Juniorliga-holdet kvalificerede sig i dag til slutspillet

Morten Hasselbalch Ukategoriseret Skriv en kommentar

Sidste dag i JL 2022/2023 blev afholdt som fællessamling i Roskilde Søndag 30.04.2023, hvor alle hold var til kamp – nogle hold manglede to holdkampe inden det endelige resultat for ligaen kunne findes, andre – som Virum – kun én. Og for Virums tilfælde var det mod ligaens nummer 1 indtil nu, Gladsaxe, hvor Virum måske lidt overraskende lå nummer 2 (dog med 1 kamp mindre). Så, der var lagt an til en spændende kamp, men trods alt med Gladsaxe som klare favoritter.

Da Virum spillede JL sidste gang var Anton Dong med på et sent afbud, og det gjorde han så godt, at han var med igen i dag. De andre spillere var Emma og Theo, og den sidste plads gik lige akkurat til Kevin, da han kender Gladsaxespillerne særdeles godt, både fra stævner og træninger i Brøndby. Det var således William og Kasper der sad over denne gang, men de har tidligere begge vist at de bestemt også hører til på Virums JL hold.

Som altid blev der startet med de to doubles – Virum stillede op med Anton + Kevin og Emma + Theo, mod henholdsvis Erik + Adam og Oscar + Janus. Indtil nu havde doublen Emma + Theo ikke tabt en kamp i JL, men i dag blev det desværre til et knebent nederlag i 5 sæt. Og desværre tabte Anton + Kevin i 3 sæt, så Virum var hurtigt bagud 0-2. Jo, Gladsaxe levede bestemt op til favoritværdigheden.

Den første kamp stod mellem Erik og Anton, og fra start stod det klart, at Anton var virkelig godt spillende. Han tog første sæt 11-4 mod hvad der lignede en noget rystet Erik, og de to næste sæt gik også til Anton relativt sikkert, og således kom Virum på 1-2. Anton sagde selv bagefter at han ikke kunne huske nogensinde at have været så fokuseret til en kamp – og det kunne ses, både spillemæssigt og resultatmæssigt. Samtidigt spillede Janus mod Kevin, og selvom Kevin tabte 0-3, så var det en fantastisk kamp og helt utroligt tæt – 10-12, 8-11, og 9-11. Med lidt held havde Kevin vundet et eller flere sæt, og måske endda kampen. Øv. De sidste kampe i “første runde” var Oscar mod Emma og Adam mod Theo. Emma fik en dårlig start, men kæmpede sig tilbage i kampen. Den bølgede frem og tilbage, men desværre kunne Oscar til sidst efter 5 sæt trække sig sejrrigt fra kampen; Emma manglede lige de sidste marginaler. Bedre gik det for Theo, der gjorde kort proces mod Adam med en stensikker 3-0 sejr med virkelig godt spil, og således var stillingen nu 2-4 i Gladsaxes favør. 

I anden runde startede Anton igen, denne gang mod Janus som tidligere havde besejret Kevin med nød og næppe. På papiret er Erik jo Gladsaxes stærkeste spiller, men Janus er vitterligt en fantastisk spiller som er utrolig svær at slå – måske endda mere end Erik hvis alt flasker sig. Anton vandt faktisk første sæt 14-12, men desværre tog Janus de næste 3 i streg relativt komfortabelt. Samtidigt spillede Erik en kamp mod Kevin, og trods et knapt så godt første sæt, så var Kevin helt med og var meget tæt på at tage 2. sæt som han tabte 9-11 efter fantastisk spil – hvem sagde marginaler? De næste to kampe var Oscar mod Theo og Adam mod Emma – og Emma havde endda lige slået Adam ugen før. Desværre kunne Emma ikke gøre kunststykket efter denne søndag, og tabte 0-3. Med til historien hører dog, at Emma fik ondt i sin ankel, og var tydeligt præget af det herefter. Theos kamp mod Oscar blev vundet 3-1, men det var virkelig tæt med lækkert spil fra begge sider. Faktisk var Theo bagud i 8-10 i 2. sæt, men formåede alligevel med et koldt hoved at vinde sættet 12-10. Det var fedt at se, at begge spillere nød kampen og roste hinanden for gode bolde trods den indædte kamp. Så, efter “anden runde” var stillingen 3-7 i Gladsaxes favør.

“Sidste runde” startede med Anton igen-igen, denne gang mod Oscar. Og igen kunne tilskuerne se bordtennis på et højt niveau. Efter tætte sæt som 15-13 og 10-12 kunne Anton dog heldigvis trække sig sejrrigt ud af denne kamp også. Så var det Janus mod Theo, og Theo kom hurtigt foran 10-6 i første sæt med fremragende spil, men var en smule uheldig med blandt andet to netbolde imod sig og kunne desværre ikke lukket sættet, som han endte med at tabe 10-12. Det lod han sig dog ikke påvirke af, og vandt andet sæt i overlegen stil med 11-5. Men de to næste sæt blev uhyre tætte, hvor Theo kom bagud i begge sæt, kom igen og var foran mod slut, men tabte så begge alligevel på de helt små marginaler – så desværre et tæt 1-3 nederlag. Desværre betød det, at Gladsaxe havde vundet kampen, da stillingen nu var 4-8 i deres favør, og de sidste to kampe, Adam mod Kevin og Erik mod Emma, ville således kun have kosmetisk betydning. Men, der var stadigvæk kampgejst tilbage i Virum, og Kevin kæmpede bravt, men tabte igen helt tæt 1-3 med sætcifrene 8-11, 11-8, 9-11 og 9-11 – det var altså ikke mange bolde Kevin var fra (sæt) sejre denne søndag. Og trods Emmas problemer med sin fod, så kæmpede også hun heroisk, men måtte se sig slået 1-3 af Erik, igen helt tæt med cifrene 8-11, 9-11, 13-11, og 9-11. Det betød at det endelige resultat blev et nederlag på 4-10, men som beskrevet her var Virum vitterligt ikke langt fra flere sejre og et bedre resultat…

Inden søndagens samling var Virum faktisk sikker på mindst en 4. plads, og således garanteret slutspil. Og, Virum endte faktisk på en 4. plads med 13 point, med Gladsaxe som forventet 1’er med maksimumpoint (21), OB på en 2. plads med 15 point, og Brøndby på en 3. plads med 15 point. I løbet af sæsonen har Virum tabt til Brøndby og Gladsaxe, så det er forventeligt at de endte før os – men vi har også slået OB. Og kampen denne søndag viste trods cifrene, at Virum sagtens kan være med i toppen af JL, og holdet glæder sig nu til slutspillet. Det skal også nævnes, at Theo endte på en fin 5. plads på den individuelle topliste med 16 / 18 sejre, men hvor alle over ham havde spillet 3 kampe mere end ham – og det var kun Nick fra OB der har tabt færre kampe i løbet af sæsonen, nemlig kun én, hvor Theo er den eneste der kun har tabt to.