Seriehold Sæson 2022/2023

Skrevet af Christian Streit

Runde 3 ud af 18

Østserien (Virum3): Kaptajn Jes Harder

I onsdags skulle Jes’ topplacerede Østseriehold (efter 2 sejre i de første 2 kampe) en tur til Hillerød, hvor et ubesejrede Hillerød ventede, som må forventes at spille med om 1.pladsen i hele sæsonen. Hillerød havde formået at sikre sig en sejr og en remis i de første 2 kampe. Derfor kunne man sagtens anse dette som et af topopgørene i denne række. Jes havde derfor valgt følgende spillere til denne vigtige kamp: De 2 unge: Frederik Vater Sørensen og Theodor Rode von Essen, og de 2 rutinerede: Niels Ramberg og Kaptajn Jes Arder.

De 2 unge (Theodor og Frederik) spillede en meget lige kamp som skulle gå hele vejen til 5.sæt. Desværre gik dette 5.sæt tabt, og dermed måtte Virum allerede fra start overgive føringen til Hillerød. Jes og Niels kom desværre aldrig rigtigt ind i deres kamp som blev til et 3-sæt nederlag. Dermed var stillingen efter doublerne desværre 2:0 til Hillerød.

Derfor var det vigtigt at komme godt fra start i singlerne, og både Theodors og Niels’ matches gik til 5.sæt, hvilket betød der var en realistisk chance at gå fra 2:0 bagud til 2:2. Desværre skulle mareridt-versionen af disse 5.sæt blive realitet. Begge gik tabt, og dermed var en lige match pludselig transformeret til en 4:0 match i Hillerøds favør. Da Frederik også tabte i 4 sæt efterfølgende, var stillingen der skruet op til 5:0. Kaptajn Jes var nu opfordret til at sætte et comeback igang, og med flot spil kunne Jes også sikre sig en 3-sæt sejr, hvilket bragte stillingen til 5:1 efter den første runde af singlerne.

Planen var at comeback momentum skulle fortsætte, og Niels spillede en rigtig god kamp som igen gik til 5 sæt. Desværre kom der lige en lille pause i Virums momentum der, da denne desværre gik tabt. Dermed var stillingen 1:6. Samtidig spillede Theodor også en 5-sætter, og heldigvis for første gang denne aften, endte en 5-sætter med en Virumsejr. Stillingen var dermed 6:2. Da Jes så fulgte op med endnu en 3-sæt sejr, og Frederik så vandt i 4 sæt, var stillingen pludselig 6:4 og Virum var igen kommet med i kampen efter denne 2.runde af singlerne.

Jes fuldendte sine singler med sin 3.sejr ud af 3 kampe i en spændende 5-sæt match. Dette bragte stillingen til 6:5 med kun 3 kampe tilbage. Alt var muligt nu og spændingen kunne mærkes helt fra Hillerød til Virum Arena 🙂 De efterfølgende 2 kampe endte begge i 5.sæt igen, så der var igen en mulighed for at komme foran og lukke holdkampen. Desværre gik begge 5-sæt matches for Niels og Frederik tabt og dermed var stillingen desværre 8:5. Den sidste single havde så ikke den store betydning mere, da hele spændingen der var udløst. Theodor tabte denne kamp i 3 sæt, hvilket betød Hillerød havde vundet denne kamp med 9:5 – en kamp Virum nok vil være irriteret over længe, da der var rigelig chancer i denne kamp at hente et 7:7 og endda en sejr.

Virums MVP var holdkaptajn Jes med 3 single sejre. Stillingen i rækken er dermed efter 3.spillerunde:

Serie1 (Virum5): Kaptajn Morten Hasselbalch

I tirsdags bød Morten Hasselbalchs Serie1 hold Furesø velkommen til et opgør på Virums hjemmebane. Efter en sejr og en remis i de første to kampe for Mortens hold, var dette en ret vejvisende kamp. Virum var også topfavorit, da Furesø indtil videre lå på sidstepladsen uden et eneste point og med en kampscore på 3:25. Morten havde valgt følgende spillere i et forsøg på at hente en sejr som ville fastsætte Virumholdet i førergruppen i denne række: Casper Nortoft, Kevin Zhou, Kasper Bronnee Møller og William Frank Warming.

