Seriehold Sæson 2022/2023

Skrevet af Christian Streit

Runde 8 ud af 18

Østserien (Virum3): Kaptajn Jes Harder

I onsdags havde Jes’ Østserie hold en hjemmebanekamp mod Jægerspris, som i de første 7 kampe kun havde formået at hente en sejr i forhold til Virum, som allerede har sikret sig 5 sejre. Derfor var Jes’ hold også favorit til denne kamp, og en sejr var også et krav hvis man fortsat ønsker at være aktivt med i kampen om oprykning. Derfor havde Jes valgt at stille op sammen med Frederik Vater Sørensen, Chrisitan Wieth og Henrik Koch. Desværre havde der været noget miskommunikation, hvilket medførte at Henrik ikke deltog i kampen, som betød at Virum3 stillede med kun 3 mand (desværre måtte Christian S denne gang ikke hoppe ind som reserve lastminute som sidste uge, da Christian allerede havde haft sine 2 kampe som reserve som er maks for efteråret ifølge reglerne). Det betød jo desværre at Virum allerede før den første bold blev spillet var bagud 0:4. Så var der naturligvis kun 1 double, og øjeblikket hvor denne var tabt af Frederik/Christian var stillingen 0:5.

Frederik forsøgte med sin 3-sæt sejr i sin første single at starte et comeback, men desværre blev dette momentum hurtigt nedlagt efter 3-sæt nederlaget i Christians kamp. Stillingen var dermed 1:6 før holdkaptajn Jes spillede sin første duel. 3-sæt sejren betød at stillingen var 2:6 efter den første runde af singlerne.

Med 3-sæt nederlag både til Frederik og Christian var stillingen desværre 2:8 før Jes kom på banen igen. Dermed var holdkampen desværre allerede tabt. Jes fortsatte sin fejlfrie aften med endnu en 3-sæt sejr.

De sidste 3 singler havde så desværre ikke den store betydning længere, og slutresultatet blev et nederlag på 5:9 eftersom Frederik tabte sin sidste single i 4 sæt, Christian vandt sin match i 5 sæt og Jes fortsatte sin aften uden at tabe et eneste sæt.

Dermed gik MVP-æren til Jes, som havde vundet alle sine 3 kampe uden at tabe et sæt. Holdkaptajnen var dog stadig langt fra lykkelig, da dette nederlag naturligvis kunne have været forhindret. Som der kan ses på stillingen efter 8 runder, mangler de 2 point fra ovenstående kamp for virkelig at lægge pres på de 2 tophold som lige nu ligger på oprykningspladserne.

Serie1 (Virum5): Kaptajn Morten Hasselbalch

I tirsdags havde Mortens Serie1 hold en vigtig opgave at løse på hjemmebane mod DTU. Virum var placeret på en solid 5.plads før kampen mod DTU som før kampen var at finde på plads 8. Som favorit til kampen havde Morten Hasselbalch valgt at stille op selv sammen med William Warming, Casper Nortoft og Emil Hasselbalch.

Hasselbalch Snr. og Jr. spillede sammen en double som blev vundet uden problemer i 3 hurtige sæt for at sikre en 1:0 føring. Casper/William doublen var konfronteret med den stærkere double kombination fra DTU og det blev også til et klart 3-sæt nederlag for Virum, hvilket medførte en stilling på 1:1 efter doublerne.

William, Emil og Morten kom flyvende ud til deres første singler, og alle 3 kunne uden det store besvær sikre sig 3-sæt sejre, for at hente en komfortabel 4:1 føring. Her er det værd at notere at William vandt over Nicolaj Wind (2184 rating). Casper var ude i et spændende 5-sæt opgør, som desværre i sidste ende faldt ud i DTU’s favør for at afslutte runde 1 af singlerne med en 4:2 Virumføring.

I den 2. runde  af singlerne var det denne gang William, Morten og Casper som cruisede til sikre 3-sæt sejre for at skrue føringen op til hele 7:2. Emil var Virumspilleren i denne runde som havde en udfordrende kamp mod Nicolaj Wind. På trods af en stor fight og foran 1-0 i sæt, blev Emil nødt til at acceptere et 4-sæt nederlag – dermed var stillingen 7:3 før de sidste 4 singler.

William efterlod ingen tvivl om det afgørende 8.point kunne hentes i denne sidste runde af singlerne med en sikker 3-sæt sejr. Morten og Emil fulgte op med 3-sæt sejre for en 10:3 føring. Den sidste kamp denne aften blev så desværre for Casper til et 3-sæt nederlag hvilket dog ikke længere havde nogen overordnet betydning.

