Seriehold Sæson 2022/2023

Skrevet af Christian Streit

Runde 7 ud af 18

Østserien (Virum3): Kaptajn Jes Harder

I mandags skulle Jes hold en tur til Roskilde i et forsøg på at hente en sejr som fortsat vil holde presset på de 2 førerhold i rækken. Jes havde derfor valgt at stille op sammen med Henrik Koch, Frederik Sørensen og William Frank Warming. Desværre meldte William fra pga sygdom få minutter før kørsel til Roskilde. Dette betød at Jes hold var tvunget til at stille op med kun 3 spillere og starte kampen 0:4 bagud – hvis det ikke havde været for en rekordhurtig beslutning på vejen til Roskilde om lige at køre forbi Christian Streit og smide ham ind i bilen med ca. 2-3 minutters varsel. Dermed fik Christian Streit debut på Østserien som reserve. Så masser af drama før man overhovedet havde nået parkeringspladsen i Roskilde. Ikke nok med det, var den næste store udfordring at finde det rigtige spillelokale i det kæmpe Roskilde sportskompleks. Det lykkedes så også i sidste ende. Presset var dermed naturligvis steget for Jes, Frederik og Henrik, da Serie2-spiller Christian jo egentlig ikke kunne hente nogle point som Serie2-spiller.

Jes havde valgt doublerne Jes/Henrik og Frederik/Christian. Allerede i doublerne blev det tydeligt at dette skulle blive en helt vild spændende aften, hvor hele 10 ud af 14 matches skulle ende op i 5 sæt. Begge doubler startede præcis på denne måde, og Jes/Henrik kombinationen kunne sikre en 1:0 Virumføring med deres 5-sæt sejr. Frederik/Christian kombinationen leverede en kæmpe fight i deres første double nogensinde, og kunne mod alt forventning også hente en 5-sæt sejr til en 2:0 Virumføring. Dermed var deltagelsen af Christian Streit allerede fordelhaft i forhold til point end hvis man bare havde stillet op med 3 mand.

I singlerne var det Jes og Frederik som startede for Virum. Som doublerne skulle begge disse matches også gå hele vejen til 5.sæt. Desværre blev det til nederlag for begge Virumspillere, hvilket betød at de første 4 kampe blev fordelt 2:2 – alle 4 i 5 sæt. Henrik skulle efterfølgende også ud i 5 sæt men holdt styr på nerverne til sidst og hentede en 3:2 føring for Virum. Christian fik i sin første kamp vundet 1 sæt, men klarede ikke mere end det i sin første Østserie single nogensinde. Dermed var stillingen efter den første runde af singlerne 3:3.

Så gik det videre i 2.runde med Frederik – igen en kamp i 5 sæt – denne gang med bedre udfald for Frederik. Sejren betød en 4:3 føring. Holdkaptajn Jes kom stærkt tilbage efter nederlaget i sin første single med en klar 3-sæt sejr, hvilket skruede føringen op til 5:3. Christian var desværre chanceløs i sin 2.single, hvilket som forventet endte i et 3-sæt nederlag. Stillingen var dermed 5:4 i Virums favør. Henrik var derefter endnu engang ude i 5 sæt, men i modsætning til sin første single, lykkedes det ikke denne gang med en sejr, hvilket betød at stillingen var 5:5 før de sidste 4 singler.

Christian startede denne sidste runde af singler mod den højst-ratede Roskilde spiller med over 2100 i rating (som tidligere havde vundet mod Jes). Med Christians 1840 i rating var det naturligvis en kamp som skulle bringe Roskilde en 6:5 føring med kun 3 kampe tilbage. Men Christian fightede med alt han kunne byde ind med og ville med al magt hente en single sejr på denne aften og prøvede dermed at overkomme markant dårlige odds. På en eller anden måde fik Christian mod al forventning vundet denne kamp i 4 sæt, hvilket gav et overraskende godt udgangspunkt på dette tidspunkt med en 6:5 føring med de 3 stærkeste Virumspillere tilbage. Frederik og Henrik spillede derefter begge deres kampe på samme tidspunkt, og begge gik igen hele vejen til 5. sæt. Selvom begge midlertidigt havde føringer, blandt andet Frederik med 5:1 og 9:6 i 5.sæt, endte begge meget uheldigt med nederlag, hvilket betød at Roskilde nu havde taget en 7:6  føring med kun Jes’ sidste single tilbage. Jes skulle nu vinde for at hente et remis, som trods alt ville være godkendt eftersom man tidligere på dagen ikke engang havde regnet med at stille med 4 mand. Jes vandt første sæt, tabte 2.sæt, vandt 3. sæt og tabte 4.sæt. Som 9 tidligere kampe idag skulle denne altafgørende kamp også afgøres i 5.sæt. Jes gjorde præcis det man ønsker en god kaptajn gør på dette tidspunkt, og det var at hente denne sejr som sikrede slutresultatet på 7:7.

