Shanghai vandt venskabskampen mod VSBTK

Thomas Ismiris Stigadivisionen Skriv en kommentar

På trods af trafikale problemer i forbindelse med KMD Ironman lykkedes det ca. 300 tilskuere – heriblandt mange herboende kinesere samt den den kinesiske ambassades kulturattach – at finde vej til Virumhallen for at overære venskabskampen mellem VSBTk og Shanghai.

Kampen kom i stand for lille måned siden da VSBTK modtog en forespørgsel fra kineserne. Det tog ikke VSBTK lang betænkningstid at takke ja, da det var en god mulighed for at præsenterer bordtennis på højt plan samt teste formen mod ukendte modstandere her ca. 3 uger før danmarksturneringen skydes i gang.

Og lad os sige det med samme – spillerne fra Shanghai var gode !

Herrekampen vandt Shanghai 5-1 og damekampen vandt Shanghai 7-0.

I herrekampen vandt Mikkel Hindersson den ene sejr mens Christian Kongsgaard, Henrik Vendelbo samt klubbens 16 debutant Mikkel Emborg alle tabte deres kampe.
Den bedste herrespiller Yi Zhu fra Shanghai er rangeret ca. nr. 100 i Kina, hvilket borger for høj kvalitet i et stort land hvor bordtennis er nationalsport. I starten af året vandt Yi således over den daværende verdensetter fra Tyskland Dimitrij Ovtcharov.

I damekampen var Pia Toelhøj, Mie Skov og Chen Yan også kommet på en hård opgave. Her var de kinesiske piger også virkelige gode med Wenlei Sun, som den højst rangeret i Kina som ca. nr. 20 !

Tak til alle tilskuere for at trodse de trafikale problemer, tak til spillere og ledere fra Shanghai – og sidst men ikke mindst stor tak til Pia, Mia og Chen fra Hillerød bordtennisklub for at bruge en ½ dag i bordtennisvenskabernes navn.

Se endvidere den flotte artikel og flere billeder på DBTU’s hjemmeside her

————————————————————————————————–

Nyhed fra den 12. august
3 herrer og 3 kvinder fra Shanghai Yuelong Bordtennisklub har udfordret VSBTK i to opvisningskampe.

De spilles nu på søndag den 19. august kl. 10:00 i Virumhallen.

For at styrke venskabet mellem det danske og det kinesiske folk og for at fremme udvekslingen af bordtennis mellem de to lande, kommer Shanghai Yuelong Bordtennisklub på besøg i Danmark med 6 bordtennisspillere med formanden Hr. Yiping Chen i spidsen.

Shanghai er ikke bare den største by i Kina med mange millioner indbyggere. Shanghai er også byen med mange af de bedste bordtennisspillere i Kina. De 6 bordtennisspillere fra Shanghai tilhører alle top 16 i Shanghai. Der er mange tidligere verdensmestre i bordtennis som kommer fra Shanghai. Shanghai Yeulong er desuden regerende mestre for klubhold i Shanghai – så det borger for kvalitet. Publikum i Virum kan således se frem til at se nogle rigtige gode kampe på højt niveau.

Efter sigende skulle der komme en hel del kinesiske tilskuere (herunder muligvis Kinas ambassadør i DK), og vi håber naturligvis også på dansk opbakning til denne generalprøve på den nye sæson i elitedivisionen, der skydes i gang midt i september.

VSBTK, herrer:
1. Mikkel Hindersson
2. Christian Kongsgaard
3. Henrik Vendelbo

Shanghai, herrer:
1. Minghui Zhang
2. Yi Zhu
3. Chen Lin

VSBTK-guest-stars, kvinder:
1. Mie Skov
2. Pia Toelhøj
3. Chen Yan

Shanghai, kvinder:
1. Wenlei Sun
2. Yue Zhou
3. Rong Qi

Vel mødt !