8 medaljer og gode oplevelser til Ungdoms DM

Morten Hasselbalch Ukategoriseret Skriv en kommentar

I weekenden den 4.-5.maj lagde OB endnu en gang hal til årets Ungdoms Danmarksmesterskaber. Ikke mindre end 14 Virumspillere havde kvalificeret sig. Spillerne var Emma Vendelbo, Sally Lou, Sofus Andreasen, Frederik Vater, Theodor Rode, Kevin Zhou, Emil Hasselbalch, Felix Stahl Eriksen, Oscar Alsted, Seier Søndergaard, Linus Lind Thomsen, Silas Herzog, Frederik Kristensen, Simon Torpe. Nogen stillede op med medaljehåb, for andre var det første gang og det at få nogle DM-kampe, der var det væsentlige. Uanset ambition var alle godt hjulpet af Virum-coachene Christopher Norman og Frederik Vater Sørensen

I Drengesingle stillede Virum med hele otte spillere. For Linus, Simon, Silas og Frederik var det UDM-debut. Disse var med i de indledende puljer. Silas kæmpede godt og havde en god 5-sætter mod Anton Dilling Michael, Roskilde Bordtennis, som desværre gik til Anton. Frederik fik en enkelt sejr over Charlie Westergaard Frisk, Københavns BTK, hvilket må siges at være en rigtig god sejr. Men da der kun gik én videre fra hver pulje, var én sejr ikke nok.

Coach Christopher Norman var godt beskæftiget med de mange Virum-spillere til UDM.

Felix Stahl Eriksen og Oscar Alsted spillede også puljer. Felix tabte desværre sin første single til Elias Skajem, BTK 61, så selvom Felix ellers efterfølgende rettede op med en flot sejr over Emil Tang, Amager, var det ikke nok til at gå videre. Sikkert videre gik imidlertid Oscar Alsted. To sejre og han var klar til cup-spillet. Således havde Virum to med i cupspillet. Oscar Alsted og direkte seedet Emil Hasselbalch. Oscar møder i 1/8 finalen Villads Rosenberg Bergholt, Hvidovre. En gyser af en kamp. Oscar fører 9-6 i 7. og afgørende sæt, men må se sig slået. En ærgerlig Oscar – naturligvis – men det skal siges at Oscar leverede på øverste hylde. Emil Hasselbalch vinder sin 1/8 finale 4-0 over Frederik Kjeldgård, Hørning. I kvartfinalen møder Emil Frederiksberg BTK’s Jonathan Blom. Jonathan var tydeligvis opsat. Emil vinder første sæt, taber de to næste, for derefter flot at vinde de tre næste 11-6, 11-5, 11-5. Emil var hermed medaljesikret. I semifinalen møder Emil landsholdskammeraten Gustav Højslet, Ribe.

Bordene er få og med meget plads omkring sig når vi når frem til de afgørende kampe. Emil Hasselbalch gør her klar til seminale mod Gustav Højslet, Ribe, og taget imod de sidste råd fra coach Christopher Norman.

Emil taber de to første sæt, kommer godt igen og vinder de næste tre. Taber 6. sæt og drengene skal i 7. sæt. Her fører Emil igennem det meste af sættet og lukker en velspillende kamp 11-7. Emil møder en meget velspillende Malik Severinsen i finalen. Emil taber de første to sæt, er meget tæt på det tredje sæt (10-12) og taber også 4. sæt. En flot sølvmedalje til Emil.

I Herre Junior single var Theodor Rode, Kevin Zhou og Sofus Andreasen. Kevin Zhou taber sine to kampe. Theodor Rode er på det seneste blevet bedre til at omstille sit spil ift. hvem modstanderen er. Theodor vinder sin pulje med to gode 3-0 sejre over Simon Pedersen, Næstved og Magnus Lophaven, Hillerød. Efter puljen møder Theodor Oscar Devantier Kallestrup, Brønshøj Bordtennis. Det bliver en vanvittig 7-sætter, som Theodor vinder 12-10. I 1/8 finalen møder Theodor Lasse Fly, Viby. Og søreme om ikke Theodor var i en 7-sætter igen. Rigtig flot kamp, som denne gang desværre endte med sejr til modstanderen 12-10. 

Theodor Rode (th.) havde et godt DM, hvor han tydeligt viste at hans niveau er blevet hevet det seneste halve år.

Sofus var seedet ind i hovedturneringen og vinder første kamp uden problemer mod Kvik Næstveds Mark Christensen 4-0. I kvartfinalen mod Sofus OB’s Simon Vonebjerg. EN velspillende kamp, hvor Sofus imidlertid må erkende at Simon spillede godt og et tak bedre. Det blev 4-1 til Simon.

Sofus deltog i år kun i Herre Junior Single. Det blev til to kampe. Her mod en velspillende Simon Vonebjerg fra OB.