Match MVP blev Jes med 1 double sejr og 2 single sejre (de andre 3 spillere fik alle bidraget med 1 double og 1 single sejr). Det var tydeligt at fornemme at holdet var enormt glad for at Christian tilbød at tage med med superkort varsel især taget i betragtning af at Christian kunne bidrage med en double og 1 single sejr i denne 7:7 kamp. Christian vil også gerne takke hele holdet for muligheden og støtten – Christian havde nok ikke lige regnet med at spille Østserie i år….

Stillingen efter 7 kampe i denne række ser således ud – dette remis sikrer Virum en fortsat deltagelse i kampen om oprykning:

Serie1 (Virum5): Kaptajn Morten Hasselbalch

Mortens Serie1-hold skulle en tur til Helsingør – en vigtig kamp for Virum5, som lige for tiden ligger i midten af tabellen – dog med gode muligheder i de sidste kampe i 2022, da man allerede har spillet mod de 2 tophold. Helsingør havde før kampen kun vundet 2 ud af 6 holdkampe. Morten havde valgt følgende holdopstilling: William Warming, Casper Nortoft, Kasper Møller og Christian Wieth.

William/Casper doublen kom aldrig rigtigt ind i kampen og det betød et 3-sæt nederlag, som heldigvis blev udlignet af Christian/Kasper doublen som kunne vinde deres match i 4 sæt for at bringe stillingen til 1:1 før singlerne.

William og Casper var de første 2 Virumspillere på gulvet, og William kunne sikre sig en flot 4-sæt sejr til en 2:1 Virumføring. Derimod måtte Kasper desværre acceptere et 4-sæt nederlag, hvilket bragte status quo ind i stillingen 2:2. Dette billede fortsatte med Caspers 5-sæt nederlag og Christians 5-sæt sejr, for at bringe stillingen til 3:3 efter den første runde af singlerne.

Kasper var meget tæt på at hente en føring til Virum, men desværre gik det 5. afgørende sæt tabt i sin match. Med 4-sæt sejre for William og Christian kunne Virum på dette tidspunkt alligevel sikre sig en 5:4 føring. I denne tætte holdkamp var det så ikke overraskende at Helsignør fik udlignet til 5:5 med en 3-sæt sejr over Casper. Dermed var der langt mere spænding før de sidste 4 singler end der tidligere på dagen var til danmarks VM landskamp i fodbold.

Og det skulle blive endnu mere tæt, da Christian tabte sin sidste match i 3 sæt, mens Kasper formåede at sikre sig en flot 3-sæt sejr. Dermed var stillingen 6:6 før singlerne af Casper og William. Så alt var muligt med de 2 singler tilbage – en holdsejr, et remis men også et holdnederlag. Casper kom ud i en 5-sæt match som nemt kunne have gået begge veje, desværre endte den i Helsingørs favør, men som hele holdkampen, fik holdet udlignet som lige var kommet bagud, og dette skete også for William med en vigtig 4-sæt sejr for at sikre et slutresultat på holdkampen på 7:7.

Match MVP blev William med 3 single sejre. Som der kan ses i nedenstående stilling betyder dette remis at Mortens Serie1 hold ligger sikkert på en solid plads i midten af rækken, hvilket er en flot indsats taget i betragtning af, at dette hold er debutant på dette niveau. Der skal ske rigtig meget uforudset hvis Virum5 skulle ende med at være del i enten nedryknings- eller oprykningskampen.

Serie2 (Virum6): Kaptajn Christian Streit

Christians Serie2-hold havde i onsdags en hjemmebanekamp mod et af de 2 højst-ratede hold i rækken – definitivt en topkamp som skulle afgøre hvilket af de 2 hold fortsat ville være første udfordrer til topholdet – Team Egedal. Christian måtte desværre undvære en skadet Gunni Rode, og stillede derfor op sammen med Thomas O. Larsen, Virgil Baran og for første gang i denne sæson – Emil Hasselbalch.

Emil/Christian doublen fungerede fremragende og bare 3 hurtige sæt senere havde denne nye double konstellation sikret Virum6 en 1:0 føring. Doublen Thomas/Virgil kom godt fra start og kunne også notere en 2:1 sæt-føring, men desværre gik de efterfølgende 2 sæt tabt, hvilket bragte stillingen til 1:1 efter doublerne.

Emil fortsatte det flotte spil og kunne sikre sig en flot 3-sæt sejr for en 2:1 Virumføring. Thomas var ude i en lang 5-sæt match mod deres højst-ratede spiller, men desværre som i doublen måtte Thomas acceptere et 5-sæt nederlag. Dermed var stillingen 2:2. Efterfølgende tabte Virgil sin match i 3 sæt, og holdkaptajn Christian kunne så udligne den overordnede stilling til 3:3 med sin 3-sæt sejr.

