Update på fire dages Sweden Tour Ängby

Morten Hasselbalch Ukategoriseret Skriv en kommentar

I weekenden blev der spillet Sweden Tour Ängby International 2022. Et af de større stævner i Sweden Tour serien, hvor der allerede fra om torsdagen blev spillet. Virum havde tre spillere med: Emma Vendelbo, Sally Lou og Emil Hasselbalch. Men de var ikke de eneste danskere. Der var stort set danske repræsentanter i alle rækker, og der blev leveret gode danske resultater.

Emma var med i ikke mindre end fire rækker. Emma stillede op i Women’s open single, som var stævnets øverste række. Her leverede Emma en solid indsats og blev 2’er i puljen, som bestod af fire spillere. Emma fik to sejre og et nederlag i puljen, hvor nederlaget gik til den seedet Linnea Johansson, Spårvägens BTK i en tæt 4-sætter. Efter puljen – i 1/16 finalen – tabte Emma i fire sæt til Lina Svensson, Halmstad BTK. I Girls 20, som var en knock-out række, var Emma uheldig med lodtrækningen og ramte top-seedet Rebecca Tveit Muskantor, Eslövs AI BT, i første kamp. Der blev ikke givet ved døren og Emma måtte se sig slået med 3-0. Anderledes gik det i G18. Emma blev 2’er i sin pulje og vinder de to første kampe derefter. I 1/8 møder Emma en velkendt dansker, nemlig Mille Stoffregen. Mille trækker det længste strå og vinder i femte sæt. Den sidste række spiller Emma om søndagen. Det er G16, som er Emma’s alderssvarende række. Emma vinder overbevisende sin pulje og når helt frem til semifinalen, hvor hun må overgive sig til den 1. seedet. Generelt fortæller Emma om sin oplevelse til stævnet: ”Generelt har mine oplevelser til dette Ängby International været meget positive. Det er et stævne med en masse fede kampe op imod gode spillere fra bl.a. Sverige, Danmark, Finland, Israel osv. Jeg er tilfreds med min egen præstation og fedt at mærke en udvikling, og se at man kommer tættere på spillere man førhen ikke havde en chance imod”.

Sally var med allerede fra om torsdagen, hvor hun spillede holdturnering med Maja Hansen, OB. Pigerne leverede en god indsats og blev 3’er. Sally spillede også G18. I en pulje med tre spillere måtte Sally sande to nederlag. I G14 gjorde Sally i puljen rent bord med tre gange 3-0. Sally er desværre nødsaget til at trække sig efter puljen, da hun skulle videre til WTT stævne i Slovakiet.

Emil var også med fra stævnets start torsdag, hvor der blev spillet B13 holdturnering. Her spillede Emil sammen med Esbjergs Malik Severinsen. Drengene leverede en god indsats i puljen med en sejr over Letland og et nederlag til topseedet Team Linköping/Haparanda. Efter puljen og i kvartfinalen mødte drengene israelske Team Rishon LeZion. Her viste de to drenge solidt niveau og spillede sig i semifinalen mod svenske Team 1 Spårvägen, Spårvägens BTK. Ved stillingen 1-1, hvor drengene har vundet doublen, taber Emil 11-9 i femte sæt. Svenskerne tager også næste single og svenskerne er videre med en 3-1 sejr.

Emil spiller fredag Boys 13 og 14. I B13 er det knock-out og Emil taber første kamp i femte sæt til Martin Kraiko, LTK Kalev. I B14 er Emil i 4-mands pulje. Han vinder to ud af tre og går videre. Efter puljen taber Emil endnu en 5-sætter til Frank Thomas Türi, LTK Kalev. Sidste række spiller Emil søndag. Det er B12, hvor det er de jævnaldrende. Emil er 6. seedet i rækken men har nr. 5 og 10 på den svenske B12 rangliste i sin pulje. Det er svære kampe, men Emil vinder sine tre kampe i puljen. I 1/8 finalen vinder Emil en 3-0 sejr inden lodtrækningen desværre falder ud mod den 1. seedet Vidar Larson, som vinder klart 3-0 over Emil og senere turneringen.

Fire begivenhedsrige dage i Stockholm med masser at bordtennis, hygge….og ja, da også lige en selfie med den legendariske Jan-Ove Waldner:)