Skal vi tage næste trin sammen?

Casper Heinig Stævne, Ungdomsafdelingen Skriv en kommentar

Mens pinsesolen dansede var der en flok ukuelige bordtenniskrigere fra Virum, der med sit bat i hånden dragede på togt hos naboerne fra Hillerød. Hillerød er arrangørerne af en i dansk sammenhæng imponerende international turnering for ungdommen kaldet ”Danish International”. Der var tilmeldt 140 unge talenter, hvoraf en stor del var fra henholdsvis Sverige, Norge, Tyskland og England og det var derfor en oplagt mulighed for at prøve sig af mod nogen af de bedste spillere fra vores omkringliggende lande. Stævnet var flot sat op og blev gennemført yderst professionelt, hvor tidsplanen blev fulgt og det som deltager var let at finde ud af, hvornår og på hvilket bord man skulle spille. Stævnet var derudover organiseret således, at der blev spillet om alle placeringer, hvilket skabte mange kampe for alle deltagere – derfor skal der lyde en stor cadeau til Hillerød for det imponerende arbejde.

Turneringen var sat op med holdkampe lørdag og mandag mens singleturneringen blev afholdt om søndagen. I singleturneringen stillede følgende op fra Virums elitehold:

Junior Boys
Christopher Normann

Cadet Boys
Lucas Duus Løjstrup
William Rasmussen

Mini Cadet Boys
Sofus K. Andreasen
David Lund Heinig
Kasper Bronnee Møller
Malte Bror Poulsen

I holdturneringen var der yderligere et par kendte Virum navne, hvor Emil Russel og Lucas Buch tilsluttede sig batsvingerne. Følgende spillede sammen:

Junior Boys
Christopher Normann & Emil Russel

Cadet Boys
Lucas Buch & Malte Bror Poulsen
Lucas Duus Løjstrup & Kasper Bronnee Møller

Mini Cadet Boys
Sofus K. Andreasen & David Lund Heinig

Alle batsvingerne fra Virum kæmpede bravt i singleturneringen, og der var mange gode kampe med tilsvarende glæder og skuffelser. Især i Mini Cadet Boys havde Virum imidlertid stor succes, hvor man indledningsvis var opdelt i 7 puljer. Både Malte, Sofus og David blev puljevindere og kvalificerede sig til Championshipturneringen der blev spillet efter cupsystemet startende med ottendedelsfinalen. Malte slog en dygtig svensker i ottendedelsfinalen, men tabte herefter kvartfinalen til den engelske mester Poww Boonyaprapa i tre tætte sæt. Sofus måtte lide samme skæbne i semifinalen efter at have slået en tysker i ottendedelsfinalen der er tilknyttet nationalmandskabet og Oliver Skouboe i kvartfinalen, der er en af de bedste danskere i sin årgang. Den engelske mester var tydeligvis ude efter et Virumhattrick, hvilket krævede at David kom i finalen. David vandt sin ottendedels- og kvartfinale mod to rigtig dygtige danske spillere og skulle i sin semifinale møde en fra Tyskland, der havde slået den andenseedede svensker ud. David vandt overbevisende 3-0 og stod nu som “underdog” overfor den engelske mester. David vandt overraskende første sæt og førte 10-8 i andet sæt. Sættet blev imidlertid tabt 19-17 og herefter var der klasseforskel i resten af kampen i engelsk favør. Samtidig med finalen vandt Sofus bronzekampen 3-1 og sendte dermed tyskeren ud af præmiepodiet, da det kun var de tre første, der blev hædret. Sofus og David kunne dermed kigge på hinanden fra podiets 2. og 3. plads og sultne konspirere om de ikke sammen skulle tage rejsen op på det øverste trin dagen efter.

Om mandagen skulle holdturneringen afgøres. I Junior Cadet Boys blev Emil og Christopher nr. 6 i Championship. I Cadet Boys blev Lucas Buch og Malte nr. 7 lige ledes i Championship, mens Lucas Duus og William blev nr. 7 i Consolation. Alle havde en lang række af gode kampe mod udenlandske spillere de ikke tidligere havde mødt, hvilket gør stævnet til noget særligt på sjællandsk jord.

Tilbage er vi ved, om Sofus og David lykkedes med deres mission. Om lørdagen havde Sofus og David spillet den indledende pulje. Her var de startet op mod et kompetent blandet hold, der særligt havde en velspillende svensker, Hannes Liden Isaksson, der senere viste sig at vinde 12 ud af sine 13 singlekampe i holdturneringen. Desværre for Hannes tabte han sin eneste kamp mod David (3-0) og holdkampen vandt Virum 3-0. Den gode start blev fulgt op med fire yderligere 3-0 sejre, og drengene var flyvende.

Om mandagen skulle semifinalen spilles mod det tyske regionshold, og efter singleturneringen var Virum favoritter. David lagde ud i første kamp og vandt i hurtig stil første sæt 11-2, og der var lutter smil. Denne grimasse blev dog hurtigt tørret af ansigtet for et eller andet gik galt, og kampen endte 1-3 og blev en påmindelse om aldrig at undervurdere modstanderen. Presset var nu på Sofus. Sofus var imidlertid determineret og havde bedst styr på nerverne af alle. Modstanderen i bronzekampen fra dagen før blev renset 3-0. Doublekampen kunne pludselig gå hen og blive en nøglekamp. Sofus og David havde hidtil ikke afgivet et eneste sæt i deres doublekampe, og parret viste igen deres styrke og vandt doublekampen 3-1. Med det afsæt kunne David med mere ro spille sin singlekamp, og den blev vundet 3-0, og dermed var drengene nået helt frem til finalen.

I finalen skulle drengene spille mod et dansk sammensat hold fra Hillerød og Hvidovre, som der som førsteårs yngre drenge havde overrasket og kommet i finalen ved et par spændende 3-2 sejre. Spillerne var imidlertid på ingen måder ukendte, da de bl.a. har repræsenteret Danmark ved ungdoms EM i 2017 for årgang 06. Denne gang stillede Virum op med Sofus som førstemand. Sofus var super velspillende og vandt den første kamp 3-0. David var imidlertid igen i problemer og var bagud i sæt, men havde heldet på sin side og vandt 11-9 i femte sæt. Øverste trin kunne så småt skimtes i horisonten, og der var ingen grund til at trække nerverne yderligere ud til de afgørende singlekampe. Doublekampene havde tidligere vist sig som en væsentlig styrke i holdkampene, og igen blev skabet sat på plads. Sofus og David spillede klogt i den sidste af de tre finalekampe, og der var aldrig tvivl om udfaldet der endte med sejr i tre overbevisende sæt. Virumdrengene kunne dermed helt fortjent tage skridtet sammen op på podiets øverste trin som vindere af Mini Cadet Boys holdturneringen og gentage deres fælles triumf fra 2016, hvor de vandt Danish International i den yngre aldersgruppe Micro Cadet Boys.

Alle resultater fra turneringen kan findes på turneringens hjemmeside www.danishinternational.dk