Morten Hasselbalch Ukategoriseret Skriv en kommentar

Skrevet af Christian Streit

Runde 4 ud af 18. Seriehold Sæson 2022/2023

Østserien (Virum3): Kaptajn Jes Harder

I onsdags bød Jes’ Østserie hold Greve velkommen i Virumhallerne til et opgør, som skulle vindes efter sidste uges nederlag. Denne gang var Virum også favorit mod et Greve-hold som havde startet sæsonen med 1 sejr og 2 nederlag. Jes have valgt følgende spillere til denne hjemmebanekamp at stille op sammen med: Theodor Rode von Essen, Frederik Vater Sørensen og Christian Wieth.

Theodor og Frederik kom flot fra start i deres double og efter 4 sæt, havde de 2 youngsters sikret en Virum føring på 1:0. Jes og Christian var ude i en tæt 5-sæt match, som desværre blev tabt helt til sidst i et spændende 5.sæt. Dermed var stillingen 1:1 efter doublerne og Greve havde med denne tætte sejr sikret sig lidt momentum.

Dette momentum var svært at bryde for både Theodor og Frederik, som begge desværre tabte deres første singler – begge i 4 sæt. Dermed var Greve kommet foran med 1:3. Håbet var nu på en indtil-videre ubesejret Jes i denne sæson, men lidt overraskende blev denne tabt i 4 sæt, og dermed var Greves føring skruet op til 1:4. Christians match gik ud i 5.sæt, og alle var klar over at man ikke måtte komme bagud 1:5 på nuværende tidspunkt. Derfor var Christians 5-sæt sejr så vigtig – ikke kun for at reducere afstanden til 2:4, men næsten endnu vigtigere for at svinge momentum over til Virum,

Theodor kom stærkt tilbage efter tabet i sin første single, og vandt denne i 4 sæt, for at reducere afstanden yderligere – 3:4. Desværre tabte Frederik efterfølgende i 3 sæt, hvilket medførte stillingen 3:5 – og nu blev det vildt….Både Jes og Christian var ude i 5 sæt – disse skulle blive meget afgørende for hele holdkampen. Med flot spil – når alt var på spil – sikrede begge Virumspillere 5-sæt sejre, hvilket gav en stilling på 5:5 med 4 singler tilbage.

Men ikke nok med det, de næste 2 matches gik igen helt til 5. sæt – denne gang Theodor og Jes – og endnu engang med udfald til Virums favør…dermed var der pludselig en 7:5 føring på scoreboardet. Da Frederik så efterfølgende sikrer sig en 4-sæt sejr, var det afgørende 8-point i hus. Så havde det kun kosmetisk betydning at Christian tabte sidste kamp i 3 sæt. Slutstillingen efter en vild kamp var dermed en 8:6 sejr. MVP blev Theodor med 2 single sejre og 1 double sejr. Stillingen efter 4 kampe i denne række ser således ud:

Serie1 (Virum5): Kaptajn Morten Hasselbalch

I tirsdags var der topopgør på programmet i Brønshøj, hvor Mortens Serie1 hold skulle forsøge at fastholde deres ubesejrede sæson. Modstanderen fra Brønshøj havde startet sæsonen – endnu bedre end Virum – med det maksimale antal point af 6 efter 3 kampe. Til denne vigtige kamp havde Morten valgt følgende spillere: Casper Nortoft, William Frank Warming, Christian Wieth og Kevin Zhou.

Det var senest efter doublerne at Virum godt var klar over at dette vil blive en meget svær aften for Mortens Serie1 hold. Både doublen Casper/William og Christian/Kevin tabte uden at vinde et eneste sæt. Dermed var hjemmeholdet fra Brønshøj allerede kommet foran 2:0 før Virum rigtigt var kommet ind i kampen.

I første runde af singlerne blev William og Kevin sendt ud først. Begge var nu kommet bedre ind i kampene, men det blev desværre for begge til 4-sæt nederlag, hvilket gjorde udgangspunktet markant mere kritisk ved at være bagud 4:0 på dette tidspunkt. Men Virums Serie1 hold har jo tidligere i sæsonen været i stand til at gennemføre store comebacks, og med en 4-sæt sejr til Christian, efterfulgt af en 5-sæt sejr af Casper, var Virum startet endnu et comeback. Stillingen var på dette tidspunkt 4:2 til Brønshøj.

I 2. runde af singlerne var Kevin chanceløs i et 3-sæt nederlag. Heldigvis kunne William vinde den efterfølgende kamp i 5 sæt, for at bringe stillingen til 5:3. Et 3-sæt nederlag til Casper tog stillingen til 6:3. Christian var ude i en vild 5-sæt match, men desværre var marginalerne ikke med Christian i dette 5. sæt, hvilket gjorde stillingen til 7:3 med kun 4 singler tilbage.

