 4 singler skulle afgøre om sæsonen er færdig for Christians Serie2 hold eller om der lige efter påske venter en kvartfinale. På matchprogrammet kunne det begynde at ligne et 7:7 resultat, så nu blev der allerede talt sæt og hvert sæt kunne være afgørende (red. Virum førte på dette tidspunkt med 1 lille sæt og som nævnt stod det 5:5).

Morten kunne hellere ikke besejre deres stærkeste spiller, og det blev til et 4-sæt nederlag. Christian kom stærkt tilbage efter det tætte nederlag til deres stærkeste spiller med en vigtig 3-sæt sejr. Dermed var stillingen nu 6:6 med kun 2 singler tilbage (og Virum nu foran med 2 sæt). Virgil tabte desværre i 4 sæt, hvilket betød at Greve var kommet foran 7:6, og sæt scoreren var helt ens. Det betød taber Gunni aftenens sidste kamp, så er Virum ude, men vinder Gunni kampen, så ender kampen 7:7, og så vil Virum jo havde vundet via sæt-scoren. Lige da tilskuerne troede det simpelthen ikke kunne blive mere spændende, tabte Gunni 4.sæt, som betød stillingen i denne afgørende kamp var 2:2 i sæt. Dermed var vi kommet til en situation – nærmest 3 timer efter kampstart – at dette sidste sæt ville afgøre det hele. Gunni blev heldigvis ikke særlig nervøs af denne medrivende setting, og kunne sikre sig en flot 5-sæt sejr, for et 7:7 slutresultat. Så skulle sættene tælles og her vandt Virum så med 29:28. Tilskurerne havde sandelig fået en nervepirrende oplevelse, og gik som spillerne helt udmattede, men ovenud lykkelige hjem efter en kamp, man længe vil huske. Hallen havde bogstaveligt talt dirret af spænding.

Match MVP blev Christian med 1 double sejr og 2 single sejre (Morten havde præcis det samme, men havde en lidt dårligere sæt-statistik. Denne sejr (som det jo heldigvis blev til i sidste ende) betyder at Chrisitans Virum-hold skal spille kvartfinale i Allerød torsdag d. 13. April mod Allerød3.