Virum havde sat doublen Kevin/William ud i første kamp og håbede dermed at sætte tonen for resten af aften. Men denne double konstellation virkede ikke og begge Virumspillere kom aldrig rigtigt ind i denne kamp som gik tabt i 3 hurtige sæt. Kasper/Casper doublen spillede en mere lige kamp, men marginalerne var ikke med Virum doublen, og også her måtte Virum acceptere et nederlag, dog med 1:3 i sæt. Dermed var topfavoritten Virum pludselig bagud 0:2 efter doublerne, og comeback instinket fra sidste kamp var endnu engang nødvendigt at finde frem.

I første runde af singlerne skulle det dog starte helt anderledes. Casper var kommet ud i en spændende 5-sæt match og havde også en del matchbolde i 5.sæt, men Furesø-spilleren formåede at hente sejren helt til sidst. Dermed var Virum bagud 0:3 og bekymringerne voksede i hallen…Heldigvis var det nu tid til at svinge momentum lidt over på Virumsiden, da Kevin og Kasper begge vandt yderst tætte 5-sæt matches efterfølgende. Og med Williams 4-sæt sejr, var der kommet balance i stillingen igen efter første runde af singlerne: 3:3.

Favoritrollen skulle så først vise sig i den 2. runde af singlerne, hvor alle 4 Virumspillere dominerede deres kampe og alle 4 kunne hente 4-sæt sejre i land. Dermed var stillingen nu skruet op til 7:3 efter 2. runde af singlerne og nu manglede kun 1 sejr ud af de 4 sidste kampe for holdsejren.

Kasper tabte desværre i 3 sæt, hvilket bragte Furesø en smule tilbage. Føringen for Virum var nu på 7:4, og Casper var ude i 5 sæt igen. Denne gang formåede Casper at lukke kampen i 5.sæt, og denne sejr gav Virum det afgørende 8.point. Stillingen var dermed 8:4. De sidste 2 kampe blev også til Virumsejre – Kevin i 4 sæt, William i 3 sæt.

Dermed var slutstillingen en 10:4 sejr. Endnu et stærkt comeback efter at have været bagud 0:3 tidligere på aftenen. Match MVP var William med 3 single sejre (Kevin havde også 3 single sejre men tabte flere sæt)  Som der kan ses I stillingen er Virum nu tydeligt med i spidsen af rækken og kommer sikkert til at spille med om pladserne, som giver adgang til Østserien næste sæson:

Serie2 (Virum6): Kaptajn Christian Streit

I onsdags havde Christians Serie2 hold den ultimative topkamp i Virumhallerne. Begge hold som skulle mødes i Virum havde startet turneringen med 2 storsejre, og baseret på Christians detaljerede modstanderanalyse, er der ingen tvivl at Team Egedal med afstand er det stærkeste hold i denne række og kæmpe favorit på 1.pladsen i denne sæson. Christian havde valgt holdopstillingen med Gunni Rode, Erik Ambjørn, Virgil Baran og naturligvis kaptajnen selv.

Doublerne var yderst tætte og begge matches gik hele vejen til 5.sæt og i begge kampe var det de sidste dueller som afgjorde kampene. Hvorimod Virgil/Christian kunne hente en sejr, blev det desværre til et nederlag til Erik/Gunni. Dermed var stillingen 1:1 efter doublerne.

I den første runde af singlerne, kunne Virgil desværre kun vinde 1 sæt og dette betød Team Egedal førte 1:2. Erik var chanceløs mod deres stærkeste spiller og dette betød efter 3 sæt, at stillingen var 1:3. Gunni og Christian dominerede deres kampe og kunne begge uden at tabe et sæt, skabe status quo i holdkampen efter første runde af singlerne: 3:3.