I U21 single var Theodor Rode, Kevin Zhou og Frederik Vater Sørensen med. Cup-spil fra start. Kevin finder en god sejr over Nikolaj Dyg, Kvik Næstved 4-2, men lider efterfølgende et nederlag til Andreas Andersen, B 75 på 4-1. Theodor vinder en klar sejr 4-0 sejr over Markus Jakobsen, Amager i første runde, men rammer 1. seedet Dominykas Samuolis, Roskilde Bordtennis og taber 4-0. Måske et af stævnets bedste sejre leverer Virums spillede coach Frederik Vater Sørensen i sin første kamp i U21. Frederik vinder en meget lang 7-sætter 11-9 mod OB’s Nick Tran. En vanvittig flot sejr af Frederik. Herefter møder Frederik Erik Høier. Frederik tordner videre og vinder første sæt, men herfra går den ikke længere og Erik vinder 4-1. 

Her coaches Kevin af Christopher Norman, som sammen med Frederik Vater Sørensen, var Virums to tilstedeværende og meget aktive coaches.

På kvindesiden havde Virum Sally Lou og Emma Vendelbo med. I pigesingle var Sally tilmeldt, men et biluheld på vej til Odense, forstyrrede trafikken i en del timer, så Sally nåede desværre ikke frem til starten. Emma var derimod klar til start i både Dame Junior og U21. I Dame Junior single var Emma seedet og direkte i cup. Her møder hun i første kamp Laura Bruun Harder, Allerød Bordtennisklub. Emma vinder første sæt tæt 15-13, men sikre sig en solid 4-0 sejr. I anden kamp og semifinale møder Emma Mille Lyngsø Stoffregen, Silkeborg BTK. Det var forudset til at blive en tæt og svær kamp. Emma kommer bagud 2-1, men vinder derefter tre sæt i træk og dermed flot 4-2. I finalen møder hun Maja Helene Hansen, OB Bordtennis. En god kamp, som desværre ender 4-2 til Maja. TILLYKKE med bronze! I U21 single vinder Emma de to første singler sikkert. Over Laura Harder og Marlene Dyhr, inden hun i semifinalen rammer Maja fra OB. I denne kamp er Emma ikke helt med og Maja vinder 4-0. TILLYKKE med bronze!

Emma møder Maja Hansen, OB to gange i turneringen.

Doubler: I drenge/pige mix var Emil og Sally seedet til finalen og sad over i første runde. Parret kommer godt fra start med sikker sejr i deres første kamp. I anden kamp og semifinale møder de et stærkt par Marcus Jensen, Hillerød/Stella Rosenmeier, Amager, som begge spiller på ungdomslandsholdet. Det bliver en meget tæt kamp, som Virum-parret vinder 11-9 i femte sæt. I finalen møder Emil/Sally Esbjergs Malik Severinsen, som er parret op med Chelinda Voong, Brøndby. Virum-parret finder imidlertid aldrig rigtig spillet, så det bliver til et 3-0 nederlag. TILLYKKE med sølv. I Junior mix double spillede Emma sammen med stærke Oliver Berntsen. Parret spillede et rigtig højt niveau turneringen igennem. De gav ikke et sæt væk! TILLYKKE med guldet!

I Drenge Double spillede Emil Hasselbalch, Virum, sammen med Malik Severinsen, Esbjerg. Parret har spillet samme i årevis og leverer ofte gode resultater. Frem til finalen var de da også urørlige. Og med en start på 2-0 i løbet af ganske kort tid, så det da også ud til at fortsætte. Med modstanderne Jonathan Blom/Simon Ørding fandt en modstandsdygtig opskrift og tvang Emil/Malik ud i en spændende 5-sætter. Virum/Esbjerg-parret satte imidlertid et punktum med 11-9 og en 1. plads. TILLYKKE med guldet.

Emil/Malik vinder UDM for andet år i træk. Sidste år vandt de i yngre drenge, i år i drenge, som første års drenge spillere, deres anden DM-titel. Her godt hjulet af ikke mindre end to coaches: Line (Esbjerg) og Christopher (Virum)

Emil/Malik øverst på podiet i Drenge Double

I Herre Junior Double spillede Theodore Rode, Virum, sammen med Noah Ibrahim, Brønshøj. De vandt første kamp 3-1 over Valdemar Buchwald/Aslan Milberg, hvorefter 2. seedet Oliver Berntsen/David Heinig satte en stopper.  I Dame Junior double var Emma Vendelbo (Virum)/Maja Hansen (OB) favoritter. Parret gik hele vejen til finalen, hvor de mødte Fiona Overgaard/Nikoline Kure, Amager BTK. Det blev en 4-sætter som Virum/OB parret vandt. TILLYKKE med guldet!

Det er hverken første eller sidste gang vi ser Emma/Maja på podiet.