60+ åbent hus

Thomas Ismiris Ukategoriseret Skriv en kommentar

Seniorer skal svinge battet

(Åbent hus tirsdag den 8. og torsdag den 10. september, begge dage kl. 9-11.)

Nu kan seniorer holde både kroppen og hjernen i form med en god gammel kending: bordtennis. Virum-Sorgenfri Bordtennisklub i samarbejde med Ældresagen tilbyder nemlig bordtennis til alle seniorer over 60 år i forbindelse med satsningen ’BAT60+’ fra DGI Bordtennis og Bordtennis Danmark.

Er du over 60 år? Vil du gerne styrke både krop og sind? Så er bordtennis måske lige noget for dig. Virum-Sorgenfri Bordtennisklub tilbyder bordtennis til alle seniorer, uanset niveau og tidligere erfaringer med idrætten. Træningen er tilrettelagt og tilpasset +60’ernes dagsrytme og livsstil, og sikrer plads til hyggeligt samvær før, under og efter træningen med bold og bat.

Batter på flere måder
Bordtennis sætter ikke bare konditionen på prøve, men påvirker og styrker også mange steder i hjernen, så der er masser af fordele ved at spille bordtennis.

”Du træner reaktionsevne og balance samt styrker musklerne. Bordtennis er derfor en velegnet mulighed for at få motioneret både fysikken og det mentale, når man har passeret de 60 år, og kroppen måske ikke længere kan holde til de mere fysisk betonede idrætter,” udtaler Niels Nondal, Virum-S. BTK.

Alle kan således være med på tværs af form og ambitioner, da spillet kan varieres i tempo og intensitet. Det sociale vil være en stor del af spillet, og der vil blive taget godt imod nye spillere, så du får lyst til at blive hængende og komme igen.

Seniorerne buldrer frem
Væksten blandt bordtennisspillere over 60 år her i landet lød på næsten 100 procent fra 2016 til 2019 (næsten 2.000 flere 60+ bordtennisspillere), og den forventes at fortsætte i de kommende år.

”Den seneste befolkningsprognose fra Danmarks Statistik viser nemlig, at der forventes komme over 100.000 flere i +60’ere, og mange af disse oplever et paradigmeskifte i form af større krav og ønske om bedre fysisk formåen selv i en høj alder. Det kan bordtennis gøre for dem,” fortæller Gert Jørgensen, DGI Bordtennis.

”Bordtennis er en fantastisk idræt, hvis man har lidt skavanker, belastninger eller skader fra gamle dage. Der er ingen kropskontakt eller stor fysisk belastning. Det betyder dog ikke, at man ikke stadig kan få masser af sved på panden, konkurrence eller fællesskab,” fortsætter han.

Kom og prøv
Vil du prøve at spille bordtennis og være en del af 60+ holdet i Virum-Sorgenfri Bordtennisklub, så mød op i Virumhallen (kælder), Geels Plads 40, 2830 Virum, hvor der spilles hver tirsdag og torsdag kl. 9-11. Der er åbent hus for nye medlemmer tirsdag den 8. september og torsdag den 10. september, begge dage kl. 9-11. Klubben stiller borde, bat og bolde til rådighed, så man skal blot dukke op og medbringe godt humør samt indendørs træningssko. De første gange er det gratis at deltage, og derefter tilbyder klubben et billigt medlemskab.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Niels Nondal fra Virum-Sorgenfri Bordtennisklub på tlf. 2723 6492 eller på e-mail nondal@email.dk, hvor det er muligt at få yderligere oplysninger.

’Bat 60+’ er et samarbejdsprojekt mellem DGI Bordtennis og Bordtennis Danmark. Målsætningen er at få flere ældre til at gribe battet og spille bordtennis i deres lokale klub. Initiativet henvender sig til både begyndere, øvede og konkurrencespillere.

Til pressen: Mere information om ’Bat 60+’
 – DGI Bordtennis: https://www.dgi.dk/bordtennis/bordtennis/bat-60plus
 – BAT60+: https://bat60.dk/bat-60/

Pressekontakt
Niels Nondal
Virum-Sorgenfri Bordtennisklub
Tlf. 2723 6492
nondal@email.dk