Desværre udnyttede Brønshøj dette momentum og sikrede sig i den sidste runde hurtigt 3 sejre – alle i 3 sæt mod Casper, Christian og Kevin. Stillingen var dermed 10:3 til Brønshøj og så kunne William med sin 4-sæt sejr afsluttte holdkampen. Sejren betød for William at han blev MVP for Virum med 2 single sejre. Brønshøj havde dermed besejret Virum med 10:4 – en mavepuster for oprykningsdrømmene, men der er stadig lang vej og Mortens hold vil forsøge alt at “bounce back” næste uge med endnu en svær kamp mod et andet tophold – Frederiksværk. Stillingen efter 4 runder ser således ud:

Serie2 (Virum6): Kaptajn Christian Streit

I torsdags skulle Christians Serie2 hold til Lyngby og spille mod DTU, som indtil videre havde tabt alle 3 kampe. Efter nederlaget sidste uge mod rækkens stærkeste hold, var det denne gang kampen mod bundholdet som skulle fokuseres på. Til denne kamp havde holdkaptajn Christian valgt at team-up sammen med Thomas O Larsen, Erik Ambjørn samt Serie2-debutant Tamim Mahmoud.

Doublerne skulle sætte tonen for hele aftenen, og det var uden det store besvær at både Thomas/Christian og Erik/Tamim doublerne kunne trække 3-sæt sejre i land, og dermed allerede hente en 2:0 føring efter doublerne.

Tamim sikrede sig i sin første Serie2 kamp en 4-sæt sejr, som blev fulgt op af een af de tætteste kampe på den aften – nemlig Eriks 5-sæt sejr mod deres stærkeste spiller. Alligevel var Virums føring på dette tidspunkt 4:0. Christian og Thomas lod modstanderne ingen chance og hentede nemme 3-sæt sejre, hvilket skruede stillingen op til 6:0.

Erik vandt sin 2.single sikkert i 3 sæt, og så kom Tamim ud mod deres bedste spiller, og Tamim måtte ud i 5 sæt – præcis som Erik – men også her med en sejr i sidste ende. Stillingen var dermed 6:0. Thomas vandt sin 2. kamp – dog med et tabt sæt for første gang i aften. Christians 3-sæt sejr, bragte stillingen op på 8:0.

Thomas vandt så igen – denne gang i 3 sæt. Så skulle Erik ud i 5 sæt igen, men holdt hovedet koldt og kunne sikre sejren på de sidste dueller. De sidste 2 kampe blev så til 4-sæt sejre til både Christian og Tamim – slutresultatet var dermed en 14:0 sejr på udebane – dog mod det svageste hold i rækken.

Det jo svært at finde 1 MVP ved en 14:0 sejr, men lad os prøve alligevel. Erik og Tamim tabte begge 4 sæt totalt, Thomas og Christian begge 1. Så må vi se på hvordan Thomas og Christian vandt deres sæt. Thomas tabte 61 dueller og Christian 57. Dermed blev Christian MVP med 4 bolde forskel.

Rækkens stilling efter 4 kampe ser dermed således ud – alt tyder på en tæt kamp om den 2.plads som giver adgang til playoffs om oprykning til Serie1:

Serie3 (Virum7): Kaptajn Peter Zimmermann

I onsdags skulle Peters Serie3 hold møde Furesø på hjemmebane. Efter Peters hold havde vundet de første 3 kampe, var Virum naturligvis igen favorit i denne kamp mod et Furesø hold, som havde startet sæsonen med 1 sejr og 2 remis. Til denne kamp havde Peter – udover ham selv – valgt følgende 2 spillere: Henrik Guldahl og Jakob Buus Petersen.

Doublen blev spillet af Peter og Jakob. Den gik hele vejen til 5.sæt, hvor marginalerne desværre ikke var med Virumspillerne. Den tabte double betød at Virum var kommet bagud med 0:1 (mener for første gang i denne sæson).

Med Henriks klare sejr i 3 sæt, var stillingen hurtigt udlignet til 1:1. Peter tabte efterfølgende sin match i 3 sæt, men Jakob vandt derimod sin match – også i 3 sæt. Dermed var stillingen 2:2 efter første runde af singlerne.

Henrik vandt igen uden problemer i 3 sæt og med Peters stærke comeback (3-sæt sejr) efter at have tabt doublen og den første single, havde Virum nu en føring på 4:2.   Den sidste single i denne runde blev til et 3-sæt nederlag til Jakob, hvilket bragte lidt spænding ind i kampen, da stillingen nu var 4:3 til Virum med 3 singler tilbage.

Peter taber så sin single i 4 sæt – og så var stillingen 4:4 med 2 singler tilbage. Jakob kunne så vinde sin single i 3 sæt for at hente føringen tilbage – 5:4. Heldigvis for Virum var det sæsonubesejret Henrik i sidste kamp, og det blev naturligvis igen til en sikker 3-sæt sejr til Henrik. Dermed havde Peters Virum7 hold igen vundet en holdkamp og er nu startet med 4 sejre i de 4 første kampe. MVP var Henrik som vandt alle 3 singler uden at tabe et eneste sæt.

Stillingen ser hermed således ud – og man må som minimum erkende at Virum kommer til at være med i top 2 i hele sæsonen med store muligheder for oprykning. Det bliver nok de 2 dueller mod København som kommer til at afgøre det hele.

Alt ovenstående betyder stadig at alle hold er med i kampen om oprykning. Serie3 holdet med klart de bedste odds, men især for Østserie og Serie2 holdene var ugens sejre enorm vigtige efter nederlag i sidste uge. Serie1 holdet måtte indkassere deres første nederlag, men der er en chance for at bounce back i næste uge – selvom modstanderen er endnu et hold helt fra toppen af rækken.