Så var det Emils tur mod deres højst-ratede spiller (næsten 200 rating point højere end Emil), og alle forventede en tæt kamp. Men Emil udspillede modstanderen på alle parameter og sikrede en overbevisende 3-sæt sejr (2.sæt med 11:0). Thomas var så ude igen i 5 sæt, men desværre som i doublen og i sin første match, blev det også her til et nederlag. Dette betød stillingen var 4:4 og det var klart på dette tidspunkt at det skulle blive en tæt afgørelse som forventet. Virgil kunne heldigvis på dette afgørende tidspunkt – uden sejre tidligere på dagen – sikre en meget vigtig 5:4 føring med en 3-sæt sejr. Dette gav holdkaptajn Christian muligheden for at trække lidt væk, og det var motivation nok til en 3-sæt sejr, hvilket betød en 6:4 føring før de sidste 4 singler.

Emil formåede med sin 3.single sejr denne aften (denne gang for første gang dog med et tabt sæt) at bringe Virum foran med 7:4, hvilket betød bare 1 af de 3 “ældre herrer” fra Virum6 skulle vinde deres sidste single for at hente den overordnede holdkamp sejr og ikke bare nøjes med et remis. Det blev ikke Virgil som kunne klare det, da Virgil tabte i 3 sæt. Så var det op til Thomas eller Christian som skulle sikre det sidste afgørende point. Kampene blev spillet samtidig, og Christian var yderst tilfreds med at høre stillingen i Thomas’ kamp, hvor Thomas cruisede til sin første sejr denne aften, men på et meget vigtigt tidspunkt. Denne 3-sæt sejr betød at Virum havde vundet kampen, og nu gik det bare for Christian om at holde sin fine individuelle statistik i live. Efter en 2:0 sæt føring, fik modstanderen udlignet til 2:2 i sæt, og så var den situation opstået hvor alle kampe var færdigspillet og kun Christian var ude i et afgørende 5.sæt – en situation Christian elsker – og det var dermed måske ikke så overraskende – at Christian også vandt dette 5.sæt for et 9:5 slutresultat.

Ang. MVP æren stod den jo mellem Emil og Christian som begge havde vundet alle kampe, men da Emil kun havde tabt 1 sæt og Christian 2 sæt, er det mig en stor glæde at kunne meddele at Emil var dagens MVP – meget fortjent – og holdkaptajnen håber på flere kampe til Emil i resten af sæsonen 🙂 Denne sejr var enorm vigtig som kan ses i stillingen, da vi fortsat forsøger at sikre en 2.plads og samtidig håber på et pointtab et eller andet sted af Team Egedal, hvilket dog ikke ser ud til at være synderligt realistisk.

Serie3 (Virum7): Kaptajn Peter Zimmermann

Peters Virum7 – stadig ubesejret efter 6 holdkampe – skulle i torsdags på udebane møde det dårligste hold i rækken som indtil videre kun havde klaret et remis og ingen sejre i deres første 6 kampe – Federiksberg. Som kæmpe favorit til denne kamp havde Peter valgt følgende spillere at spille sammen med: Inga Merkyte og Henrik Guldahl.

Til doublen havde Peter valgt Inga/Henrik kombinationen. Det skulle vise sig at blive en yderst tæt kamp, men heldigvis kunne Virumspillerne finde deres bedste spil frem i 5.sæt, hvilket var nok til en sejr og en 1:0 føring før singlerne.

Peter kom godt fra start med en flot 3-sæt sejr, som også blev fulgt op af Henrik – også med en 3-sæt sejr. Da Inga så også vinder hendes første single er stillingen allerede 4:0 i Virums favør.

Peter var så chanceløs i sin 2.single, hvilket gik tabt i bare 3 sæt, men det gjorde ikke så meget, da både Inga og Henrik efterfølgende kunne vinde deres matches klart i 3 sæt, for en 6:1 føring, og dermed var kampen allerede afgjort før de sidste 3 singler.

Inga tabte så mod samme modstander som Peter tidligere tabte imod. Da Peter også tabte sin match, betød det at resultatet ikke ville blive helt så overbevisende som man kunne have formodet. Stillingen var nemlig på dette tidspunkt 6:3. Henrik vandt naturligvis sin kamp – igen i 3 sæt.

MVP blev dermed naturligvis Henrik.

Da både Virum og København fortsætter med at hente sejre, og deres indbyrdes kamp endte uafgjort tidligere på sæsonen, er det en meget tæt affære hvem der i sidste ende løber med oprykningen. Lige nu ligger Virum foran, udelukkende på sæt i den indbyrdes kamp.