I denne overbevisende 10:4 sejr over DTU var det holdkaptajn Morten som løb med MVP-æren med at vinde alle kampe uden et eneste sættab. Stillingen efter 8 runder ser således ud, hvor Virum nok vil kæmpe om pladserne 3-6 resten af sæsonen. Dertil er det glædeligt at kunne annoncere comeback til to gode ungdomsspillere William Rasmussen og Lucas Xiao. Disse vil være på spillerlisten på serie 1 efter nytår.

Serie2 (Virum6): Kaptajn Christian Streit

I tirsdags skulle Christians Serie2 hold en tur til Kildeskoven, og prøve at yderligere udbygge føringen ned til 3. pladsen og samtidig holde presset på Team Egedal på første pladsen. Kildeskoven ligger længere nede i stillingen, men har i de sidste kampe hentet gode resultater med stor udskiftning på holdet. Derfor var det ikke helt klart hvilke spillere Virum ville møde. Christian havde valgt at stille op sammen med Gunni Rode, Thomas O. Larsen og Erik Ambjørn (billedet).

Doublerne satte tonen for hele aften, da man allerede i disse 3-sæt sejre for Erik/Gunni og Thomas/Christian kunne se at der var niveauforskel. Virum var dermed kommet foran 2:0 på udebane.

Thomas var slet ikke blevet rigtigt klar endnu og skulle så med det samme ud mod deres stærkeste spiller, hvilket førte lidt overraskende til et 4-sæt nederlag. Virums føring var dermed reduceret til 2:1. Men med sikre 3-sæt sejre til Gunni, Erik og Christian var stillingen hurtigt 5:1, og der var ingen tvivl på dette tidspunkt hvem der skulle vinde denne holdkamp.

I 2. runde blev det nemlig til 4 Virumsejre – kun Erik måtte ud i 4 sæt, de andre 3 klarede opgaven i 3 sæt. Dermed var holdkampen vundet, da stillingen før de sidste 4 singler var 9:1. I de sidste 4 singler var der kun MVP-æren og egne statistikker og ratingpoint på spil.

Gunni og Thomas vandt deres matches i 4 sæt, hvorimod Erik og Christian nøjes med 3 sæt. Slutresultatet var dermed en meget sikker 13:1 sejr, hvilket udbygger føringen ned til 3.pladsen.

MVP gik til Christian – selvom Gunni og Erik også vandt alle deres kampe – men Gunni og Erik tabte hver 1 sæt, hvilket var afgørende i Christians favør. Men stærkt gået alle sammen! Stillingen efter 8 runder ser således ud:

Serie3 (Virum7): Kaptajn Peter Zimmermann

Peters Serie3 hold havde et opgør i Virumhallen i onsdags mod Hillerød, som ligger på en solid 5. plads. Med Virum på første pladsen med samme antal point som København på 2. pladsen, ville nok kun en sejr fortsat sikre førstepladsen. Derfor havde Peter valgt at stille op sammen med Henrik Guldahl og debutant på Serie3-niveau Virgil Baran.

Henrik og Virgil var helt åbenlyst på et højere niveau end modstanderne, og derfor var denne 3-sæt sejr kun et spørgsmål om tid. Virum førte dermed 1:0 før singlerne startede.

Henrik og Virgil vandt også begge deres singler uden problemer i 3 sæt, hvilket bragte stillingen op på 3:0. Peter var kommet ind i en rigtig 5-sæt gyser fra start, men med flot spil fik Peter sikret sig det 5. sæt, hvilket betød en 4:0 føring.

I 2. runde af singlerne skulle det blive endnu mere ensidigt. Her vandt Henrik og Virgil igen i 3 sæt, og Peter formåede denne gang at vinde sin match i bare 4 sæt. Dermed var kampen afgjort før de sidste 3 singler, med en stilling på 7:0

Peter tabte desværre sin kamp i 3 sæt, men dette var måske ganske godt for udebaneholdet, da Henrik og Virgil igen vandt deres matches i 3 sæt. Peters nederlag sørgede for at udebaneholdet ikke skulle køre hjem til Hillerød med et sørgeligt 0:10 resultat. 9:1 var dermed slutstillingen.

Da både Henrik og Virgil vandt alle deres kampe uden at tabe et sæt, skulle MVP afgøres ved at se på de enkelte sæt hvem havde tabt fleste dueller: Henrik havde tabt 51 dueller og Virgil 57 dueller. Dermed går MVP-æren til Henrik.

Men det mest afgørende skete først senere på aften. Da resultatet mellem København og Furesø blev indlagt i portalen, og det stod klar at den eneste konkurrent til Virum – København – havde overraskende tabt, ser det nu fremragende ud for Peters Serie3 hold i forhold til at vinde rækken og dermed sikre sig oprykning til Serie2.