WTT Youth Contender Helsingborg 2022

Morten Hasselbalch Ukategoriseret Skriv en kommentar

Som nævnt i et tidligere opslag havde Virum fire ungdomsspillere med til årets første WTT Youth Contender stævne i Helsingborg i uge 32. WTT Youth Contender er den helt øverste hylde for ungdom i verden, hvor de bedste ungdomsspillere kæmper. Derfor var det både spændte og motiverede spillere der indtog en flot og professionel opsat hal i Helsingborg.

Fra Virum deltog Emma Vendelbo i U17 og U19, Sally Lou i U13 og U15, Theodor Rode i U15 og U17, Emil Hasselbalch i U13 og U15. Hvor både Emma og Sally har deltaget i WTT turneringer før, var det debut for Theodor og Emil.

Der mødte spillerne rigtig svære kampe. Ikke mindst mødet med de asiatiske spillere var en udfordring. Spillestilen ofte lidt anderledes, sikkerheden enorm, og så virkede de meget stærke på serve-retur spillet. Dette fik Emil at se i sin allerførste kamp i U13 mod en japansk spiller. Emil var klar på ’at spille’, men det var som om kampen aldrig kom i gang. Duellerne var meget korte, da den i stor udstrækning blev vundet på et meget stærkt serve-retur spil fra japaneren. Anderledes blev det for Emil, da han i U13-rækkens pulje også skulle møde to svenskere: Adam Wallin og Simon Karlsson. Selvom Adam vandt 3-0 over Emil, var der mange dueller og flot spil. Emil fortsatte takten i kampen mod Simon Karlsson, som han slog 3-0. Én sejr og to nederlag var imidlertid ikke nok det at gå videre fra puljen. Men meget var lært.

Samtidig spillede Theodor U17. En svær række for den 15-årige Theodor. Han var i en fire-personers pulje. Hvor Theodor havde det svært mod henholdsvis Lee Jungmok, Sydkorea, og svenske Dennis Larsson, spillede Theodor en tættere kamp mod italienske Giacomo Izzo, som Theodor på en god dag godt kunne have taget et eller flere sæt fra. I U15 dagen efter spillede Theodor mod spillere fra Finland, Tyskland og Indien. Theodor tabte sine kampe 3-0, men leverede sin klart bedste kamp mod indiske Priyanuj Bhattavharyya.

Hos pigerne var Sally og Emma i aktion. Sally har efterhånden deltaget i en del internationale turneringer og kender formatet og hvad der venter. I rækken U13 var Sally i pulje med Rianna Bootha, Indien, og Aoba Takahashi, Japan, samt svenske Tilda Edvarsson. Hvor de to spillere fra Indien og Japan var en for stor mundfuld for Sally, vandt hun sikkert 3-0 over svenskeren. Med to nederlag gik Sally ikke videre fra puljen. Anderledes var det i U15, hvor spillerne nu ellers var ældre. Her var Sally i en tre-personers pulje. Sally tabte sin første kamp til en spiller fra Japan, men viste stor styrke i kampen mod svenske Clara Ellerman, som hun besejrer med cifrene 8-11, 12-10, 11-7, 7-11, 11-8. Dermed gik Sally videre og spillede 1/16 finale, hvor hun igen mødte og tabte 3-0 til japanske Aoba Takahashi.

Emma mødte i U17 og U19 stærke modstandere fra Kasakhstan, Indien og Japan. Begge rækker var tre-personers puljer. Det blev således til i alt fire kampe og fire nederlag i de to rækker. Emma tog et enkelt sæt mod Angelina Romanovskaya, Kasakhstan, og havde flere sæt, der med vind i ryggen, kunne have givet flere sæt.