I 2. runde af singlerne var både Virgil og Erik chanceløs og tabte i 3 sæt, hvilket gav Team Egedal igen en 2-point føring med 5:3. Nu skulle Gunni og Christian udligne igen, og Gunni klarede det problemløst med endnu en 3-sæt sejr. Men Christian kom ud i en lang 5-sæt match som skulle blive meget afgørende for hele holdkampen. Desværre gik kampen tabt – og dette gav Team Egedal Pole-Position med en 6:4 føring efter 2 runder.

I 3. runde tabte Virgil i 3 sæt, hvilket gav Team Egedal en 7:4 føring. Gunni skulle så op mod deres stærkeste spiller som har været ubesejret indtil videre, og her måtte Gunni desværre overlade sejren til den unge Team Egedal spiller i 3 tætte sæt. Dermed havde Team Egedal sikret sig det afgørende 8.point. Erik kom så stærkt tilbage efter at have tabt de første 2 kampe uden at vinde et sæt, og med en stærk indsats i sidste kamp sikrede Erik en 4-sæt sejr mod en spillere med langt højere rating. Christian fik klaret det rebound efter den tabte match i 2.runde, men en klar 3 sæt sejr i aftens sidste kamp. Dermed var slutresultatet et nederlag på 6:8 mod et markant rating-mæssigt stærkere Team Egedal hold. Så indsatsen var absolut godkendt, men det er frustrerende alligevel at tabe kampen nu hvor der mod forventning faktisk var en god chance. Match MVP var holdkaptajn Christian med 2 vundne singler plus 1 vundet double. Dette betyder at stillingen i rækken efter 2 kampe ser således ud:

Serie3 (Virum7): Kaptajn Peter Zimmermann

Peter Zimmermanns Serie4 hold skulle en tur til et meget kendt område. Nemlig Fredensborg, hvor flere af Virumspillerne ofte kører op for at træne med Anjas tropper. Peters hold var naturligvis favorit igen efter 2 sejre i 2 kampe. Fredensborg havde startet sæsonen med 1 sejr og 1 nederlag. En Virumsejr var pligt, hvis Peters team skulle sætte sig fast i topplaceringerne allerede fra starten af sæsonen. Derfor havde Peter valgt følgende spillere til denne kamp: Inga Merkyte, Jakob B Pedersen og Henrik Guldahl.

Doublen bestod af Inga/Jakob, som med det samme kunne vise hvem den kæmpe favorit er i denne holdkamp. Virum dominerede fra start og vandt kampen nemt i 4 sæt. Dermed havde Virum allerede sikret sig den forventede føring 1:0.

I første runde af singlerne vandt både Henrik sikkert – dog i 4 sæt – samt Inga i 3 sæt for at skrue føringen op til 3:0. Jakob var desværre chanceløs i sin single og tabte i 3 sæt, hvilket betød stillingen var 3:1 i Virums favør efter den første runde af singlerne.

I 2. runde af singlerne var styrkeforholdene klar fordelt, og Henrik sikrede en hurtig 3-sæt sejr, efterfulgt af 4-sæt sejre af både Inga og Jakob. Dermed var stillingen 6:1 efter 2. runde af singlerne med kun 3 singler tilbage. Dermed var denne ulige kamp allerede afgjort.

Henrik og Jakob vandt også klart deres sidste singler – begge i bare 3 sæt. At Inga så tabte i 4 sæt mod den samme spiller som Jakob tidligere tabte imod havde kun betydning for størrelsen af Virumsejren. Denne endte dermed på en meget sikker 8:2 sejr. Match MVP var Henrik med 3 vundne singler.

Stillingen efter 3 runder ser således ud:

Samlet set gik den så ikke længere med alle Virumhold uden nederlag. Serie3 holdet er hermed startet med 3 sejre i de første 3 kampe og må anses som kæmpefavorit at vinde rækken. Serie1 holdet er startet med 2 sejre og 1 uafgjort, og må anses som en stærk konkurrent på oprykningspladserne. Både Østserie og Serie2 holdet er startet med 2 sejre og 1 nederlag, og begge vil også spille med i toppen (selvom begge tabte lidt uheldigt mod rækkernes tophold i denne uge). Så alt i alt, ser det lovende ud for alle 4 seriehold i denne sæson, som nok alle har en mere eller mindre realistisk chance for oprykning.